En påhälsning i vinterland.

Snart är det vinter och jag påminner om hur den kan te sig. Jag har lite bilder tillgänglig just nu så passar på att visa några till. Januari 2018 var första gången jag var till Akkanolke. Det var kallt och ett fantastiskt fantasilandskap som visade sig. Man stod bara och gapade. Jag har nog varit dit tre gånger, alltid på vintern förutom nu i sommar och det visade sig vara lika intressant det. Nu är det bara höstbilderna jag väntar på men tyvärr blir det inte denna höst. 

Inlagt 2021-09-16 17:06 | Läst 399 ggr. | Permalink
Härliga bilder! Själv i Riisitunturi för tillfället och här lär det se likadant ut på vintern. Till all lycka är sommaren över och de tre bästa årstiderna framför igen, så blir det lite mera fotat igen åtminstone för egen del.

Tommy S.
Svar från Sten Björklund 2021-09-16 20:51
Jo, man ser många bilder liknande mina som är tagna i Riisitunturi. Det är en välbesökt plats både sommar och vinter. Jag har varit där två gånger men jag har bara gått lite kortare leder.
Sten
Åh underbart ..tycker så mycket om vintern precis så här.
Små snöluvor som sticker upp i tjockt lager inbäddande snö.
Vackra sagovinter
Svar från Sten Björklund 2021-09-16 20:55
Tack Nini !
En fantastisk plats som man gärna återkommer till. Är vi i Jokkmokk så vill vi gärna stanna till här. Tyvärr är det alltid knappt om tid. Från Jokkmokk är det 20 mil och då har man 70 mil innan vi är hemma så det blir högst två timmar där uppe.
Sten
niniz 2021-09-19 20:06
Har varit där flera gånger och håller med. Vittjåkk- akkanålke vid skidbacke sidan av reservatet så inte vid master. Förra året besöktes det på sensommaren. Vandrade upp till topp för utsikt. Mycket fint lågfjäll. Där fotade jag fjällpiparen 👍
Vilket otroligt vinterlandskap! De snötyngda träden påminner om figurer, lite tomtelika med luvor som böjer sej. Även om det är vackert så kan snön få dröja lite än. Dina bilder räcker mycket väl.
Hälsningar Lena
Svar från Sten Björklund 2021-09-19 19:36
Ja man kan hitta många figurer i den här miljön. Men man går inte gärna upp i dom här drivorna. Men det beror kanske mest på åldern. Men det var imponerande när man stod här första gången.
Sten
Otroligt landskap, vackert och fantasieggande! Tänk att 2018 med den varma sommaren faktiskt bjöd på vinter någonstans. Hälsningar/ Björn
Svar från Sten Björklund 2021-09-19 19:57
Det här året var det mycket snö hela vägen från Jokkmokk. (20mil) Uppe på berget blev det ännu mer snö. Det som var så fascinerande var ljuset. Lite svårt att se i kameran när det blev bra så det gällde att ödsla på med bilder på olika inställningar.
Sten
Vilka mysiga vinterbilder! Det är så där det ska se ut. Jag får åka långt för att se liknande.
Mycket fina bilder!

MvH
Johnny
Svar från Sten Björklund 2021-09-19 19:30
Jo även jag får åka långt. 90 mil till Jokkmokk. Det här berget besöker vi oftast när vi åker hem Det ligger någon mil väster om Arvidsjaur. I år var jag dit flera gånger och det var lika fint sommartid. Det kan vara mycket snö på berget men lite mer normalt nedanför.
Sten
Ett helt fantastiskt landskap med träden ordentligt inklädda i snö. Mycket snyggt fotograferat! Andra bilden är superläcker med de mörka molnen i bakgrunden.
Hälsningar
Bjarne
Svar från Sten Björklund 2021-09-19 20:04
Det här var första gången jag dit upp och man stod bara och gapade, kan det vara så här fint? Fantastiskt ljus men svårt att exponera. Man såg inte i kameran hur bilderna blev så det vara att ta alternativa exponeringar och hoppas att något blev bra. Ljuset blev så svårt beroende på med eller motljus. Idag är ett besök obligatoriskt om man passerar vintertid.
Sten
Fantastiska vinterbilder. Den sista bilden med bilen i det nästan overkliga landskapet är mycket fin! MVH Yvonne
Svar från Sten Björklund 2021-09-28 22:25
Den här vintern fanns mycket snö över hela Norrland men uppe på berget/höjderna var det lite extra vackert. Det var första gången jag besökte den här platsen och man stod bara och gapade av förundran, ljuset var overkligt vackert.
Sten