Lite blandade bilder från mina rundturer med kameran.

Bytt miljö

Nu har vi bott här i en månad lite drygt. Katterna fick åka 28 mil för att komma hit, de var jätteduktiga. Inget gny mer än i början av resan, sen sov de så gott som hela vägen , utom lite krafsanden i kattkorgarna  då och då för att sedan somna om igen. Jag är imponerad! När vi kommit fram på kvällen, gick de direkt till matskålarna och åt. Sen trampade de runt lite försiktigt på nedervåningen, för att sedan sova hela natten i våran säng. Nästa dag ville de ut och då var vi med dom ute. På kvällen gick de ut själva och var ute hela natten, ingen ville stanna kvar inne fast det var mörkt ute. Så har det varit sedan dess, Alize är ute nästan varje natt och sover hela eftermiddagen och Loviz är lite annorlunda hon är ute på nätterna ibland, men vill vara ute när det är ljust för det mesta. Bättre att jaga då, hon är våran jägare i familjen. Vi har jättemycket fåglar här och inga andra katter, himmelriket för våra katter. Inga bilar heller för vägen går längre neråt från gården, så skönt att slippa trafiken:)

Här är katternas nya revir, de hade mycket att utforska med så stor tomt och sedan ladugård, bod från 1820-tal med tre dörrar. De har inte hunnit kolla allt ännu för det är så spännande ute. Men boden är nog roligast för där kan de gå upp för en liten trappa och hålla koll på omgivningen. 

Här i äppelträdet håller fåglarna till och blir matade hela året. Katterna bryr sig inte så mycket, så länge de är i trädet. Men i granen bakom däremot, kan de ligga på lur.

Här är det Loviz som smyger försiktigt i den nya omgivningen.

Här har hon mött ett konstigt djur, inte rör den på sig heller och luktar konstigt gör den också.

Bäst att låta den vara och utforska vidare.

Alize är lika försiktig hon i den nya miljön. Man vet aldrig vad som kan dyka upp.

Det finns inte bara fåglar på gården, ganska mycket fjärilsarter också. Beror nog på att det finns ängar runt gården, så det finns mycket blommor till dom.

En nyfiken ekorre tittade på mig en dag , när jag satt ute och fikade. jag tror den bodde i holken.

Titta så smidigt den tar sig ner för väggen.

Vilka klor, inte undra på att den kan klättra bra.

Här är bon från 1820 talet, i fönstret gillar Loviz att titta ut, Alize har inte hunnit upp dit ännu. Hon är mer försiktig och håller sig på nedervåningen.

Perfekt me liten pump att vattna blommorna med till sommaren.

Titta vem som kikade upp ur gräset en annan dag jag var ute.

Den gillar fågelfrön. De andra ägarna till huset, berättade att det bodde omkring sex ekorrar i vedboden. Men efter att katterna kommit hit, har vi inte sett några ekorrar alls. Hoppas de kommer tillbaka.

Nu har det blivit höst och kyligare, men fint med alla färger runtomkring.

Alize smälter in fint i höstfärgerna.

Här tittat hon in till grannen, för att se vad hon har för sig.

Loviz gillar stenmuren.

Nu är katterna väl hemma i sin nya omgivning, de sägs att katter inte gillar förändringar. Men tar man det lugnt och låter dom tassa runt som de vill i sin egen takt så går det bra.De här två har ju två långa resor bakom sig, så nu blir det inga fler flytt för dom. Nu ska de bara ha det skönt och skämmas bort i sin sköna omgivning. När snön kommer kan de hoppa omkring igen och vi få fantastiska bilder.

Inlagt 2019-10-09 16:16 | Läst 160 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Ser ut att vara en avstressande och vackert ställe. Fina ekorrar och fantastiskt att de kan gå som de gör på väggen
Ser ut att vara en vacker plats, härlig miljö för både människor och djur! Jättefin bildserie! Hälsningar/ Björn T
Vilket härligt ställe. Katterna ser ut att stortrivas. Det gör nog ni också kan jag tänka mig.
Fina bilder!

MvH
Johnny
Vilken fantastiskt fin miljö både för människor och husdjur. Katterna måste ju stortrivas och så skönt att det inte finn en bilväg för nära.
Hälsningar Lena
Vi trivs bra alla fyra:) Lugnt och skönt inte för långt till vänner och familj, kan inte bli bättre. Här kan vi äntligen koppla av.Tack för alla fina kommentarer:)