Vardagliga händelser, utflykter och resor.

Ödehus i Sverige


Ödehus ligger mig varmt om hjärtat.


Är det något som ligger mig varmt om hjärtat så är det att få åka runt och söka efter ödehus. Det är extra spännande när man får höra historier om platserna man varit på. 

Vissa hus återkommer man gärna till. Jag har ett hus speciellt som jag besöker minst en gång per år för att fotografera. Jag påstår inte att jag är speciellt bra på att dokumentera husen även om jag trivs med att göra det.


Det är en speciell känsla att besöka platser, speciellt kanske industrier eller sjukhus. Det är som att öppna upp en kanal till ens barndom då nyfikenheten tar över. Det är en bra känsla som är härlig även om man känner sig lite barnslig.Men vad gör det när man gör något man gillar. 

Jag öppnar upp ett nytt album idag som jag kommer att lägga min samling med ödehus i, välkomna.

Inlagt 2016-04-03 22:29 | Läst 7548 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Jag känner samma fascination som du - oändligt vackert, oändligt sorgesamt. Jag går omkring och funderar på de människor som har bott i husen, och deras livsöden. Ibland gör jag en liten arkivsökning och rätar ut en del frågetecken.
Jag tycker att du åstadkommer utmärkta bilder. Speciellt den första på källaren är väldigt stark.
Svar från Erik Johan Marshall 2016-04-04 08:59
Tack Peter, bilderna är tagna över hela min tidsperiod som fotograf och vissa med bättre kvalitet än andra. Du målar ut mina känslor för husen på ett utmärkt sätt.
Roligt att råka på människor med samma intresse. Allt gott /Johan
Underbara bilder ....fantastiskt se...jag som du är älskare av
dessa övergivna hus...
Hälsningar
Gun-Inger