fota på hjul

Om att börja om när händerna sviker , benen som färdmedel övergår till rullstol och sjukdomen blir allt mer påtaglig. Nya vinklar, nya idéer och begränsningar som ska omvandlas till möjligheter.

Inte riktigt som alla andra

Hur använder ni era kamerastativ? Alla sätt är bra, utom de dåliga, visst?

När jag var och fotade idag, förevigade maken mig. Det är kanske inte riktigt så här tillverkarna har tänkt sig användandet, men det är faktiskt riktigt bra för att få till olika vinkar som kanske inte är helt optimala för mig att ta mig till för egen maskin. 

Jag älskar att kunna styra min Olympus med appen! Så bra att kunna placera kameran och sen styra resten vi mobilen.

Maken konstaterade att landskapet haft tillgängligheten för rullstolar i beaktande när de drog vägen så nära vattenfallet och jag kan inte annat än tacksamt hålla med. Eller om det kanske är naturen man ska tacka...

Postat 2021-02-27 18:01 | Läst 678 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Våren...och corona...knackar på dörren

Tänk hur snabbt det kan gå! Med regn i några dagar och strålande sol, kommer man långt, hälsar våren, som ihärdigt knackar på vår dörr här på Åland. 

Men det finns fler som knackar på dörren. Corona. Och då pratar vi inte om den på flaska, utan covid-19. Vi har varit otroligt förskonade här på ön, dels genom restriktioner från politiskt håll och dels genom samhällsansvar med flitigt munskyddsbärande och få kontaktar i vardagen. WHO har till och med varit i kontakt för att få veta hur man lyckats hålla oss så fria. Men nu jäklar har det tagit fart. Av våra drygt 30.000 invånare, sitter 800 i karatän och vi en insidens på de senaste 2 veckorna som är över 300 och alltså högst i hela Finland. Vi når inte upp till era siffror i Sverige, men ändå. På en så liten ort som vi är, vill man inte belasta sjukvården som vi riskerar att göra nu. Så nu gäller det att hålla sig borta från all onödig smittspridning på alla sätt vi kan, och lite till.

Jag har inte haft assistans på en vecka när min ordinarie varit på semester. Butiksärendena jag uträttade igår med maken, gick till så att jag ringde upp alla hemifrån och berättade vad jag ville ha, sen plockade butikerna ihop allt, jag ringde när jag var utanför och vi fick leverans och betalning vid bilen.

Så idag tyckte nog maken att det var dags att ta med mig ut i friska luften ett tag, för han frågade om jag ville ut och fota en stund. Det finns få saker som slår ljudet av vatten som slår mot rödgranit, om det så är vågskvalp eller forsande vatten. Denna gång blev det vårt lilla vattenfall i Geta. 

Stort är det inte, men det är ändå större än det ser ut.

På den här bilden, där jag bad maken placera min rullstol i bilden, syns det lite bättre. 

Litet, men naggande gott, helt enkelt!

Idag har det införts nya, striktare regler gällande corona, nu blir det så gott som nedstängning här under 2 veckor. Må det ge resultat, så smittspridningen stannar upp! Än är det långt kvar innan vi rott det här iland! 

Postat 2021-02-27 17:50 | Läst 630 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Temperaturskillnad från dag till dag

Just nu får utomhustermometern jobba för att hinna med i svängarna. Vi går från -20 i flera dagar till närmare noll på några timmar. Idag har det dock inte gått under -5, så kanske börjar det stabilisera sig. 

Förra helgen var jag den där populäraste i byn igen. Jag kopplade pulka efter min zoomiz. Brorsonen konstaterade "det bästa med att ha en faster i rullstol är zoomizen". Jag valde att ta det som en komplimang. :D (Det är mor min som tagit bilden.) 

I övrigt snurrar livet på. Jag kommer mig inte riktigt ut med kameran när det är så kallt. Jag måste spara energin till vardagen. Men jag har införskaffat en blixt med softbox som det kliar i fingrarna på att ta itu med, samtidigt som det skrämmer. Har ni några tips på bra länkar till inspiration och kunnande? 

Postat 2021-02-12 17:24 | Läst 554 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera