En efterlängtad bok.

För över 20 år sedan stod jag i en Finsk bokhandel och tummade på en bok. Metson Kuolema ( Tjäderns död ) av Jorma Luhta. Varför jag inte köpte den då kan jag inte minnas. Förmodligen hade jag redan plockat på mig så många böcker att ekonomin inte tillät fler. Det tog inte lång tid innan jag ångrade mig, men nu var det omöjligt att hitta den.

Förra veckan gjorde min fru och mina fyra barn en utlandsresa. Under tiden var jag hund, katt och fågelvakt. Som tack överraskade dom mig ett bokpaket innehållande Jorma Luhtas bok. Dom visste hur gärna jag ville ha den. Jag har nu alla hans böcker. Jag har tjatat om alla dessa Finska naturfotografer men dom håller en väldigt hög kvalitè. Det finns naturligtvis många Svenska fotografer som är lika duktig men de Finska är mer naturnära och faller mig mer i smaken.

Lägger in en länk på en film där Jorma Luhta berättar om sitt fotande. Tyvärr är den på Finska och inte textad. Det är kanske inte så många på FS som kan Finska men jag vet att det finns några. Tycker den är sevärd ändå.

https://vimeo.com/tag:jorma+luhta

 

 

Inlagt 2015-03-17 17:16 | Läst 2118 ggr. | Permalink
Grattis Sten till din efterlängtade bok:)
Svar från Sten Björklund 2015-03-17 20:13
Tack Ingemar !
Ja, det kändes som biblioteket blev komplett.
Sten
Googlade på Jorma Luhta och, ja intressant.
Har även ett bokförslag http://ottossonochottosson.se/blog/bok/till-traden/
Svar från Sten Björklund 2015-03-22 10:46
Tack Samuel !
Hittade lite intressant läsning på den där sidan. " Lyssna på nornan " och några till. Ska kolla den sidan lite noggrannare framöver. Fick Fågeldagboken i födelsedagspresent i år. Väldigt fina bilder och möjligheter till anteckningar så den kanske blir ett återkommande inköp. Tack för ditt tipps och ha en bra dag !
Sten