Levande skog

Extreme Home Makeover

I våras skrev jag i min blogg om några hamstrar som min dotter hittade i en sopcontainer. Av olika anledningar blev det känt och publicerades i flera tidningar. Min andra dotter tog hand om hamstrarna och den som slängt djuren på sophögen kan nog inte föreställa sig hur dom fått det idag. Två rum var i ett fyravåningshus. Jag vill nog inte tro att det är så många hamstrar som kan få så lyxigt. Många gångar där dom kan gömma maten. 

Det är tråkigt att människor kan behandla djur på det här sättet. Vi har haft mängder med djur. Katter, hundar, kaniner, marsvin, fåglar m.m. Alla har fått leva tiden ut om dom inte drabbats av någon sjukdom. Alla har blivit gamla vilket dom kanske blir om dom behandlas bra. Själv har jag bara två katter just nu och två dagishundar. Alla kaniner har varit minst 13 år utom två vädur som oftast är sönderavlade. Det äldsta marsvinet blev över 8 år, tror det är rätt mycket för ett marsvin. Under sommaren har vi ofta någon kanin, dom är inomhus över vintern men kommer hit på sommarlov. Dom blir serverade riktiga lyxmåltider. Hö och vatten finns alltid men en gång om dan fick dom sallad, morötter broccoli, gurka och det bästa dom visste, Mariekex och banan.  

Postat 2018-10-23 23:24 | Läst 1170 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Lagt kameran på hyllan.

Ja, i alla fall tillfälligt. Det har inte blivit många bilder dom senaste månaderna. Sedan fotograferingen på hornugglorna har det inte blivit så mycket mer. Ett besök till Hjälstaviken som inte gav så mycket nytt. Det var mycket vitkindade gäss men flygande gäss finns i mitt arkiv så det räcker. Det enda nya var bilder på krickor som putsar sig. Blev nöjd med någon bild men dom har inget extra. Det positiva är väl att vara tillsammans, fika och gå runt området. Kanske träffa andra och prata kameror och fåglar. 

Var till skogen? för några dagar sedan men att komma hem förbannad och nästan deprimerad så är det bättre att stanna hemma och ställa tillbaks kameran på hyllan. Verkar som ingen förstår hur illa ställt det är i naturen. Man hoppas att folk ställde upp som i Tyskland där det var 50.000 människor som stod i vägen för skogsmaskinerna. Målen för produktion och miljöhänsyn är jämställda heter det så fint. Dom som ska se till att det är så är dom värsta skövlarna. ( GD Herrman Sundqvist, Sven Erik Bucht bl.a. ) Dom gör allt för att hugga den fjällnära urskogen. Varför är det alltid folk som står på skövlarnas sida som får uppdragen. Skogsbolagen har överavverkat och nu finns det ingen kvalitetsskog kvar. Därför klassar man ner skogar med höga naturvärden. Det som tidigare var nyckelbiotop är nu inte det längre utan det är fritt fram att avverka. Det som är nyckelbiotop i södra Sverige är det inte i norra Sverige trotts att den i norr har mycket högre naturvärden. 

Så det här med bilder och bloggar. Jag skulle kunna kopiera Göran Redmos blogg den 27 Sep. Det är precis så jag känner just nu. Bilder, bilder, bilder. Man matas med bilder så det pöser över. Några knapptryckningar sen är bilderna borta och så kommer det nya bilder. Till skillnad från Göran så läser jag nästan allt fortfarande men sen tar orken slut och några kommentarer blir det inte hur gärna jag än vill. 

Självklart inser jag att det är min egen syn på bilder som förändrats. Jag imponeras inte längre av bilder på björnar och flygande örnar även om dom är skarpa och håller hög kvalitè. En landskapsbild kan var bra mycket roligare. Där kan jag leta runt i bilden och hela tiden hitta nya saker. Heikki Willamo har några bra exempel i sin bok om berguv men även i några av hans andra böcker. ( Skogsåret ). 

Det jag mest hoppas på nu är att kunna åka till Jokkmokk men det ligger en bit in i framtiden. Ska berätta lite om våra ( min dotters ) hamstrar i morgon men sedan kan det nog dra ut på tiden med bloggandet och fotograferandet.  

Postat 2018-10-22 22:55 | Läst 1146 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera