Levande skog

Idag har jag stulit både text och bild.

Bloggandet går trögt. Dagarna ägnas åt att rensa bort gamla och dåliga bilder från hårddisken. Några turer till skogen har det inte blivit.

Det är dags att flytta till mindre lägenhet nu när vi bara är två och på vinden har samlats mängder av skräp som skulle sparas utifall att det kommer till användning. Som de flesta vet så läggs det bara upp men kommer inte ner förrän det blir ett måste. Inget av värde.

Jag och min yngsta son Thomas tittar aldrig på TV. Varför framgår av den text han lagt ut på Facebook. Tycker den med lite humor beskriver utbudet i TV och varför vi gärna ägnar oss åt annat än TV tittande.  Bilden på Thomas är från en nöjestripp i ett Tjeckiskt stridsflygplan. Ett dyrt nöje.

               ________________________________________________________

Hade ingen dator under november, december och en bit in på januari, så det blev så att jag stundtals slötittade lite mer på tv än jag brukar göra (man borde göra annat, vettigt). Men är tvn på så sitter man bara o bläddrar vidare på kanalerna, det är ju otroligt mycket skräp på tv. En del ser man lite kort och bläddrar vidare, andra är reklamen för programmet redan för mycket.

Det finns/fanns alltså ett program där man tävlar i städning. Städning?! Att det var möjligt att tävla i detta trodde man ju inte, i tv dessutom (vem som helst är dock välkommen hem till mig o tävla).

Vill man inte se det kan man se ett matlagningsprogram, verkar finnas fler matprogram än det finns kanaler (även om du har Tivo Max kanalpaketet, 88 kanaler). Man bakar, gör förrätter, huvudrätter och efterrätter. Utbildade & amatörer. Inte bara i Sverige, också från USA, England och Australien vill vi se det lagas mat. Inte bara vuxna, barn också. Och finns det folk som kan laga mat så måste det såklart finns program om folk som INTE kan laga mat, både i Sverige och utomlands. Bara vuxna än så länge, men snart kommer programmet där barnen inte kan laga mat också, 8 åringen som inte fixar biffen.

Det gäller såklart andra  branscher också. Först folk som kan snickra med Martin Timell o Co., bläddrar man vidare till 5an så är det folk som uppenbarligen INTE kan snickra. Det följs upp av folk som inte kan köra bil, inte kan hantera pengar, inte kan hantera mat (matvrak).

Tonårsbossen. Tonåringen får sköta mamma & pappas ekonomi. Finns ingen anledning att göra ett sådan program. Själva konceptet existerar faktiskt redan i verkligheten, under verkliga omständigheter, men åldern är framskjuten från 15-45 till 60-90 år. Det finns det inget program om.

Tillbaka är Jeopardy!  Vilket inte behövs då det redan finns Vem vet mest? och Vem vill bli Miljonär?...och så det där riktigt utdragna programmet "Deal or No Deal"  som man aldrig trodde skulle överleva 2 avsnitt. Man väljer alltså bort en portfölj åt gången (med en viss summa pengar i) för att slutligen vinna en med mycket pengar i eller en som gör resan till studion bortkastad. Kanske hade programidén varit intressant om pengaportföljerna faktiskt tillhörde någon. Om man i slutet stod där med två portföljer; din lokala kommunalpolitiker eller eu parlamentariker Alf Svenssons. Vems pengaväska vinner du? Givetvis närvarar vederbörande i studion. Då hade nog jag tittat.

Ensamma bönder & ensamma mammor och "Ska vi göra slut" med Filip & Fredrik, relationsrådgivarna. Har man inte svaret på den frågan redan när man väljer att skicka in den ansökan till programmet? Jag tror det.

Fruar från Los Angeles, New York...svenska och utländska(?)...och ett program som heter "riktiga" hollywoodfruar. Jag är inte säker på de är riktigt människor ens.

Något som verkar ha tagit paus är "Let's dance". Följer inte det programmet heller, men jag gillar programidén. Här har man alltså folk som kan dansa och folk som INTE kan dansa, i ett och samma program. Hade fler följt detta exempel hade man kunnat halvera utbudet i tv-tablån. Men det är klart, då kanske det dyker upp ännu ett program likt Big Brother och Paradise Hotel, d.v.s. halvnakna människor som super i tv. Ingen verkar tröttna på det.

Som man säger i "På spåret" - Vart är vi på väg?

 

 
  •  
     
Postat 2015-01-18 16:12 | Läst 1916 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

The same procedure as every year !

Ja, lite så är det nog för min del. De senaste 15 åren har jag tillbringat i samma skog. Jag vet var ögonpyrolan växer, jag vet var den tretåiga hackspetten brukar häcka. Genom åren vet jag var jag ska hitta växter och fåglar och tar alltid en sväng förbi de här platserna. Är det några bilder jag är missnöjd med kan jag kanske ta om dom nästa säsong. 2014 var ett år då det var dåliga förutsättningar att ta nya bättre bilder. Det var ett verkligt nödår gällande växter och skogsblommor. Min gissning är att den snöfattiga vintern var en bidragande orsak. Slutet av Mars, början av April bjöd på rekordvärme på dagarna och väldigt kalla nätter. Detta lurade växtligheten lite tror jag.

Många gånger har jag ägnat mycket tid vid någon fågel och inte blivit helt nöjd och ser fram mot att kunna kompletera bilderna nästa år. Självklart blir det inte alls som jag tänkt mig. Istället hittar jag kanske något helt oförutsett. Som 2013 när jag hittade den ruvande järphönan.

Redan nu vid årets första dagar funderar jag lite på framtiden i skogen och fotandet i allmänhet. Kommer jag till Jokkmokk för att kunna fota Nornan. Blir det några bilder på lappmesen eller fåglar från fjällvärlden som jag inte sett. Kommer jag att hitta någon häckning av gråspett, tretåig eller sparvuggla ?

Idag var första gången sedan den 19 : Dec. som jag besökte matningen i skogen. Fröautomaten var tom sedan länge men talgen fanns kvar. Helt säker på två hanar och en hona av gråspetten men för ett ögonblick tyckte jag mig se tre hanar. Dom flög omkring mellan träden och jag blev osäker. Några bilder med hane och hona tillsammans blev det.  Spillkråkan skrek som vanligt men kom inte inom synhåll.

 

 

Postat 2015-01-03 17:05 | Läst 1627 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera