Lite blandade bilder från mina rundturer med kameran.

Sorgligt ..

När vi kom fram till våran stuga som vi hyr i onsdags. Möttes vi av en sorglig syn,skogen runt stugan hade börjat avverkas. Tystnaden som vi hade sett fram emot inföll inte, då skogsmaskinerna körde till halv ett på nätterna. men det var inte det värsta,utan att höra kraschen då (våra ) åttio år och äldre träd föll till marken och drogs in i kvistmaskinen och sågades i bitar. Våra gamla skogsdungar och stigar var borta för evigt. Det som växt upp under lång tid tog bara några minuter att förstöra..

På väg in i skogen.

Efteråt.

Hämtning.

Men den här gammelgranen fick stå kvar,den hade turen att finnas på en plats där de inte fick ta ner skogen. Här är skogen för gammal och orörd. Tur att det finns lagar.

Den här gamla granen får stå kvar.

#3324409

#3324410

#3324412

Inlagt 2015-04-14 18:14 | Läst 1514 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Dina bilder syns inte. Jag tror mig dock veta hur det ser ut ändå. Ett hygge är ett hygge och dagens variant är inget njutbart. Skogen är förvisso oftast odlad för att kunna skördas men miljön ändras på några dagar till oigenkännlighet och känslan av skog är borta för lång tid framöver. Jag lider med dig och hoppas, att någon del av 'er' skog får stå kvar.
Eva
Jag tog bort dom från min profil och då försvann de härifrån också. Men du kan se dom i min profil,jag laddade upp dom igen.
Förstår din sorg! Det känns näst intill ofattbart hur snabbt ett skogsområde försvinner med dagens moderna maskiner! MVH Yvonne