Kanadagåsen kan nog hålla sig för skratt.

Vid Ekeby våtmark finns några konstgjorda öar där skrattmåsarna brukar häcka. En kanadagås valde en av öarna för sitt bo. Man kan undra vad den tänkte. Var det för att få skydd av måsarna eller var det ett misstag. Den lär inte få en lugn stund i alla fall med 10 - 15 par måsar på samma ö. 

Inlagt 2017-04-25 14:46 | Läst 1305 ggr. | Permalink
Ja, milde tid....så trött hon ska bli på alla måsskrin.
Fina bilder som vanligt!
/Uffe
Svar från Sten Björklund 2017-04-25 17:59
Kul att höra ifrån dig Ulf. Måsarna har ännu inte lagt sina ägg. När dom väl gjort det så finns det inte många cm över och ett ständigt skrik på dom. Skulle gärna åka dit om en månad igen för att se hur det går.
Sten
Snacka om skräniga grannar! Men skydd erbjuds, här kan ingen smyga sig på. Snygga måsbilder!
Svar från Sten Björklund 2017-04-25 18:12
Jo det är nog skyddet som gör att gåsen häckar här. Är kanske inte lika känslig för ljudnivån som vi är. Jag sitter faktiskt på en bänk alldeles intill och fotar, nästan för nära men dom bryr sig inte. Det går alltid människor förbi alla fåglar så dom är van.
Sten
Känns som ett mindre bra val för häckningen! Blir nog inte många lugna stunder där! Undrar om den blir kvar? Fina bilder i vanlig ordning! Yvonne
Svar från Sten Björklund 2017-04-25 18:20
Tack Yvonne !
Tror att gåsen visste vad den gjorde. Men att höra dessa gaphalsar dygnet runt verkar jobbigt. Får jag möjlighet gör jag nog ett besök senare.
Sten
Det blir säkert tröttsamt med närgångna grannar, men hen kanske "sätter skrattet i halsen" eller också vänjer hen sig. Mycket snygga flygbilder på Skratt måsarna.
Ha det gott/Stig
Svar från Sten Björklund 2017-04-25 19:06
Tack Stig !
Det är ett ypperligt tillfälle att ta flygbilder på måsarna här. Har nog sagt det förr, man ska passa på när tillfället bjuds. Här finns många fåglar som man utan alltför stor ansträngning kan fota. Jag antar att gåsen kom hit innan måsarna kom.
Sten
Fina bilder på fåglarna, vi har en massa fiskmåsar som tycker våra tak här på trevåningshusen i Limhamn är lämpliga boplatser, dom skränar o skitar ner rejält, men det är ändå intressant att betrakta dom. Må gott, LO
Svar från Sten Björklund 2017-04-25 19:52
Ja så är det LO. Alla djur och fåglar har ett berättigande och uppgift i livet. Sitter man bara still och betraktar så finns det mycket att upptäcka. Det enda jag är tveksam på är fästingar.
Sten
Mycket fina bilder och såklart ser det lite jobbigt ut med de där runt omkring!
Svar från Sten Björklund 2017-04-25 19:47
Jobbigt för gäss men trevligt för fotografer.
Sten
Visst är de mysiga titta på som de far omkring
men jag skulle inte vilja ha de för nära ..
Fart och flykt i bilderna de är mycket sevärda.
Gun-Inger