milansfoto

En blogg som kanske inte kommer att uppdateras jätteofta, om jag inte finner att det är jättekul, men den kommer att innehålla bilder, text och tankar ur min vardag!

Promenad en frisk vintermorgon

I slutet av förra veckan var jag och hälsade på en god vän, då jag var ledig i fredags. Medan jag väntade på att min vän skulle kunna sluta jobbet tog jag en promenad i området runt Runö Folkhögskola utanför Åkersberga, norr om Stockholm.

Det var rätt friskt denna morgon, jag tror att temperaturen låg på cirka -14, men det var nästan vindstilla vilket gjorde det rätt skönt ändå!

Första bilden är tagen tidigare på morgonen, när solen var på väg upp över området. Jag begav mig inte ut riktigt ännu, då jag behövde fixa ett par saker först...
 
När jag väl begav mig ut möttes jag av denna vy utanför porten:
 
Gick vidare nerför vägen och kollade ut över ängen.
 
Ljuset gjorde att iskristallerna på träden blänkte vackert.
 
Jag gick vidare bakom Runö Folkhögskola, ut på Kristenholmen och Gästholmen, som ligger längst ut på Näsudden.
 
 
 
Utanför Gästholmen täcker isen delar av viken men längre ut i det som kallas Trälhavet verkar det vara öppet vatten, där dimman ligger.
 
Nu en bild över Palme Stenar, ett monument som restes 1998 av Runö Folkhögskola.
 
Nu börjar promenaden nå sitt slut, har gått ett varv runt udden.
 
Sista bilden för dagen, tagen från vägen runt Runö Folkhögskola ut mot udden.
 
Jag var ute i kanske en timme och tjugo minuter, en lagom promenad i underbart vinterväder! Jag använde min Fujifilm X-T1 med objektiven 18-135 och 10-24 till dessa bilder.

//Milan 

Postat 2016-01-20 10:26 | Läst 3513 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Cykel och foto - två hobbies som går bra ihop!

Nu var det väldigt länge sedan jag skrev ett inlägg här, kollade precis och såg att det var mer än ett år sedan... men nu är det dags igen. Jag bestämde mig i helgen för att försöka att utnyttja eventuellt fint väder under veckan då jag jobbar eftermiddag, så jag packade helt enkelt fotoväskan och gjorde i ordning cykeln och sen bar det av. Nu blev det ingen monstertur, men ändå ett friskt och skönt varv runt sjön Måsnaren i Södertälje. Här är några bilder från turen! Samtliga bilder är tagna med Fujifilms X-T1 och 10-24/f4.

Cykeln måste förstås få vara med på en bild... ljuset var riktigt härligt denna morgon!

 Det finns en del stugor runt sjön och på öar i sjön... vissa av dem ser ut att ligga jäkligt bra till!

 Samma stuga som i tidigare bild, fast från en helt annan vy... (testar även lite andra bildformat)

Sa jag att ljuset var riktigt härligt denna morgon?

Solen håller på att slå igenom dimman denna morgon och luften klarnar upp.

Och de två sista bilderna från gårdagen, tagna från en udde vid Eklundsnäs.
Den första med utsikt mot Tveta

Den andra med utsikt ut över sjön.

Jag har många bekanta som ojar sig över att det blir mörkare och kallare, och jag kan förstå det (och till viss del hålla med), men sådana här dagar är det lätt att glömma bort! Det var kallt och friskt i luften, men ack så skönt och solen värmde fortfarande en del när den väl orkade över träden. :) Tanken är att försöka göra detta fler gånger under hösten!
//Milan 

Postat 2015-10-13 09:24 | Läst 3373 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Kringelfestivalen 2014

Denna helg var det dags för Kringelfestivalen här hemma i Södertälje. Jag hade bara en kort stund på stan i lördags, och åkte ner en stund idag (söndag) för att kolla vad den hade att erbjuda... mycket bilder och lite text! Bilderna är lite blandade från lördag och söndag.

Först en del översiktsbilder och Södertälje-vyer:

  

De hade tagit dit en liten ubåt som man kunde kolla in i:

På Lotsudden, där bland annat ubåten stod, finns även denna glasskiosk, som tyvärr var stängd... den borde kunna användas bättre med tanke på vilken plats den står på...

