Levande skog

Det är en månad sedan.

Det är nästan en och en halv månad sedan jag lade in något på bloggen. Datorn gick sönder och det var bara vänta på att få den lagad. Det har å andra sidan inte hänt mycket i naturen för min del. Mer har det hänt här hemma. Gammlingarna i familjen har drabbats av hjärtinfarkter och brutna höfter så det har varit full upp. Livets små vardagliga händelser som Lars Ekborg sa i en sketch.

Dagens bilder är de sista innan vintern och datahaveriet slog till. Det var ovanligt lungt den här dagen, nötskrikorna syntes inte till förrän efter flera timmar.  Efter att ha fyllt på med frön och placerat ut lite matrester gick jag runt i omgivningen och hittade resterna av en nötskrika. Förmodligen är det sparvhöken som varit framme.  Jag har sett den vid flera tillfällen. Två gånger har den flygit förbi på några meters avstånd trotts att jag stått helt öppet utanför gömslet. Det hela går väldigt fort så några bilder hinner man inte ta. Även mården hade lämnat sitt visitkort på stocken framför gömslet. Så farorna är många i skogen.

Snön har kommit och det har blivit ljusare i skogen men dagarna är ändå korta, det har inte blivit så många besök  på grund av den djupa snön. Mina ben är inte vad dom borde vara och det är besvärligt att få på sig snöskor eller skidor. Snart vänder ljuset, hoppet och förväntningarna inför det nya året.

 

 

Postat 2012-12-19 00:19 | Läst 2038 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera