En blogg som kanske inte kommer att uppdateras jätteofta, om jag inte finner att det är jättekul, men den kommer att innehålla bilder, text och tankar ur min vardag!

Fortsatt användning av min X-T1, nu i Skåne!

Jag är hos goda vänner i Skåne på min sista semestervecka, och tog med mig mitt nya system, Fujifilm X-T1 med tillhörande objektiv. Tanken är att fortsätta utvärdera systemet för att se om det kan ersätta mitt stora och tunga (men oerhört bra) Canon-system. Idag stod hundträning på schemat under förmiddagen med Zally och Zingo (mest bilder på dem med andra ord). 

Det blev en hel del bilder tagna, mycket med kontinuerlig autofokus, och jag kan konstatera att Canon sköter detta enklare och bättre än Fujin. Fujin är inte lika snabb eller säker som min Canon, men verkar ändå vara tillräckligt snabb för mina ändamål. Dessutom är det enklare att följa målet med min Canon som har sin optiska sökare med spegel, än med min Fuji som har sin EVF. Detta kanske är en vanesak, och jag blir nog bättre på att använda Fujin vartefter!

Hur som helst, lite bilder från idag, mest hundar men ett par tvåbeningar också! :)

Först ut är Zally, Petras hund (Petra är en av mina vänner här nere som jag bor hos)

  

Hann även med ett par bilder på tränarna... det var jaktträning som stod på schemat!
 

Och sist ut är Zingo, Morgans hund, som var svårare att följa än Zally på grund av sin jämn-ljusa färg...

  

Det var allt för idag, mer bilder från Skåne lär komma de närmsta dagarna!
//Milan :) 

 

Inlagt 2014-08-10 21:16 | Läst 3711 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
X-T1:an finfin men ingen sportkamera direkt =)
Fina bilder.
Svar från milansfoto 2014-08-11 10:15
Tack Roger! Jag håller med om att den inte är en utpräglad sport/actionkamera, men den kan göra ett rätt bra jobb ändå... det handlar nog mycket om en annorlunda inlärningskurva mot Canon/Nikon...
Segedahl 2014-08-11 12:29
Jag har en själv + 56mm gluggen som jag bara älskar.
55-200mm ser ut att funka bra den med.
Svar från milansfoto 2014-08-11 23:02
55-200:an funkar jättebra, men jag önskar att de hade en längre telezoom... jag hoppas att de annonserar ut och släpper en snart! :)
Vilket objektiv är det som du använt?
Svar från milansfoto 2014-08-11 10:16
Jag har använt Fujifilms 55-200 till samtliga bilder.
Riktigt fina bilder med en utomordentlig skärpa! =)
Snyggt!
Svar från milansfoto 2014-08-11 23:05
Tack Heléne :)) Av någon anledning brukar det ofta bli mycket hundfotografering när jag är i Skåne... :-D