Om att börja om när händerna sviker , benen som färdmedel övergår till rullstol och sjukdomen blir allt mer påtaglig. Nya vinklar, nya idéer och begränsningar som ska omvandlas till möjligheter.

Inte riktigt som alla andra

Hur använder ni era kamerastativ? Alla sätt är bra, utom de dåliga, visst?

När jag var och fotade idag, förevigade maken mig. Det är kanske inte riktigt så här tillverkarna har tänkt sig användandet, men det är faktiskt riktigt bra för att få till olika vinkar som kanske inte är helt optimala för mig att ta mig till för egen maskin. 

Jag älskar att kunna styra min Olympus med appen! Så bra att kunna placera kameran och sen styra resten vi mobilen.

Maken konstaterade att landskapet haft tillgängligheten för rullstolar i beaktande när de drog vägen så nära vattenfallet och jag kan inte annat än tacksamt hålla med. Eller om det kanske är naturen man ska tacka...

Inlagt 2021-02-27 18:01 | Läst 690 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
  (Kommentarer granskas innan de visas för andra).
vad fint att jag inte är den enda här - med rullstol alltså

stativ använder du, här ser det ju rätt hazarderat ut - fick du upp det igen?

jag använder inte stativ, det går inte
jag kan bara använda en hand så jag får ta allt på fri hand i luften om jag inte hittar något tillfälligt stöd
jag vet aldrig hur det blir - tittar aldrig i sökare, det går inte och får göra höftskott hela tiden - men oftast är jag nöjd med det - det är som det är
jag kunde ju förr i tiden och så är det
jag provade magic arm på rullen, tungt och klumpigt så jag gav upp det
kul att du finns
/inger
Svar från miina 2021-02-27 21:20
Jag drog stativet mot mig bit för bit, så jo jag fick det tillbaka. 😁

Jag älskar min Olympus eftersom jag kan vinkla skärmen på många sätt och på så sätt kan jag komponera. Jag kan även ställa kameran på stativ och sen sköta allt via mobilen eftersom den ger live view från kameran. Superbra för mig.

Roligt att även du är rullare! Det har varit en stor omställning för mig att använda kameran från stol, men nu börjar det verkligen bli roligt att fota igen! ♥️
Hej Miina! Roligt att se din uppfinnngsrikedom! Och särskilt att höra att din fotoinspiration återvänder!
Snart våras det på riktigt - och naturen vaknar till liv igen, oberoende av covid 19 och annat spom begränsar oss.
Lycka till - jag ser fram emot dina fortsatta bildbloggar!
Ha det bra
/B
Svar från miina 2021-02-27 21:32
Varmt tack! Min man brukar välja att vända ryggen åt mig när jag balanserar iväg på något han inte tycker är riktigt klokt. Men lixom, man vet ju inte om det går om man inte först har testat! Nu sa han när han tog bilderna "snälla säg att du har på bromsen". "Javisst"svarade jag och smög försiktigt ner handen och satte på den. 😎
Canalog 2021-02-27 22:13
Härligt, Miina!
/B
Jag använder sällan stativ nu för tiden. Men vad glad jag blir av dessa bilder på dig. Du är riktigt kreativ och smart här måste jag säga.
Det är ju klockrent att använda så som du gör här :-)
Visst är det riktigt bra med dagens appar som gör att man både kan se motivet samt fjärrstyra från mobilen. Gör det ibland med Sonyn :)
Svar från miina 2021-02-28 07:36
Jag glad jag blir av dina ord! Varmt tack!

Ja, det är verkligen toppen med dessa appar! Jag har aldrig kollat hur lång räckvidden är anser än några meter, men för mig fungerar det klockrent till det jag behöver den till. :) Funkar det månne med alla kameratillverkare? Jag har lixom tagit det för givet.
Imponerande! Tänkte mig nått liknande med ett lätt 'enbent' stativ för ett par dagar sen, med kameran ovanför/nära en bäck.. men det blev inget, solens ljus nådde inte riktigt ner så som jag ville, får nog vänta ett par veckor till, när solen står ännu lite högre! Vid det tillfället har jag en 'trådlös fjärrutlösare som då kommunicerar via Bluetooth med kameran (Z50), blev bilden bra på vattenfallet?
Hälsn!
Svar från miina 2021-02-28 12:30
Jag tycker monopod/enbent är svårare att styra. Det måste vara något med tyngdpunkten på det jag har. Därför blir det mest att jag använder det på bilden till vinklingsbilderna.

Fjärrutlösare använde jag mycket förr, men då ser man ju inte bilden live, så att säga. Jag gillar att jag kan titta på mobilen och se till att jag får de inställningar jag vill ha och sen bara knäppa av.

Jag såg att du hittat bilderna från vattenfallet. :)