När skogsmaskinerna åkt hem.

Inlagt 2013-07-12 22:27 | Läst 2202 ggr. | Permalink
Just det; ett stycke vardagsverklighet i vårt skogliga produktionslandskap.
Egentligen borde ordet skog endast användas för riktig skog; dagens ekonomiskogsbruk är enbart industriella virkesodlingsområden. De är inte skogar och detta en typisk industri(bak)gård.
- Hawk
Måste vara otroligt jobbigt att plocka med sig detta skräp då de överger sitt hygge.
Den blå dunken satte jag mitt på vägen vid tre tillfällen. Dom som avverkade var tvungen att stanna för att flytta den när de passerade. Den fjärde gången körde dom över den.
Sten
Dina bilder visar på en tråkig utveckling i det här landet. Nedskräpningen! Har stött på uttjänta kylskåp och svarta plastsäckar med allehanda skräp utslängda i naturen vid någon skogsväg. Det gör mig mer än förundrad hur man kan lasta skräpet och köra iväg med det men inte till sopstationen utan ut i naturen, trots allt besvär. Har funderat mycket över den här utvecklingen, som också innebär att man helt sonika vevar ned bilrutan och slänger ut skräpet hur som helst och var som helst. Kanske beror det på ett allt mer urbant samhälle där människor fjärmas allt mer från naturen och inte har någon som helst anknytning eller känsla för densamma. "Håll Sverige rent" verkar inte ge resultat utan nedskräpningen i alla miljöer ökar år från år. Glömmer aldrig ett tillfälle för något år sedan då jag efter en tur avslutade den vid en strandkant där jag alltid under somrarna ser Drillsnäppan. Några personer hade tydligen stannat för att äta medhavd matsäck, efter sig lämnade de äggskal, tomma sardinburkar, plastpåsar och annat som de helt resolut kastat i sjön. Jag blir förtvivlad och arg när jag stöter på dylika handlingar. Du skulle laddat dunken med rostig spik!

Mvh Yvonne
Svar från Sten Björklund 2013-07-14 21:24
Tack Yvonne !
Ja det är märkligt att en del människor inte visar någon respekt för vare sig andra människor eller natur. De här flaskorna har dom som avverkat skogen lämnat. Senast igår såg jag en man framför mig i bil som öppnade fönstret och slängde ut ett cigarettpaket. Har hittat soffor, bildäck och gamla TV apparater i skogen.
Det är som du skriver, människor bryr sig inte längre och fjärmar sig alltmer från skogen. Mina vuxna barn har fått tillbringat mycket av sin uppväxt i skogen. Orrspel, tjäderspel, många nätter för att titta på älgar, rådjur och lyssna på ugglor. Min yngsta dotter hade en skolkompis från Stockholm med sig till skogen en gång när vi skulle plocka kantareller. Efter ca. en halvtimme när vi samlades visade det sig att hon inte hade någon svamp. " nej dom var så äckliga att ta på ". så hon avstod. Det låter lite konstigt för en annan när dom istället stoppar i sig mycket konstigheter på Mc Donalds.
Sten