Vardagliga händelser, utflykter och resor.

Jävla bränslefilter!

Tur i oturen.

Påväg till Norge så säckade bränslefiltret ihopp (typiskt),  som tur var befann vi oss fortfarande i Sverige.
För någon månad sedan hade jag fått kordinater av en trevlig kille i Ödegruppen på facebook som leder till ett spännande hus jag varit intresserad utav ett tag. Huset ligger precis utanför Karlstad. Vi valde att ta svängen förbi och tidigare idag så satt jag och studerade panoramatekniker i photoshop.
Här är resultatet av min första panoramabild.


Min nya kompakt kommer dess värre inte fram förens imorgon. Bilderna är tagna med min 50D, kommentera gärna panoramabilden då det är min allra första. (tål kritik).

samt bonusbilden 50mm optik.

Inlagt 2016-03-31 01:19 | Läst 12724 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Snygga bilder
Svar från Erik Johan Marshall 2016-03-31 01:59
Tack Johan 😊
Snygga bilder.
Detta är väl sådana hus som i mäklarannonser beskrivs som: i behov av lättare renovering, eller som ett objekt för den händige. ;-)
Svar från Erik Johan Marshall 2016-03-31 09:37
Haha ja allt går att sälja med mördande reklam 😉
Första bilden är utmärkt! Där samverkar hus. himmel och landskap för att skapa en riktigt hotfull stämning. Fin komposition utan åthävor. Den andra har inte alls samma stämning över sig: den visar ett fallfärdigt hus utan att sätta in det i något direkt sammanhang. Förstår väl frestelsen att fylla formatet; hade säkert fallit för den själv om jag varit där. Men den första är en pangbild!
Svar från Erik Johan Marshall 2016-03-31 10:35
Tack Per, håller med dig. Det var roligt att ta en panorama över platsen då det gav ett djup till bilden. Jag uppskattar ödehus och i vanliga fall så blir det nog lätt fokus på själva byggnaden. Här återspeglas hela platsen.
Jag håller med Per om att panoramabilden är härlig för att den placerar ödehuset i ett ödsligt landskap och det i ett ödesmättat ljus och väder ... :-)

Men faktum är att jag saknar förgrunden som balans till den härligt hotfulla himlen. Jag gillar panoramaformat, det är inte det, men för mig känns just den här bilden som en 3:2-bild som lite olyckligt fått förgrunden bortbeskuren.
Svar från Erik Johan Marshall 2016-03-31 11:15
Förstår hur du tänker och håller till viss del med.
2016-03-31 21:55   Erika Fridström
Otroligt fina bilder du tar Johan!
Svar från Erik Johan Marshall 2016-03-31 22:11
Tack Erika 😊