Vardagsbloggaren

Vardagliga händelser, utflykter och resor.

Till fotosidan och medlemmar!

Jag har Fotosidan att tacka för!¨


Ett utvecklande och bra samarbete där man som privatperson verkligen kan utveckla sin hobby. Jag brukar alltid tala om vilka personer som öppnade upp intresset för mig. Att vara kriativ och tänka kring olika möjligheter och problemlösningar. Men när det kommer att livnära intresset och att utveckla sina förmågor så har jag Fotosidan att tacka för allt. Speciellt alla goa glada medlemmar som kan ge både positiv och negativ kritik. Utan all respons så dör intresset.

Jag vill också passa på att ge en eloge till chefredaktören som håller måttet när det gäller svar på frågor samt intresset i andra medlemmar. 

Jag började fotografera 2007 men gav mig efter en ekonomisk krasch som ledde till att jag sålde mina kameror. 2010 började jag igen och i slutet av 2010 startade jag företaget. Under 2011 så hade jag massor av tur och blev publicerad i några av fotosidan magasin, samt i lite andra tidningar. Jag placerade mig bra i två internationella tävlingar och fick vara med på en utställning i Danmark. Dessutom så fick jag vara med i Eyemazing magazine med lite text samt sex stycken bilder.

Jag har ingen som helst utbildning, jag är relativt grön och hänger inte med på tekniksnacket riktigt. Mitt eget fel, jag har inte varit tillräckligt lyhörd. All info finns ju på sidan. 

Det jag vill komma fram till är att det är ju självklart att jag behåller mitt guldmedlemskap även om min aktivitet inte alltid är lika engagerat. Jag håller ju upp mitt intresse mycket tack vare alla goa och glada människor på den här sidan.

Hade bäst / Johan

Postat 2012-10-31 10:55 | Läst 1712 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Publicringar och analog träning.

Mycket som händer i vanlig ordning. Ja nu står man här med en analog kamera och funderar på vart man ska börja. Fick en T-Max 100 rulle idag. Den gick ut 2007 kan det fungera? Ska bli spännande att pröva allt själv. Väldigt lärorikt om inte annat. 

Fick reda på att jag har publicerat några bilder idag i Bröllopsmagasinet. 

Det är i både det Norska och det Finska. Roligt att få med lite igen. Det var på tiden. Har ju inte publicerats sen Januari ;D

Postat 2012-10-29 11:41 | Läst 1542 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Ska lära mig det analoga!

Livet tar allt märkliga vägar ibland. Jag producerar för tillfället väldigt lite bilder. 3november är nästa session inbokad. Vad gör man då som fotograf? Jo man får jobba mer än heltid på ortens lokala musteri och som korvgubbe på mojjen i byn. Påföretaget förstås. Visst pengarna glider in som aldrig förr. Vad gör man då som fotograf när kameran har semester. Jo man får tankar och idéer om vad man vill göra för att utvecklas som fotograf. Innan jag köpte en digitalkamera så köpte jag en relativt ny canon analog systemkamera. Nu nästan sex år senare så har jag bestämt mig för att börja använda den.

Jag funderar även på att bygga ett framkallningsrum och att använda mig av två bekanta som kan processen. Vadrycker ni är det värt besväret. Vad kostar det med allt som ingår i ett mörkerrum? Frågor finns det i massor. Jag vill gärna ha reda på rullar som passar Att experimentera med. Gärna svartvita. Lite info om vart man kan köpa kit finns det tro? Hur som helst om ni kan eller vet nåt. Skriv!

Postat 2012-10-20 14:01 | Läst 1535 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera