Levande skog

Miljöombyte.

Det har på senare tid skrivits en del om att ta en paus i bloggande.  Jag är en av dom som tagit en lång paus. Mitt senaste inlägg är från 27 dec. och det lär dröja en tid innan jag återkommer, om jag nu gör det. Mitt naturfotograferande har helt tagit stopp. Undantaget i år är ett besök i Gysinge för att fota utter. Tar bara bilder på mina barnbarn och familjen. Ni vet dom där bilderna som är ovärderlig om 50 år. Det känns inte meningsfullt att leta gamla, redan visade bilder för att blogga. 

Skrev någon kommentar för länge sedan att mina motiv ligger i massaindustrins flishögar. Miljön där jag fotat i 50 år är för alltid borta. I ett försök att hitta tappade lustar drar jag nu norrut. Första veckan i sällskap med min son och hans tjej. Dessutom min dotter Annikas kille. Första maj åker dom hem igen och jag stannar kvar. Kommer förmodligen att sitta här (bilden) många timmar och vänta på grönbenor, sångsvan, knipor, korp och kanske älg.

Jag kommer att undvika alla medier i största möjliga utsträckning. Det är inte bra att reta upp sig på alla dårskaper. Min fysik är inte den bästa men får känna efter hur det går, har länge önskat att gå varvet runt i Muddus nationalpark. Är inte säker på hur långt det är men kanske tre mil. Vet inte alls när det blir hemresa. Två, tre, fyra månader allt beror på vad jag får se. Kommer naturligtvis att sakna dom här hemma och särskilt dom två minsta som lär sig något nytt varje dag nu. 

Nu vet jag inte alls hur det blir med fotandet och bloggande men vill önska alla en fin och varm sommar. 

Postat 2021-04-23 17:14 | Läst 549 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera