Levande skog

Min fröautomat i skogen.

Min gamla fröautomat i skogen var kanske en fjärdedel av den nya. Tänkte ifall att jag inte kommer upp så ofta så kan det vara bra med en större som räcker lite längre. Tur kanske det för nu har det varit långt mellan gångerna dit upp. Idag och förra söndagen blev det en tur, men före det blev det tre veckors uppehåll. Då var det 3 - 4 cm kvar i botten. Så skulle det ta 3 veckor är det ingen katastrof. Bakom på tallen sitter även en talghållare. Den är jag inte riktigt nöjd med så den får ni inte se. Fungerar trotts allt. När jag sitter där har jag bröd och matrester med till nötskrikorna, så placerar jag ut lite ost och talg på lämpliga ställen där jag vill ha fåglarna. 

Det märktes att våren är på väg även om det kan bli bakslag. Hackspettarna trummade i alla riktningar. Så fort dom kom i närheten av varandra så blev det jakt mellan träden. Gråspetten var i närheten långa stunder men ville inte ställa upp på några bilder. 

Postat 2017-01-28 21:22 | Läst 1377 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Tågräv.

Blir det bra så här ?

Ja, jag ska kolla.

Ja titta va bra det blev.

Postat 2017-01-18 23:45 | Läst 1687 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Det är skööönt att sträcka på sig...

Eller bara kramas lite grann. 

Postat 2017-01-17 23:09 | Läst 1328 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Fler husdjur.

Spinner vidare på gårdagens blogg i brist på annat. Ska inte visa alla djur vi haft för då kommer det att ta lång tid att titta på bilderna. 

Här sitter Ludde och njuter av solnedgången vid gavleån. Han var den första hund vi hade, någon gång i mitten av 70 talet. I början av 80 talet hade vi även en Irlänsk setter som vi tog över efter min syster. Den var gammal och hade svårt att gå i trappor, det blev lite lättare för honom eftersom vi bor på backen. 

Idag har vi inga egna hundar men har ändå två som jag passar medan matte och husse jobbar. Den här trasselsudden ägs av min dotter. Pockerpoo kallas den här blandningen av Cocker Spaniel och pudel. 

Den här fartfyllda jycken är också en blandras. Kommer inte riktigt ihåg vilka raser som ingår. Bilden är något år gammal men han ser väl lika ut förutom att han blivit lite gråare. Lite roligt på morgonen när dom kommer. Ligger jag och sover så lägger sig även dom två och sover en timme innan det är dags att gå ut. 

Den här katten är en av de två av våra som fortfarande lever. Den fångades in vid Gullmarsplan i Stockholm för 13-14 år sedan. Där finns ett boende för drogmissbrukare på väg mot fryshuset. Under trappan höll några katter till vilken en var den här. Tror han fått det bättre hos oss än där i värsta trafiken. Man undrar ibland hur det skulle gått om den fått leva kvar där. 

Mitt barnbarn med ett av alla marsvin som brukar komma på lite sommarkollo. Fördelen är att min lilla gräsmatta inte behöver klippas. Det sköter marsvinen om. Ett av de första marsvinen vi hade blev 8 år, det är väldigt gammalt för ett marsvin. Det hade kunnat gå illa för honom. En dag försvann han. Vi letade länge innan en man kom hem med en tygkasse som det stod Trolltyg på. I där låg marsvinet Lukas. Han sprang oftast lös inne och kom alltid efter när man gick mellan rummen. Ropade man på honom kom han genast springande. 

Postat 2017-01-16 17:26 | Läst 1424 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

En pigg 35 åring.

I vår familj har vi i alla tider haft djur. Hundar, katter, fåglar, marsvin, möss, fiskar och kaniner. Alla har varit i mina barns ägo till dom levt färdigt. Hade jag varit själv hade jag inte haft några. Djuren ska vara min bästa kompis och jag tycker inte jag kan ge dom den tiden. Mina nu vuxna barn har fått gjort som dom vill och därför har huset varit fullt av djur. Ansvaret att sköta djuren har dom tagit så jag har aldrig behövt lägga mig i. Idag har jag bara två katter själv. På sommaren  har jag två kaniner och fem sex marsvin som sommargäster så dom får vara ute och äta gräs. 

Tyvärr köper folk djur som gosedjur åt sina barn. Efter några månader struntar barnen i djuren och föräldrarna tröttnar på att sköta djuren. I värsta fall släpper ut dom i skogen. Säljarna ska tycker jag informera om vilka sjukdomar djuren kan få. Att marsvinet behöver C vitamin. Hur man ska bete sig om den får förstoppning o.s.v. Men inget sägs om det utan man säljer och vill tjäna pengar.  

Vad tänker folk på när man köper en köldpadda till sina barn. Den är som en femkrona när den köps men efter något år är den som en mattallrik. När barnet blivit vuxen och själv fått barn så finns sköldpaddan fortfarande kvar. Tänker man på det när man köper den. Sköldpadda är inte något man sitter och klappar på ryggen medan man tittar på TV. Blir man biten av den en gång så klappar man den nog inte mer. 

Min yngsta dotter har 5 st. sköldpaddor. Alla omhändertagna från sådana som tröttnat. En hittades i skogen. Det är inte billigt. 500 liters akvarium, ( lite för litet ) pump och värmelampa för flera tusen. Dessutom mycket rengöring och skötsel. Sköldpaddan på bilden är den enda som hon vet åldern på, då den bara haft en ägare tidigare. Den har hunnit bli 35 år och kommer förmodligen att leva länge till. Det är en rödörad sköldpadda och jag tror det blev förbjudet att sälja den förra året. Har man en i sin ägo får man naturligtvis ha den kvar men inte sälja den vidare. Så tröttnar man så är det bara avlivning som gäller. Risken är väl att ännu fler släpps ut i naturen under en övergångsperiod. Det är roligt med djur men det innebär mycket ansvar. 

Postat 2017-01-14 16:10 | Läst 1430 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
1 2 Nästa