Vardagsbloggaren

Vardagliga händelser, utflykter och resor.

Behind the scene! 2

Kontraster!

Örjan har fått tag på en något spartansk plats för att göra i ordning dagens brudmodell. Allt har sin tjusning och vi hade i all fall tur med vädret. Det här är tredje jobbet jag gör med Örjan från parantparant.se.

Det känns som att vi utvecklas och att allt går smidigt. Det är roligt att jobba när man känner att det man gör leder någonstans. Den här dagen var ljuset den största utmaningen. Jag har frågat runt lite och många personer tyckte att jag skulle jobba med blixt. Jag är pinsamt dålig på det så det slutade med att vi hade stödljus och reflexskärm. Rom byggdes inte på en dag sägs det ju. Men mina ambitioner ligger i att lära mig blixtens mysterium också så småningom.

                                                                                       Modell: Angelica Hvass testar stolen.

Vi arbetade oss genom rummen för att skapa oss en helhet ifrån platsen på Smältverket i Gullspång. Jag har längtat i massor till den här dagen. Platsen är rena drömsituationen för en fotograf. Efter att ha varit här tidigare och rekat så trodde jag att jag sett alla platser jag kunde fotografera på här inne. Men det visade sig att platsen hade ytterligare ett ess i rockärmen. Ett litet grönt rum som måste ha varit någon form av kontor. Färgen på väggarna har flagnat bort och mitt hjärta började bulta. "Vilken plats alltså" .

                                                           Vår stylist: Erika Viktorin pysslar med klänningen.

Efter två timmars hårt arbete så är det dags för avrundning när plötsligt Owe ifrån Mariestadstidningen gör entre för att göra ett reportage. Det visade sig bli en första sida och för det tackar vi Mariestadstidningen.

Här kommer bilder ifrån tidningen....

Tackar som bugar och herregud! Ha det bäst ;D

Postat 2012-09-21 08:41 | Läst 6458 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Garnisonssjukhusets spöke!

Vad gör man när man är sjuk?

Bilden här är ifrån Garnisonssjukhuset i Karlsborg, det sägs att här spökar det. Många ungdomar väljer att göra inbrott bara för att få en skymt av alla onda galna gastar och demoner. Jag var här för att kolla in stället för ett framtida fotoprojekt. Jag valde att slå en signal till ägaren istället för att bryta mig in. Gissa om jag blev förvånad över hur häftig inredning det var där. Tyvärr så kände jag inte några speciella spökvibbar, mer överväldigad då över hur vackert ljuset sken in över de slitna golven och tapeterna.

"mer bilder i min mapp"

Hur som helst så sitter jag här hemma sjuk och trött. Jag har ingen större inspiration och som företagare är det väl det nedrigaste man kan råka ut för. Nu valde jag att försöka hålla uppe mina kunskaper i PS och har således till alla galna spökjägares förtjusning trollat fram deras garnisonsspöke. Nu när ni har det på bild så kanske ni kan låta bli att göra inbrott bara för att skrämma upp er själva.

Har på nåt konstigt sätt försökt få in något man kan tyda i bilden. Hjälp mig gärna att komma på vad :D

Postat 2012-09-19 14:35 | Läst 6911 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Plötsligt så fanns den bara där!

Den nya stilen!

Igår var det dags igen för en ny fotosession. Samma gamla vanliga team fast med en ny modell. Jag har börjat söka spännande platser att vara på som ni såg i ett tidigare inlägg här på FS bloggen.

Mitt första blogginlägg om gårdagen kommer att handla om själva fotograferingen så går vi lite mer behind the scene imorgon.

Platsen för själva fotograferingen var på smältverket i Gullspång eller GEA som platsen heter. Hade gärna skrivit lite bakgrundsfakta om själva anläggningen men vi får se om jag orkar skriva om det senare.

Den här fotograferingen var som alltid lite pirrig och spännande, man bygger upp en förväntan att klara av att ge platsen den känsla det förtjänar. Jag var väldigt självkritisk och kände att de första tio minuterna inte gav något. Vad gör man när man hamnar i en sådan situation? Det finns två alternativ - antingen ger man upp eller så försöker man att pusha sig själv över gränsen och att lära sig något nytt.

Eftersom att jag nu valde att försöka göra det ännu lite bättre så tänkte jag att själva redigeringen inte heller ska gå i samma gamla fotspår och plötsligt så kom de här bilderna fram.

Men alltid så söker man trygghet och vill gärna använda sig av det man vet att man klarar av så jag tog även några bilder i svartvitt.

Jag tackar www.parantparant.se för den här gången och Erika Wiktorin för ett strålande stylist jobb. Det uppskattas att ha sådana bra arbetskamrater. Nu så till den klassiska läsarfrågan. Vilken bild stil gillar ni mest?

Postat 2012-09-14 08:21 | Läst 15274 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Sökandet är halva grejen!

Att söka en plats att fotografera!

Nästa vecka är det dags att fotografera nästa modell. Jag ser fram emot det som bara den. Tidigare så har vi ju varit i Hasselfors och jobbat, men nu ville vi söka oss till en ny plats. Jag har sökt efter gamla nerlagda byggnader, jag vill gärna ha lite nerslitet och trasigt med ljus som strömmar in genom väggar och fönster.

Optimalt hade varit någon gammal nerlagd herrgård eller nåt 1700-tals slott. Men i mitt sökande så fann jag ändå några pärlor som jag idag har besökt -

Den här platsen känns både spännande och lite aptitretande. Jag gillar den här typen av miljö då den tilltalar min inspiration.Det är rymligt, lätt att hitta bra ljus och det finns tillgång till el - eftersom att jag saknar batteri.

Jag har velat titta in här i ett par år och idag så fick jag beviljat att gå in. Jag har dessutom blivit lovad att få använda det som plats för en fotosession med modell. Snacka om att vara glad.

Jag var på två ställen och såg mig omkring idag och här kommer själva dilemmat. Vi vet inte vilken plats vi vill vara på. Vad tycker ni vilken plats skulle ni ha valt att fotografera på om ni hade möjlighet?

Postat 2012-09-05 13:34 | Läst 13328 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Tidslinjen

Bilder i tidslinjen?

Har märkt att man kan utnyttja gamla bilder som är oanvända i tidslinjen på facebook. Det kan ju faktiskt bli riktigt snyggt.

Använd bilder som du inte är helt nöjd med och klura till dom lite. Man kan ju om inte annat ha roligt i ps eller lightroom en stund.

Jag har inte ens brytt mig om exakta mått - det passar väldigt bra en söndag förmiddag.

Bara att tuta och köra. Ibland är det bästa helt enkelt bara att njuta av situationen.

Nu åter till söndagen. Lite kaffe och upp på fötter. Hade bäst FS medlemmar!

Postat 2012-09-02 10:46 | Läst 1848 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
1 2 Nästa