Sista bilderna..

från sparvugglans häckning. Det blev inte riktigt som jag hoppats på men ändå har jag fått många nya beteendebilder som jag inte hade tidigare. Med dom gamla bilderna kan jag nu göra ett fotoalbum där sparvugglan får huvudrollen. Från parning till att ungarna lämnar sitt bo. 

Man kan luras att tro att ugglan ropar eller skriker på tre av bilderna. Men nej den är helt tyst, det är spybollar hon försöker trycka upp men jag kunde inte se att hon fick upp några. Ser inte särskilt bekvämt ut. Spybollen är ganska stor i förhållande till ugglan. Nu återstår rengöring av holken och kanske snickrar jag några nya. 

Inlagt 2017-06-24 10:42 | Läst 1196 ggr. | Permalink
Grattis till dina fina bilder på den här trevliga ugglan! Har själv sett den tre gånger, och det har bara varit 'spontana' möten, men alltid lika roliga! Dom har varit väldigt orädda vid dessa möten. Känns som dina bilder räcker till att göra en bok av!
Hälsn!
Svar från Sten Björklund 2017-06-24 18:59
Tack Jan !
Har börjat lägga undan bilder som jag tänkt göra ett fotoalbum av. Eftersom jag inte säljer bilder så vill man ändå på något vis sammanfatta sina upplevelser i skogen när man lagt ner mycket tid på dom. Sparvugglan har jag väldigt mycket bilder på. Många är DIA men tror ändå dom duger till ett album. Har många DIA som är från spontana möten både höst och vinter. Sparvugglan är som du säger oftast väldigt orädd och därför har det gått bra att följa den så närgånget som jag gjort.
Sten
Fina bilder igen på Sparvugglan och det är roligt att du lyckats fånga beteendet med försök att få upp spybollar.
Ha det gott/Stig
Svar från Sten Björklund 2017-06-24 19:04
Tack Stig !
Jag fick ganska många bilder på beteendet den här gången. Den ruskade och vred på sig men jag kunde inte se att det kom upp något. Brukar gå ganska snabbt så jag kan ha missat det.
Sten
Förta bilden är lite magiskt vacker!
Svar från Sten Björklund 2017-06-24 18:48
Tack Ragnar !
Bilden tog jag när hon precis lämnat holken och flög till ett tätare granbestånd där hon satt en lång stund och putsade sig. Provade med att ha solen bakom ugglan men dom bilderna blev inte bra.
Sten
Fantastiska bilder, väl värda en liten bok eller liknande. Har få ugglor häromkring, sett dem vid 2 tillfällen i år.
Svar från Sten Björklund 2017-06-24 19:10
Tack Stefan !
Jag har under årens lopp samlat på mig många bilder så något måste jag göra med dom, förmodligen fotoalbum. Ett om sparvugglan och ett album med fåglar från det skogsreservat jag brukar besöka. ( gråspett, tretåig hackspett, m.m. Läs järna mitt svar till Jan.
Sten
Mycket snygga bilder på sparvugglan.
Jörgen
Du fick riktigt nära och fina bilder där, särskilt första där motljuset är riktigt snyggt.
Hälsningar, Bjarne