Mary-Annes blogg

Lite blandade bilder från mina rundturer med kameran.

Ett besök till Mildas stuga

Den 10 Mars var vi på ett kärt återbesök till Mildas gamla stuga som är byggt  någon gång på 1600-talet. Vi har besökt stugan med några års mellanrum, för att se hur förfallet gått vidare med denna charmiga lilla stuga. Det är både med sorg och förväntan man når huset, för man vet inte säkert om det står kvar. Ett som är säkert är att stugan kommer att vara i sämre skick för varje gång man återkommer.

Först är det en liten väg upp mot huset, några rådjur ,ekorrar och harar har knallat runt på vägen.

Sen står den där i solen Mildas lilla stuga. Taket är inte så helt längre och teglen har flyttat på sig.

Här syns ladan snett bakom stugan.

Trappan har sett bättre dagar, men jag tycker den är charmig. Tänk vad jobb de lade ner på både grund och trappa, de hade inga hjälpmedel på den tiden den byggdes. Var hämtade de byggmaterialen någonstans? 

Vi bestämmer oss för att gå in efter lite övervägande.

Lås men ingen nyckel.

Mycket är sig likt vid första anblicken, växterna i fönstren är lika vildvuxna som på sommaren.Alla saker står kvar där de lämnats av ägaren för längesedan. Tråkigt tycker vi, då många saker var väldigt fina och speciella. Men de har lämnats åt sitt öde och går inte längre att rädda tyvärr.

Den här lampan är väldigt udda har aldrig sett en sådan förut, den är gjord i skinn.

Den här ser visserligen inte så gammal ut, men tittar man på elsladden så förstår man att det inte var igår någon satt under dess lyse och läste brev från släkten.

På golvet stod det lite välanvända leksaker.

Men vi måste gå upp och titta också, om vi vågar.

Taket hade börjat ge sig i första rummet, så dit gick vi inte in. Men här i sovrummet stod den fina sängen kvar och bara väntade på nattgästerna.

Bordet stod och väntade på att få dukas till frukost eller kvällsmacka, om än lite ostadig på benen.

Oj, lilla byrån är på väg en våning ner. Kanske bäst att lämna lilla stugan för gott, när det gäller inomhus miljön i alla fall.

Utanför möttes vi av den här ormlika tallen, den har växt runt den större av dem. Tack för titten hoppas ni gillade det ni såg av Mildas stuga. Tyvärr blir det nog inte några fler inomhus bilder, då huset börjar bli i så dåligt skick.

Postat 2019-03-13 13:07 | Läst 741 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera