Två årstider.

Oavsett årstid så brukar jag alltid försöka göra ett besök på ett berg som heter Akkanolke väster om Arvidsjaur. Uppe på toppen står en hög mast och därför är vägen upp förmodligen alltid plogad. Där har jag fotat många av mina bilder på gammelskog. Bl.a. den här gamla granen. Nöjer mig med dessa två bilder den här gången. 

Inlagt 2021-09-14 22:44 | Läst 205 ggr. | Permalink
Överraskad när snön försvann på bild två..den har nog ganska många år på sitt samvete..
HaD/Gunte..
Svar från Sten Björklund 2021-09-15 17:12
Blev lite nyfiken på om jag hade bilder på granen i snö och efter lite letande hittade jag en som är samma gran. Snöbilden från 2018. Det var första gången jag var där under barmarkstiden i år och det var verkligen imponerande att gå bland alla träd. Hälften av träden ser ut ungefär som den här granen.
Sten
Det är nästan chockerande... Fantastiska bilder!
Hälsningar Halina
Svar från Sten Björklund 2021-09-15 17:15
Det var verkligen ett sagolandskap där uppe. Inte någonstans kunde man se träden med grenar och barr, dom var helt täckta med snö. Dessutom ett fantastiskt ljus.
Sten
Kul att se samma gran med snön och utan. Den ser verkligen gammal ut.
Snyggt!

MvH
Johnny
Svar från Sten Björklund 2021-09-15 17:20
När man sitter där så far många tankar om granens liv genom huvudet. På vänster sida bakom det gröna var en liten grop där man kunde komma åt att se stammen och känna på den skrovliga barken. På höger sida under granen var en matta av skogsstjärna.
Sten
Kul att kunna jämföra! Det trädet tål tyngd!
- hawk
Svar från Sten Björklund 2021-09-16 14:47
Visste inte att jag hade trädet både på barmark och i snö. Det stå ungefär där vägen slutar och därför blev det så att jag tog bilder redan där. Turligt nog blev det samma gran. I år var första gången jag var dit under barmarkstid. Blev överraskad att det var så gammal skog. Tog lite bilder från berget ner mot skogen men fick inte fram det jag ville. Hälften av trädbeståndet är torrakor och såna här granar som en gång i tiden brutits av i topparna. Åkte till och med tillbaks dom 20 milen för att ta om bilderna men det blev inte bättre. Ljuset måste vara det rätta. Kan tänka mig att just nu i skrivande stund vore bra. (höst).
Sten
Vilket träd! Det skulle jag aldrig ha gissat om jag bara fått se den med snö. Kul att du kunde visa båda bilderna. De där granarna är det ju inte så många som har fått se.
Hälsningar Lena
Svar från Sten Björklund 2021-09-16 14:53
Jag har varit hit upp under vintern några gånger men inte på sommartid. Blev lite förvånad att den var så gammal. Det finns många reservat runt Arvidjaur som är rena urskogen. Oftast är det tall som dominerar men här är det gran. Man blir alldeles stum när man ser skogen. Att den finns. Människorna borde verkligen se det här så förstår alla kanske att vi måste vara rädd om skog och natur.
Sten