Vardagliga händelser, utflykter och resor.

Dressin redan i januari

Konsterud det perfekta läget.


Otterbäcksbanan är en fantastisk dressinbana som i min värld börjar i just natursköna Konsterud och om intresse finns så rekommenderar jag naturfantasten en resa redan nu. Fördelen med en snöfri vinter är kanske just en natur upplevelse på den gamla järnvägen. 

För mig är det en välsignelse att få börja resan utanför Gullspång som med åren tappat fokus på miljön kring dressinbanan. I Konsterud är man på rätt plats redan innan man kliver på cykeln. En fantastisk resa kring en otrolig kulturskatt. 

På Rudskoga.se läser man -

Här tuffade en gång ångloken och drog sin last med passagerare och gods och i senare tid var det rälsbussen som ilade fram genom granskogen för att stanna vid de rödmålade stationshusen. Nora Bergslags Järnväg var under drygt hundra år en livsnerv för transporter i sydöstra Värmland.

Nu tutar inga ångvisslor mer, stinsar och stationskarlar och den tidens liv som var knutet till banan är borta, men tack vare ideella insatser kan man idag uppleva den gamla järnvägen på ett nytt sätt.

Att åka dressin ger en trevlig utflykt för både barnfamiljen, kompisgänget, skolklassen och personalgruppen. Här får man en liten fläkt av äventyr och vildmarksnatur och de fina rastplatserna är inbjudande för matsäcksstopp.

Eller varför inte stanna och plocka smultronen bredvid banvallen, meta i skogstjärnen Däveln eller ta ett hastigt dopp?

Det finns även ett par enkla övernattningsmöjligheter för den som tar sovsäcken med.

Idag var första dagen som jag tillbringade här men under 2017 kommer jag att följa platsen och dess besökare och jag hoppas få träffa på turister, företagare och naturfolk som likt mig är ute efter ett äventyr olikt något annat.

Om ni är intresserade av att hyra dressin så hör av er till Affären,Handlarn i Skottlanda.

Inlagt 2017-01-21 13:39 | Läst 5006 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Dressin har jag trampat många gånger, då för att transportera slutsignaler över bangården. Slutsignalerna var inte plåt eller plastbitar som i dag utan tunga saker med uppladdningsbara batterier. Allt för ofta lastades dressinen för tung så den spårade ur. Den här dressinen har nog snyggats till lite för att passa för två. Trevligt är det när man fått upp farten.
Sten
Svar från Erik Johan Marshall   2017-01-21 16:11
Dessa är inte så svåra eller tunga. Det krävs två för att flytta men mest för att dom är otympliga. Tack för kommentaren. Hoppas på många besök.
2017-01-21 19:34   Billy Bratt (GC-namn ROSENBUSKEN )
Är en av geocachingutläggarna utefter banan.
Kul att det uppskattas.
Svar från Erik Johan Marshall   2017-01-22 08:27
Kul Billy jag har lag några cacher runt banan också.
Bild nr 2, ett fint porträtt! En del funderingar inställer sig. Gör man utflykter, för att sedan ställa tillbaks dressinen där man tog den? Och hur gör man om det blir ett möte?
Svar från Erik Johan Marshall   2017-01-22 08:26
Det är lätt att lyfta av dressinen. Ja du cyklar tillbaka 😊