Söndagsutflykt.

Det blir inte många utflykter för mig just nu. Har inte varit till skogen sedan 22 decmber. Då var det till lavskrikorna vid Kittan. Har satt upp några holkar men inget mer.

Idag följde jag med till Högsjö söder om Örebro för att lämna igen bonus barnbarnet. Åkte förbi Kvismaren och vidare till Oset. Det var soligt och fint så det var många som var där. Gässen var där. Så såg jag årets första tofsvipor, för övrigt var det mest skit på sensorn jag såg. För mycket skit. Några fågelbilder blev det inte.

Inlagt 2016-02-28 21:54 | Läst 1477 ggr. | Permalink
Viktigast du hade det avstressande i dag.
Ser ut så på dina bilder.
Gun-Inger
Svar från Sten Björklund 2016-02-28 22:33
Jo, Gun-Inger visst var det en fin dag. Lite snålblåst i början men det blev bättre. Det blev lite promenader och fika i naturen. Såg mycket gäss men lade inte så mycket krut på dom utan tog det lungt. Det är trotts allt bara februari så fåglarna har inte börjat komma ännu. Tyckte det var väldigt tidigt med tofsviporna, men dom är ju så kallade väderflyttare.
Sten
Gun-Inger Arvidsson 2016-02-28 22:35
Aha det var mysigt få veta detta om fåglarna
som jag tycker så mycket om men fotograferar aldrig.
Har inte redskap till det.
må väl
gia
Jag var ute vid Hornborgasjön och kikade lite snabbt i torsdags och gäss finns det precis hur många som helst av. Men det är ingen fågel som jag gillar speciellt, även om jag fotograferar dem då och då. Såg också några Storskarvar där ute men det är inga snyggingar de heller. Tofsvipor såg jag dock inga.
Svar från Sten Björklund 2016-03-01 20:43
Tack Ingemar !
Här hos mig brukar tofsviporna dyka upp sista veckan i mars. Vi såg flera stycken ute på åkrarna kring kvismaren.
Håller inte med dig om gäss och skarvar. Jag tycker skarvarna är väldigt dekorativa när dom torkar sina vingar genom att hålla dom utsträckta. Sen kan det väl bli ganska tråkigt med gäss som flyger. Det gäller att få dom i rätt ljus och fina formationer.
Sten
Har du inte varit ut och traskat sen 22/12 tråkigt!
Ett strålande väder ser jag, som hemma, visst är det skönt! Var det motiven som var skit eller skit i kameran kanske?
Lämna in den på service, blir skillnad!

Kenneth
Svar från Sten Björklund 2016-03-01 21:02
Tack Kenneth !
Upptäckte när jag kom hem att det var ganska många fläckar på bilderna. Syns ju ganska bra när man bländar ner så mycket som jag gjorde. Vädret var till en början lite blåsigt och kallt men det blev behagligt längre fram på dagen.
Jag brukar vara ut i skogen minst tre - fyra gånger i veckan men nu har det inte alls blivit av. Det är mycket "måsten " just nu. Min dotter håller på att flytta så jag hjälper så gott det går. En av mina söner har cancer och det blir många turer till sjukhuset i Gävle och Uppsala. ( han har inget körkort själv )
Sten
Tycker det är två fina bilder du visar Sten! Precis som GIA säger visar dom en lugn och stressfri miljö/ Björn T
Svar från Sten Björklund 2016-03-01 21:27
Tack Björn !
Jag och min svärson hade inga förväntningar på fågelbilder. Visserligen var gässen ganska nära vägen före Öby kulle men ljuset låg på från fel håll. Vi tog det lungt och fikade vid Oset. Det hade förändrats en del sedan sist jag var dit. Vädret var som sagt mycket fint och det var mycket folk ute.
Sten
Våren verkar komma och gå i år, sol och vårkänslor häromdagen och snöväder i dag.
Fast jag hörde på radion att två tranor landat inte så långt från mig, avstår ändå för att åka dit brukar bli så fullt med folk när något liknande rapporteras här i stan.
Den översta bilden liknar en plats i min närhet där det också brukar komma tofsvipor, men helt omöjligt att stanna vid.
Svar från Sten Björklund 2016-03-22 11:51
Den översta bilden är från Kvismaren, strax söder om Örebro. Den med stugan är från Oset i Örebros utkant. Stugan påstås tillört den kände och populära fågelskådaren Erik Rosenberg. Det är mycket tack vare honom som dom här platserna och Tysslingen blivit bevarat och kända skådarplatser. Den här dagen såg vi inte så mycket fågel men idag ser det nog annorlunda ut.
Sten