Sista fågelbilderna från Jokkmokk.

Det börjar bli tunt med fågelbilder för den här gången. I alla fall som jag tycker är något att visa. Är det några fåglar jag kommer att minnas från dom här sex veckorna så är det bergfinken, gök och storlom. På göken fick jag inte några bilder. Inte på storlommen heller förutom den långt ifrån i min tidigare blogg. Men var det några jag hörde dygnet runt så var det dom här tre. Lommarna ropade ute på varje större sjö. Från stugan hörde jag den varje kväll. Göken gol i alla riktningar. Bergfinken hördes överallt där jag gick. Bergfinkshanen tog jag under en vandring i Serri naturreservat. Honan och domherren hemma vid stugan. 

Sädesärlan hade gott om utrymme under stugans plåttak. 

Orrtupparna efter vägen mot Vaimat. Fanns ett intressant orrspel där. 

På samma ställe som orrarna såg jag vigg ( bilden ) knipa och salskrake.

En bild från en av de sista kvällarna/natt. Tagen 24.00 Nästan varje kväll har man det här utsikten från förstutrappan, nedanför i vattnet ligger det alltid fåglar. Man längtar självklart upp igen. 

Varför inga bilder från Luvosreservatet då tänker kanske någon. När jag har tjatat om hur fint det är och anledningen till att jag åker upp dit. Det blev en hel del bilder därifrån men jag är inte riktigt nöjd med dom. Fotograferingen vid stugan tog väldigt mycket tid men som jag prioriterade framför skogsbilderna den här gången. Lappmesen, flugsnapparna. När jag bestämt mig för reservatet blev det naturligtvis gassande sol. Blev nöjd med många bilder men spar ändå dom till senare tillfälle. Om fjorton dagar åker jag upp några dagar igen. Då har jag min fru och svärson med mig. Hoppas på lite dimma någon dag, brukar kunna blir bra i skogen. 

Men först måste jag öppna grinden som jag var noga med att stänga på vägen hem. Det stod så på skylten så det var bara att följa uppmaningen. 

Inlagt 2019-07-11 20:39 | Läst 148 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Det är lätt att förstå din begeistring! Däruppe finns fortfarande det (nästan) orörda och dom stora skogarna med djur och fågel. Och en Länsstyrelse med en smula humor! Roligt att få komma upp en vända till, även om det blir mkt kortare, säkert får du ytterligare ett gäng fina bilder! Hälsningar/ Björn T
Svar från Sten Björklund   2019-07-12 22:15
Tack Björn !
Jag har aldrig varit intresserad av att åka norrut tidigare men då hade jag fullt upp här hemma. Nu skulle jag gärna bo där åtminstone under barmarkstiden. En sak är säker. Jag skulle ha fullt upp varje dag. När jag åkte hem så började alltfler blommor komma så då hade man haft att gör med dom en tid. Jag hoppas och tror det finns många fototillfällen när vi kommer upp. Lavskrikor såg jag inte förrän sista dagen så dom hoppas jag på nu.
Min svärson har varit lika mycket emot Norrland som mig men nu har det lossnat. Idag berättade han att nu får du ta över min zoom 150 - 600. Jag har köp ett nytt. Nikon 200 - 500. Tur att man har snälla svärsöner. Den andra svärsonen äger ju stugan och dessutom använde jag hans bil under hela vistelsen där uppe.
Det finns stora skogar, Pärlälvens naturreservat är många mil. Men mellan Jokkmokk och Arvidsjaur är det 17 mil. Efter vägen är det bara ungskog och hyggen. Bergen är helt kalavverkade. Tyvärr ser framtiden inte ljus ut för skogen.
Sten
En fin serie bilder, vacker natur och vackra fåglar :)
Svar från Sten Björklund   2019-07-12 22:17
Tack Joakim för din positiva kommentar.
Sten
Låter härligt med all fin natur runt omkring din vistelse där! Väldigt fina bilder här också, med rätt känsla på något sätt! Roligt att ni åker upp igen snart också, känns naturligt.. efter allt fint som du har visat därifrån!
Hälsn!
Svar från Sten Björklund   2019-07-12 22:20
Tack Jan !
Jag är lite överraskad själv att jag fick så mycket bilder. Det hände något varje dag. Jag hade planerat en del annat men det blev ingen tid över.Man kunde ju inte släppa lappmesen och flugsnapparna o.s.v. Den 27:e åker vi upp igen.
Sten
Mycket vackert! De sista var roliga.

MvH
Johnny
Svar från Sten Björklund   2019-07-12 22:24
Tack Johnny !
Missade lite där på renen. Tog några bilder där bara hornen sticker upp men skärpan hamnade fel. Tog på fri hand och gubben är stel så jag hamnade så obekvämt till när jag försökte komma i läge/låg vinkel.
Sten
Tack för alla fina fågelbilder och andra spännande djur du har visat oss från en del av Sverige som jag besöker alltför sällan. Ser fram emot vad det kan bli från ditt andra besök. Det kanske inte är samma aktivitet då, men vad vet jag?
Hälsningar Lena
Svar från Sten Björklund   2019-07-12 22:27
Tack Lena !
Ett år var jag uppe nästan hela Juli och det var fullt upp då också. Grå flugsnappare häckade på stugknuten. Dessutom hoppade svartvita flugsnapparen ungar ut ur holken som jag fick hyfsade bilder på. Så jag tror det finns lite fototillfällen även den här gången.
Sten