Intryck & Tankar

Försöker genom bilden förstå livet omkring mig...

Naket på Instagram

Naket på Leopold Museum

Lite för mycket nakenhet (Wien, 2012)

Inte kunde jag väl tro att en av mina bilder och jag skulle bli bannlysta från Instagram.

Vad är nakenhet?

Jag har lyckats med att få en bild och konto (tillfälligt) bannlysta från Instagram då den anses visa nakenhet på ett otillbörligt vis. 

Jag kan inte förneka att det syns en väldigt naken man på bilden och att jag inte skulle tagit bilden om han inte funnits just där och då. Kan nog anta att denna nakenhet var just en tanke när Leopold Museum placerade denna bild vid ingången för att göra reklam för en utställning. Ärligt talat vet jag inte vad man vill säga, men den väcker ju helt klart uppmärksamhet och hoppas den inte väcker för mycket anstöt här.

Några ord om bilden

De tekniska detaljerna och kommentarer om bilden finner ni här, så jag tänkte bara nämna lite om varför jag tog den. Det vet jag faktiskt inte, men hade inte de två männen befunnit sig till höger hade jag inte tagit den, eller om det varit mer folk runt omkring. Denna figur är bokstavligen och bildligt väldigt ensam och utlämnad i sin nakenhet, samtidigt som männen inte verkar ta notis om honom. I allt detta är det då lite roligt att Instagram slår ner på den och raderar den, samtidigt som Leopold Museum via sitt eget Instagram konto gillade den. Men, det är väl så det är i idag - å ena sidan bryr sig ingen om en flera meter stor naken man samtidigt som en bild på en bröstvårta medför bannlysning från Instagram.

For oss så är kontot andersson.eklund så kallat "shadowbanned" från Instagram tillsvidare, dvs ingen kan se våra bilder om man inte redan följer oss. Denna bannlysning kan variera från några dagar till veckor har jag förstått, så vi får väl se hur det går i vårt fall. Så vill ni följa oss på Instagram är det länken till vårt konto som gäller och inte #-taggen #anderssoneklund. 

Jag har skrivit lite mer om Instagrams regler här och som jag kände till, men kunde inte tro att jag skulle råka ut för samma öde som till exempel Kardashians. Jag är nyfiken på hur vanligt detta är och om även ni drabbats så berätta gärna om era erfarenheter i en kommentar till detta inlägg.

Postat 2019-06-02 07:23 | Läst 1725 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera