Första sommaren tältade vi....

vid Strandbaden i Årsunda. Ni vet orten där skidåkaren Emil Jönsson kommer ifrån. Men det här var långt innan han föddes. Jag hade inte körkort så det var min bror som skjutsade oss dit. Skjutsade barnbarnen till badet i somras och det såg naturligtvis helt annorlunda ut än 1968. Skulle man ha något att äta så fick man ta med gasolköket. Vad vi hade i kastrullen minns jag inte. Primitivt men det var inga konstigheter när man var nykär. Idag finns mat att köpa på plats. Jag tror det var roligare förr. Dom två första bilderna har jag precis scannat, bilden på mig är ett foto som jag fotograferat av, dom ser lite olika ut men är tagen vid samma tillfälle. 

Inlagt 2020-10-17 10:54 | Läst 212 ggr. | Permalink
Ja här minns man en del..Tältat har jag gjort sedan 13 års ålder och sista blev vid 48.
Efter det blev det för knöligt, hyrstugor gick före. Och käket smakar ju bra på sprit och gasolköket.Hela familjen har ju åkt på mc semestrar så det har ju blivit en del, både i ösregn och hetta.
Mvh/Gunte..
Svar från Sten Björklund 2020-10-17 21:22
Tack Gunte !
Tält har oftast varit alternativet för oss. Har alltid fungerat men man var ju yngre då. Idag fungerar det inte med tält. SJ hade många stugor ( gamla stationshus ) som vi fick hyra. Bl.a. i Vittskövle. Det fanns flera stugor i Skåne. Även i Undersåker och Åre fanns stugor. Kostade vad jag minns en tusenlapp i veckan. Maten har vi nästan alltid lagat själv. Vi var sex stycken så det blev oftast för dyrt att äta på matställen.
Sten
Vi hade en brytpunkt för ungefär 30 år sedan, innan dess så var det tält som gällde under sommarsemestern, så också denna sommar. Allt var packat i bilen för några veckors tältsemester i Danmark, första stopp var en campingplats utanför Ålborg. Vi hann få upp tältet innan skyfallet började och det höll på hela natten, på morgonen packade vi ner tältet och tog in på ett pensionat utanför Ålborg, som jag hade bott på i jobbet när det var fullt på de ordinarie hotellen inne i Ålborg, jag visste att det var ett prisvärt alternativ så vi bodde där i någon vecka. Efter den sommaren så rörde vi inte campingutrustning utan det var hotell som gällde
Svar från Sten Björklund 2020-10-17 21:28
Tack Peter !
Vi har faktiskt haft tur med vädret. Minns en jobbarkompis som hyrt stuga i Skåne men fick avbryta semester och åka hem. Det ösregnade varje dag. När han började jobba åkte vi iväg. Första gången till Skåne. Det blev solsken och riktigt varmt hela tiden vi var där. Men visst har det funnits tillfällen då det regnat ordentligt men i dom fallen har vi haft stuga. Enkla stugor med säng och kyl och spis. Men tak över huvudet.
Sten
Det ser ut att vara ett fint ställe och där har ni tur med vädret, idel solsken. Häftigt att ha dom gamla bilderna! Bra bildkvalitet är det också. Och då, för drygt 50 år sen, såg också jag ut ungefär som du, många hälsningar/ Björn
Svar från Sten Björklund 2020-10-17 22:56
Tack Björn !
Fick en kommentar om den bilden, En urbenad anjovis. Det var ju tur att Rita gillade anjovis. Ja det är ett populärt badställe än idag. Långa sandstränder. Tyvärr är det mycket algblomning vissa år. Min yngsta dotter åker ofta dit. Den gången var det fint sommarväder så vi hade det väldigt fint.
Sten
Khalad 2020-10-17 23:39
Jag hoppas du inte uppfattade någon kritik, men varken du eller jag hade något problem med övervikt :-)
Svar från Sten Björklund 2020-10-18 00:06
Nej absolut inte. Tyckte det bara var en rolig kommentar. Jag var ganska tunn länge. Idag är det lättare att gå upp några kilon. Kan öka 4, 5 kilo på kort tid men har lätt att göra mig av med dom bara genom att snåla med maten. Försöker hålla 82 kg.
Sten
Hej Sten. Det här är några fina bilder om den söta tiden.
Det kunde också vara en berättelse om mig och min nuvarande frus första campingresa. Vi fick dock ett mycket bättre tält efter den våta och tråkiga första upplevelsen. Vi tog dock några år till och sedan köpte vi sommarstuga istället :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Sten Björklund 2020-10-17 23:36
Tack Erik !
Ja det är nog många som känner igen sig. Tiderna förändras och kraven på bekväm komfort ökar. Men vi hade det väldigt fint och man tänker tillbaks på tiden med glädje. Fortfarande kan vi ta med mat som lagas till på gasolköket. Mest för att det kan vara trevligt att göra det tillsammans. Det smakar så bra då.
Sten
Oj vad härligt det ser ut! Riktigt fina bilder och den på dig är jättebra! Någon annan som har tagit kan jag tänka om du inte hade stativ förstås. Jag förstår att det var härliga tider.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Sten Björklund 2020-10-18 17:37
Tack Bjarne !
Ja det var en tid man vill minnas. Fint badväder. Bilden tog med all säkerhet Rita. Ingen annan var med. Minns också att tre killar som slängde stenar på vårat tält. En av dom bor för övrigt en liten bit ifrån oss idag. Ett förlåtet tilltag idag.
Sten