Vardagsbloggaren

Vardagliga händelser, utflykter och resor.

Utmaningar

Utmaningar

Jag vill ha utmaning och inspiration.

Jag vet att jag har det inom mig men nu så känns det sådär konstigt igen. Sådär det gör när man inte når fram till kärnan med det man vill göra. Jag har tankar som speglar mitt fotograferande och som behöver realiseras. Mina bekymmer ligger inte i att få något gjort snarare att bemötas med samma energi som jag har. 

Allt känns så tomt och uttryckslöst, som bilden visar så är känslan urvattnad. Jag har varit runt och fotograferat i massor, men det är liksom inte jag, det känns som själva tanken bakom bilden försvinner, varför fotograferar jag? Det är frågan? Jag läser just nu Ronald Barthes - Det ljusa rummet. Någonstans så är jag med på hans linje, jag förstår hans tankesätt och vill därför försöka skapa på ett annat plan, en ny nivå. Men gud, det slår tilt i mitt huvud. Vad ska man ta sig åt?

Det finns mycket här i världen som påverkar mig, det finns massor att göra och att visa upp. Jag tror till och med att jag skulle kunna göra det bra, men vart börjar man. Hur finner man den där rätta tanken, vart fattar man dom viktiga besluten? Det är inte bara att fatta kameran och skapa den konst man är värd. Här krävs det planering och förståelse. Här krävs det engagemang och energi. Det spelar ingen roll hur bra tanken än är så måste det gå att realisera det på en bild.

Jag förstår så mycket, jag lär mig nytt hela tiden, jag är en lärande person eller människa. Jag är en fotograf som nått en viss standard. Jag vill lära mig och förstå min egen utveckling. Jag vill fördjupa mig och expandera min kunskap på ett sätt som skapar lugn och trygghet. Men vart börjar man och vilken tråd ska man följa för att finna sina svar? Frågorna är många och det kanske är dags att finna svaren?

Det var allt för idag. Mvh Erik Johan Lindberg.

Postat 2012-03-22 09:31 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Tillsammans

 

I verklighetens fönster.

Ett livets skådespel

 

 

Postat 2012-03-21 12:36 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Fotokurs och frågor?

Ja vad ska man skriva idag då? Hade min första nybörjarkurs
i foto igår tillsammans med Leo långström Ringhage. Måste ändå säga att jag är
nöjd. Har aldrig tidigare gjort något liknande och min panikångest var som
bortblåst. Det var helt sjukt roligt. Nu kan man slappna av och finslipa det
man gör. Nu när man vet att man klarar av det. En sak i taget. Har fotat alla
bilderna till sköna maj tidningen också, roligt att få ett sådant uppdrag. Ska
dessutom ha en mindre utställning under dom åtta dagarna som sköna maj håller
på. Nu så sitter jag och finsliar lite bilder och funderar på att köra lite
färg nu. Eller båda delarna om man kan få in ett samband och en linje som
passar bra till innehållet. Vad tycker ni, kan man blanda färg och svartvitt?

 

  

  

 

Min spontana egna reaktion är NEJ!

Postat 2012-03-21 11:36 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Social.

Vad är det jag känner nu? Jo jag känner att jag vill betrakta ordet social. Jag ska använda det i lite olika sammanhang. Jag har massor nu ”igen”. Jag har min första fotokurs imorgon. Jag är inte klar med min powerpoint än. Även om jag är ganska så säker på att jag kan lära ut så är det stressigt och nervöst. Visst är det så och det ska det vara. Jag arbetar bäst under press. Igår jobbade jag hela dagen, efter klockan 18:00 så var jag helt slut. Idag så har jag varit på möte och dokumenterat utvecklingen inom Gullspång kommuns kultur utveckling. Sammanlagt har jag kanske två timmars ljud och filmmaterial som ska redigeras till en kort film på kanske 3x3 min. Ikväll ska jag färdigställa 1h 30m material för kursen. Vart kommer då ordet ”social” in i sitt sammanhang? Jo jag har präglats av en indikation, ett mönster som jag vill förtydliga, jag vill berätta och tolka ny gamla idéer. Jag vill synas, och höras. Detta är relativt nytt för mig och som individ så känns det roligt och spännande när man känner att man faktiskt har något att komma med. Jag är inte död, ordet död föresten? Är ett foto dött? Är det betraktaren som skapar liv i en bild? Frågan kräver ett svar.

Postat 2012-03-19 19:08 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Lamm

Postat 2012-03-18 18:54 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
1 2 3 ... 4 Nästa