En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

USAs 49:e delstat

Förberedelserna har börjat. Ikväll fixar min sambo en halstätning på min torrdräkt och en del annat pyssel återstår.

Vi har elva dygn ombord på båten Nautilus Swell som ska gå från Ketchikan till Juneau. En resa som vi bokade för mer än ett och ett halvt år sedan. Båten tar bara 12 gäster så det gäller att vara ute i tid. Juneau är för övrigt huvudstad i denna delstat, en stad med enbart 18 000 invånare.

Vi bor och äter på  Swell men dyker från den här båten, som vi drar med oss. Första resan vi gjorde med Swell gick i vattnen vid norra Vancouver Island, i oktober 2011.

Full aktivitet på dykbåten ute i de strömmande vattnet vid Turret Rock. Här såg vi de endemiska "gåsfotingarna" som jag visade bilder av i detta inlägg:

 http://www.fotosidan.se/blogs/logholm/gasfotingar-som-ni-aldrig-sett-forut.htm

 

 

Ombord på Swell finns en stor arbetsbänk för alla fotografer, och rikligt med eluttag för att ladda blixtar och lampor. Här pysslar Anders om sin utrustning inför nästa dyk.

Morgondimma och blankt vatten. Lena vaxar dragkedjan på sin torrdräkt.

Vi kommer nu att dyka betydligt längre norrut men kelp kommer det antagligen att finnas. Här är det kraftig bull kelp med stora "flöten" som faktiskt håller att hänga i när strömmen börjar suga tag i en.

Vi hade flera dagar med nästan helt blankt vatten och så här kunde det se ut när vi närmade oss Swell efter ett kvällsdyk. Det serverades rykande varm choklad, toppad med något starkare för de som ville, direkt när man klev upp på däck efter sista dyket.

Man kommer väldigt nära vildmarken när man bor ombord på en båt och vi ser fram emot detsamma på denna resa.

De norra delarna av Nordamerika har mycket att bjuda på och denna sommar provar vi kusten längs Alaska, USAs 49: delstat.

Hälsningar Lena

 

Inlagt 2013-07-23 19:36 | Läst 14292 ggr. | Permalink

"Låter som en underbar resa och jag väntar att få se foto och berättande hur ni haft de. Var rädd om er ! Kram Helen"


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Wow, ser väldigt trevligt ut måste jag säga. Att dyka och fotografera bland Kelp är en sak jag väldigt gärna vill testa på. Vilken kul grej att boka in sig på något sånt här istället för en "klassisk" barriärrevs-resa. Ha så kul på resan / Robin
Svar från Lena Holm 2013-07-24 08:08
Tack Robin,
kul att du tittar in. Tids nog dyker det upp bilder från resan också. VI har varit i Kanada flera gånger och dyker mycket mer i kalla vatten än i varma. Kelpskog kan vara jättehäftigt, eller bara snärjigt.
Hälsningar Lena
Låter som en drömresa. Det verkar också som att ni kommer nära en annan FS-medlem, Ernst-Göran. http://www.fotosidan.se/member/view.htm?ID=144418

Ser fram emot bilder från resan!
Svar från Lena Holm 2013-07-24 08:09
Hej Kai,
visst är det en efterlängtad resa. VI var betydligt närmare Ernst_Göran förra sommaren då vi reste runt en del på Vancouver Island. Han hjälpte oss med en del tips och en kontakt för att hitta en del sevärdheter.
Hälsningar Lena
Jättefina bilder! Det blir säkert en spännande resa och fina dyk! Att dyka i kalla vatten är häftig, tycker jag!
Svar från Lena Holm 2013-07-24 08:10
Tack Wolfgang,
det ska bli intressant att se vad denna kust har att bjuda på.
Hälsningar Lena
Spännande resa du ska ut på. Jag tog dykcert Open water för många år sedan, men det har inte blivit så många dyk. Ser fram emot dina bilder. :)
Svar från Lena Holm 2013-07-24 08:11
Hej Susanna,
det gäller att hålla igång dykandet när man just tagit cert annars blir det lätt att det faller i glömska.
Hälsningar Lena
Vilka resor du far iväg på !
Tur att du dokumenterar med alla fina bilder så du håller reda på alla ställen !
ing-marie
Svar från Lena Holm 2013-07-24 16:58
Tack Ing-Marie,
jag tycker det är kul att hitta lite annorlunda resmål, i synnerhet de som kan bjuda på fina naturupplevelser både under och ovanför ytan.
Hälsningar Lena
Spännande för er och härligt med fina bilder från resan senare! Allt gott på resan!
Svar från Lena Holm 2013-07-24 17:00
Tack Dan,
vi har sett fram emot denna resa ganska länge. Du kommer att märka när vi kommit hem igen.
Hälsningar Lena
Härligt!! Ser fram emot bilder :) Google maps har börjat med street view fast under ytan.. Kan vara användbart om man ska göra research. Allt gott :)
Svar från Lena Holm 2013-07-25 07:13
Hej Mikael,
och tack för tipset. Jag såg några exempel då Google maps precis börjat med undervattensvyer. Jag tror att det var från Stora Barriärrevet. Kanske värt att kolla lite mer nu.
Hälsningar Lena