Levande skog

Det är inte alltid man lyckas.

Jag gör inte mycket just nu utan det blir promenaderna med hunden. Jag har börjat ta kameran med mig varje gång vilket jag inte alltid gjort tidigare. Oftast med 300 mm. Det börjar dyka upp en del fåglar som hittar något ätbart i dom torra fröställningarna. Dessutom är det mycket rönnbär efter vägen. Så mycket bilder på fåglar har det dock inte blivit.

Jag går ungefär samma runda med hunden om dagarna. Över en gräsplan ner mot ån och kolonilotterna. Där strax före växer ett bestånd av mjölkört. Jag har flera gånger spanat efter vita  ex men har inte hittat några.  Nu är dom överblommad och sprider sina frökapslar i vinden. När jag igår gick förbi sken solen och frökapslarna syntes bra mot den mörka bakgrunden. Jag fick gå ganska långt bort för att få miljön med på bild. Inväntade vindpustarna som fick frökapslarna att lyfta. Gick igenom bilderna i kameran och tyckte det såg ut som om några duger och fortsatte hemåt. . Hemkommen vid datorn kunde jag konstatera att det inte blev så bra som jag förväntat mig. Under eftermiddagen när hunden var återlämnad till ägaren cyklade jag tillbaks för att testa på nytt. Trotts flera timmar emellan så låg ljuset rätt och jag tog en massa nya bilder. Hur dom blev ? inte bättre i alla fall trotts att jag verkligen försökte anstränga mig. Så är det, bilden blir inte alltid vad ögat ser.

Postat 2017-08-24 21:54 | Läst 1121 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Äntligen !

Efter två tre månaders krångel med internet så är det äntligen åtgärdat. Som jag hela tiden befarat så fanns felet ute i ett skåp där alla bredbandskablarna är samlad. Just MIN kabel var skadad. En kontakt byttes ut så var det klart. Tog några minuter.

Nu sitter jag här med en helt ny dator och ett fungerande internet. Jag är ingen teknisk person så det tar lite tid att lära sig det nya, lite nya vägar när man ska redigera o.s.v. Lite ovant att komma in på alla sidor så snabbt.

Det har inte blivet så många turer till skogen under den här tiden. Kameran har dock fått följa med på hundpromenaderna. Ibland får man åka flera mil för att fota en blomma. Som den här tallörten t.ex. I år har jag hittat oväntat många längs vägarna som jag går med hunden. Så årets dåliga väder har tydligen varit gynnsamt för tallörten.

Skogsfrun har jag fått åka några mil för att se och fota. Ett nytt ställe som jag inte känt till tidigare. Det fanns fler ex men dom flesta var överblommad.

När jag går med hunden passerar jag ett kolloniområde. Här finns det en del fåglar och djur. ( rådjur ). I kväll blev det en bild på en av alla solrosor. Bladet till vänster irriterar mig något. Blir ny bild i morgon kanske.

Postat 2017-08-19 22:51 | Läst 1236 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Sångsvan.

Tyvärr har jag fortfarande problem med mitt internet. Har testat tre bärbara datorer i det markbundna nätet, vi får ingen av dom tre att fungera. Frustrerande att vänta mellan 30 - 60 minuter innan man får svar från Tyfon. Jag har bett dom att skicka en tekniker för att undersöka felet på plats men får till svar att om dom inte hittar något så får jag själv betala. Märkligt ! FS kommer jag in på hjälpligt, men oftast efter mycket tryckande fram och tillbaks så får jag fram bilderna. 

Det är ganska lugnt på fågelfronten för tillfället. Igår for vi iväg för att leta hjortron men kunde snabbt konstatera att det blir inga bär det här året. Kom ner till en liten tjärn där tre sångsvanar låg. Två vuxna och en unge. Dom borde ha haft 4-6 ungar så förmodligen har några blivit tagna av något rovdjur. Såg inte ut som dom häckat vid den här tjärnen men kan ha gått från någon närbelägen sjö hit för att rugga. På flera platser runt tjärnen låg högar av dun och fjädrar. Inga hjortron men bilder på sångsvanarna är inte så dumt det heller. 

Postat 2017-08-03 13:31 | Läst 1187 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera