Om att börja om när händerna sviker , benen som färdmedel övergår till rullstol och sjukdomen blir allt mer påtaglig. Nya vinklar, nya idéer och begränsningar som ska omvandlas till möjligheter.

Våren...och corona...knackar på dörren

Tänk hur snabbt det kan gå! Med regn i några dagar och strålande sol, kommer man långt, hälsar våren, som ihärdigt knackar på vår dörr här på Åland. 

Men det finns fler som knackar på dörren. Corona. Och då pratar vi inte om den på flaska, utan covid-19. Vi har varit otroligt förskonade här på ön, dels genom restriktioner från politiskt håll och dels genom samhällsansvar med flitigt munskyddsbärande och få kontaktar i vardagen. WHO har till och med varit i kontakt för att få veta hur man lyckats hålla oss så fria. Men nu jäklar har det tagit fart. Av våra drygt 30.000 invånare, sitter 800 i karatän och vi en insidens på de senaste 2 veckorna som är över 300 och alltså högst i hela Finland. Vi når inte upp till era siffror i Sverige, men ändå. På en så liten ort som vi är, vill man inte belasta sjukvården som vi riskerar att göra nu. Så nu gäller det att hålla sig borta från all onödig smittspridning på alla sätt vi kan, och lite till.

Jag har inte haft assistans på en vecka när min ordinarie varit på semester. Butiksärendena jag uträttade igår med maken, gick till så att jag ringde upp alla hemifrån och berättade vad jag ville ha, sen plockade butikerna ihop allt, jag ringde när jag var utanför och vi fick leverans och betalning vid bilen.

Så idag tyckte nog maken att det var dags att ta med mig ut i friska luften ett tag, för han frågade om jag ville ut och fota en stund. Det finns få saker som slår ljudet av vatten som slår mot rödgranit, om det så är vågskvalp eller forsande vatten. Denna gång blev det vårt lilla vattenfall i Geta. 

Stort är det inte, men det är ändå större än det ser ut.

På den här bilden, där jag bad maken placera min rullstol i bilden, syns det lite bättre. 

Litet, men naggande gott, helt enkelt!

Idag har det införts nya, striktare regler gällande corona, nu blir det så gott som nedstängning här under 2 veckor. Må det ge resultat, så smittspridningen stannar upp! Än är det långt kvar innan vi rott det här iland! 

Inlagt 2021-02-27 17:50 | Läst 638 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
  (Kommentarer granskas innan de visas för andra).
Var nånstans på Åland finns det där? Hade planerat in en skidvecka i Lappland, men få se vad det blir av det. Funderade eventuellt att komma över till Åland i stället, kanske med skärgårdsfärjorna till Brändö / Kumlinge eller eventuellt Kökar. Får nu se hur man för röra sig om en månad.

Tommy S.
Svar från miina 2021-02-27 21:27
Jag önskar jag kunde rekommendera att komma, men tyvärr har vi fått ett helskotas utbrott av corona som jag skrev om i inlägget, så jag skulle nog undevika en resa hit just nu. Men om en månad borde vi väl vara tillbaka hoppas jag. :)

Jag skulle åka via Brändö om jag var du. Det är jättevackert när man kör över där till nästa färja.

Det här ligger i Geta, alltså norra fasta Åland. Kommer du över så kan jag visa dig på rätt.
Aha, här är nog bilden på vattenfallet från din senare blogg.. Det blev bra!
Hälsn!
Svar från miina 2021-02-28 12:31
Tack Jan, för dina ord, både här och på andra bloggposten! :)