Vardagsbloggaren

Vardagliga händelser, utflykter och resor.

Egen revisor?

Plötsligt blev allt så mycket enklare.

Jag har slitit mitt hår och varit halvt galen när det kommer till papper och siffror - Nu äntligen så fick jag hjälp med att kontakta en revisor och det verkar inte vara hälften så otäckt och dyrt som jag var rädd för. Den enda riktigt dyra perioden kommer att vara nu. Det är att få ordning på mitt råttbo -

Kanske beror det på min diagnos, kanske beror det på okunskap att inte klara av pappersarbeten eller att det helt enkelt inte ligger i mina händer. Jag är nog en enkel klassisk knegare som behöver den enkla hjälpen för att klara av företaget. Jag lyckades fakturera allt jag hade på samma dag och kvällen möttes med ett lugn som sällan infinner sig nuförtiden. Sitter här och skriver ett kortare blogginlägg för barnen ska till skolan -

Jag önskar alla en toppendag!

Postat 2012-08-31 07:26 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Hammarkullen

Gullspångskommun möter Hammarkullen 2012

Det var en fantastisk stämning under Göteborgs kulturkalas - Mycket dans glädje och skratt. Piccolokulturutvecklare Staffan Hjalmarsson hade ett ess i rockärmen. Klockan fem åkte vi iväg till hemlig ort. Det visade sig vara till Hamarkullen där Ungdomarna ifrån Gullspång skulle ställa upp i en dans tillsammans med människor ifrån platsen.

Jag passade på att utforska stället lite och fann en helt tom spårvagnsstation som inte var i bruk. Spännande - tyvärr så är jag inte så bra på den här typen av bilder. Upplevelsen blev därför bättre än själva bilderna. 

Väl uppe så möter jag min goda vän Stefan Skärlund som har börjat kolla in dansen -

Det var fart och fläkt som det alltid är när dessa dansare kom igång - snacka om känsla. Hamarkullen blommade ut och det var mängder av människor som tittade på när folk dansade intill den lilla röda lokalen.

Efter att alla dansat klart så var det dags för hemresa. Vi stannade till snabbt vid parken för att plocka in alla saker vi hade i Rättbuss. Påvägen hem var det utvärdering och kolla så ordentliga alla ungdomar var.

Postat 2012-08-29 08:36 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Idag för ett år sedan.

Vad gjorde vi för ett år sedan idag?Vi i var i Dalarna i dagarna tre, hälsade på släkt och var på fotoutställning i Säter - Jag sålde en tavla till en kvinna i Stockholm. Det var varmt ute - inte som nu, allt var så underbart. Visst är det skönt nu med, men värmen fattas mig.

Barnen badade på Säters camping, dom hade läger och tävlingar för fyrhjulingar och det var party hela natten - knappt en blund i ögonen och jag kände mig irriterad. "Tiderna förändras". 

En trevlig figur ifrån fotosidan lärde mig att använda rätt inställningar på mitt objektiv 100-400 jag var så glad och så spänd bilderna blev liksom så mycket bättre. Jag har sålt objektivet nu - Det ångrar jag i massor. Så fort jag får råd så köper jag ett nytt.

Vad gjorde ni för ett år sedan?

Postat 2012-08-28 07:35 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Konstigt hur smaken förändras?!

Smaken är som baken!

Om ni sett hur jag arbetat tidigare så vet ni att jag nästan uteslutet har använt mig av svartvita bilder. Nu så har jag förändrat mitt bildspråk något och har lärt mig att variera. Jag är just nu lite intresserad av att leka med toner. Eftersom att det är någon vecka emellan plåtningarna så kommer här några av mina gamla bilder med nyare redigering.

Jag gillar någonstans det där rosa samspelet i bilderna när det kommer till bröllop, oskuldsfulla bilder med en känsla av något nytt - Vad ska ske nu.

Bilderna är ju ifrån 2011 men jag känner mig tvungen att redigera lite - så är det väl kanske när man är en tokig fotograf och datanörd. Vad säger ni om brudens min, symboliserar den kärlek eller känns bilden stel. Jag har svårt att tolka den. Men kan ändå inte låta bli att gilla den.

Av dessa bilder så är detta min absoluta favorit - Den ger känslan av att någonting är på gång - ett klassiskt porträtt där jag lyckats fånga fotograf känslan men ändå har hyfsat lugna modeller. Men vart är dom på väg?

Här åker brudparet iväg till festen på residentet som antagligen pågår hela natten. Med det så slutar jag dagens inlägg. Hoppas att ni alla får en toppenbra dag / Johan

Postat 2012-08-27 09:27 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Allt jag behövde var en liten push!

Allt jag behövde var en liten push!


Min dröm har alltid varit att klara allt annat som för mig verkar vara så enkelt för andra. Bara en sådan liten grej som att diska kan för mig kännas som att löpa ett maratonlopp - Att förstå sig på diagnosen ADHD det har jag märkt att det är det inte många som faktiskt gör. Om man inte befinner sig i situationen själv så kan det ju i och för sig kanske vara ganska så svårt att förstå. Men det jag ville komma fram till att idag vaknade och kände precis sådär som jag vill känna mig - Kliver upp diskar och är snart på väg till ett av mina jobb. Känslan jag har är lätt, enkel och smidig. Tänk att få känna såhär jämnt - ja kanske inte jämnt men bara "lite oftare" -

Nu kanske det är massor av faktorer som spelar in, saker som jag inte riktigt vågar yttra på bloggen än. Bra saker är på väg att ske. Det här blogginlägget får helt enkelt vara en reminder för mig när hösten kopplat sitt fulla grepp över vårt land. 

Postat 2012-08-26 08:05 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
1 2 3 Nästa