Lite nytt i skogen.

Letade efter några nya platser i skogen för mina fågelbilder. Det behövdes nya rotvältor och stubbar för att få lite variation mot torrakan vid gömslet.

 

 

 

 

Inlagt 2014-12-03 21:50 | Läst 1820 ggr. | Permalink
Och du hittade ett mysigt ställe.
Så fint dom sitter på den härligt mossbeklädda stocken !
Ing-Marie
Svar från Sten Björklund 2014-12-03 23:34
Här tänkte jag placera gömslet från början på grund av den här stocken som är så fin. Vid det liggande trädet som man kan ana i bakgrunden. men här är ännu mörkare än vid mitt nuvarande gömsle så det blev inget. Testade att gömma lite godsaker vid trädet och dom hittade det direkt. Nötskrikorna och hackspetten är så orädda att det fungerar bra utan gömsle. Det är fortfarande samma skog, i direkt närhet till gömslet.
Sten
En riktig Willamoskog!
- hawk
Svar från Sten Björklund 2014-12-03 23:47
Den här skogen är fantastiskt fin. Mycket döda träd och mossiga stubbar och stenar. Tror nog att Willamos skog är mer kuperad. Det är nog bilder som den första jag strävar efter att ta, en fågel som en del av skogen.
Sten
Ja, det här blev också väldigt fint! Verkar vara ett bra ställe..
Mvh!
Svar från Sten Björklund 2014-12-03 23:38
Tack Jan !
Ja, det är fortfarande samma skog men måste förflytta mig en liten bit. Ska testa göra lite förflyttningar för att hitta nya vinklar. Det är dock i anslutning till matningen.
Sten
Jättefina bilder med mkt skogskänsla! Spillkråka o gröngöling är ju lätta att identifiera men hur skiljer man mln liten, mellan och stor hackspett? Nån är vanlig här i Östergötland o jag ser domofta, även ibträdgården men nån är väl sällsynt också?/ Björn T
Svar från Sten Björklund 2014-12-04 12:51
Tack Björn !
Jag vill gärna ha fram miljön i bilderna. Min bildsyn har präglas av konstnären Gunnar Brusewitz, han var en mästare på att avbilda djuren i rätt miljö.
Spillkråkan hör jag ofta vid matningen men den kommer inte fram. Gröngöling är inte så vanlig här men förra året hade jag en fågel vid gömslet. Hittar även häckning någon gång. Gråspetten som är en ganska ovanlig fågel om man ser på hela Sverige men är ganska vanlig här.
Förmodligen är det den svart-vita större hackspetten du har hos dig. Mindre hackspetten är verkligen liten, saknar det röda under stjärten. Har mer vitt över ryggen ( mer strimlig ). Den liknar vitryggig hackspett brukar man säga men den finns ju inte längre kvar. ( tror man hittade en eller två häckningar i år, värmland - Dalsland ?? ) Noaks ark har fött upp och planterat ut men jag tror inte det har gått så bra ännu.
Mellanspetten hade sitt sista tillhåll i östergötland men den har försvunnit ur den Svenska faunan för kanske 25 - 30 år sedan. Föreslår att du söker på Google, bilder.
Sten
Du har väldigt fin miljö på dina fågelbilder och nötskrikan på den gamla stammen tycker jag är riktigt fin, men även hackpettarna.
Hälsningar Lena
Svar från Sten Björklund 2014-12-04 12:27
Tack Lena !
Det är nog så här jag vill ha bilderna. En miljöbild där man ändå ser fågeln. Nötskrikorna är ganska lätt att styra dit man vill.
Sten
Verkligen vad fina bilder du fick i din skog Sten! Njutbart att se/ mvh Danne
Svar från Sten Björklund 2014-12-04 18:23
Tack för den posetiva kommentaren Dan !
Sten
Fina bilder på fåglarna och skogsmossan! MVH Yvonne
Svar från Sten Björklund 2014-12-04 18:24
Tack Yvonne ! Ha en bra kväll.
Sten