Där fanns en liten marknad med lokalt producerade livsmedel i första hand:

Detta var nog ett av mina favorittält på festivalen! TelgeNät hade ett tält på plats där man kunde hämta vatten, antingen för att fylla på en flaska eller ta en mugg (i återvinningsbart material) istället för att köpa vatten på flaska... mycket bra initiativ! Kanske inte en kanon-bild som sådan, men vill ändå slå ett slag för att Telge hade detta tält:

Axels tivoli fanns på plats, och så även det lilla Blå Tåget från Trosa:

 

Det var även en hel del musik på festivalen, jag kollade inte på något av dem, men hann få en bild på Doug Seegers som signerade skivor, affischer och tröjor efter att ha spelat några låtar. Det verkade vara en rätt jordnära och soft snubbe!

 Jag avrundade min söndag på festivalen med att kolla på Telge Glimas visning av vikinga- och medeltida lekar och spel. Här är en liten bildkavalkad från deras uppvisning. Först en presentation av de deltagande.
 

 Sedan var det dags för att stå på ett ben (sist stående vinner):

Nästa lek var det lag om två personer, som först bildade ett mänskligt hjul, sedan skulle bägge snurra runt en pinne. Det lag som först sprang tillbaka till startpunkten vann!
   

Sedan var det en till lag-lek, där ena laget skulle vara spindels kropp, och det andra laget hoppa över kroppen, greppa tag om en i andra laget och vara spindelns ben. Det sista steget var att kroppen skulle hoppa, och benen försöka hålla kvar sitt tag om kroppen. Det lag där flest höll kvar taget vann!

Jag avslutar med några till bilder från Telge Glima:
  

 

På det hela taget verkade det vara en trevlig och bra genomförd festival, men jag önskar att fler lokala restauranger och matställen ställde ut längs festivalgatan, istället för den rätt tråkiga "internationella" matmarknaden (visst, det finns en del bra saker där också, men den är rätt tråkig). Jag provade dock Langos i en matvagn som den ideella föreningen "Revansch till jobb" hade. Den var rätt bra (inte som den jag åt i Budapest, men kanske inte rättvist att jämföra...) och värd att prova tycker jag!
//Milan  

 

 

Postat 2014-08-24 20:51 | Läst 4767 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Idag åkte vi till Kullaberg...

Som titeln beskriver hade vi bestämt oss för att ta en tur till Kullaberg i nordvästra Skåne idag. Vädret var lovande, med växlande molnighet och lagom varmt, i alla fall där jag bor... När vi kom till Kullaberg blåste det riktigt ordentligt och det fanns lite regn i luften, så jag fick ta på mig långärmat för första gången på riktigt länge i sommar!

Vi börjar vid fyren på Kullaberg, vilken man även kunde gå in i för att kolla närmare:
 

    Utsikten från fyren är rätt häftig över området där Öresund och Skälderviken möts! 

Sedan gick jag runt en del i området nedanför fyren och runt Naturrummet som finns där:

  

Jag hittade en liten röd stuga som låg rätt häftigt till på udden:

Sedan gick jag vidare runt och såg ut över Skälderviken:
 

Sista bilden över Skälderviken, här dök det upp en kajak lagom när jag skulle ta bilden, som gav bra skala åt hur högt det är vid klipporna:

Sedan åkte vi ner mot Mölle, som ligger på Öresunds-sidan.

 

Vi avslutade dagens tur i Höganäs, där vi besökte Saluhallen, vilket var väl värt ett besök!

 

Det var en väldigt trevlig dag, och jag kan rekommendera ett besök på Kullaberg ifall du har möjligheten att åka dit!
//Milan :) 

Postat 2014-08-13 20:55 | Läst 4089 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Skånesemestern fortsätter... och X-T1:an fortsätter att leverera!

Idag åkte jag och Petra in till centrala Helsingborg för att äta lunch på Ebbas Fik, ett ställe som jag brukar försöka besöka när jag är i stan... jag älskar deras inredning och mat! :)

Först ett par bilder med utsikt över Helsingborg och en park ovanför centrum. I bakgrunden på första bilden syns Helsingör och en av färjorna som pendlar mellan Sverige och Danmark.
 

  

Sedan kom vi ner till Bruksgatan och Ebbas Fik för varsin hamburgare:

  (Här lyckades jag till och med få Petra med på bilden, något som annars brukar vara näst omöjligt...)

 De följande bilderna är från min kvällspromenad i Kattarp, där jag bor när jag är i Skåne. Det var en väldigt skön sommarkväll ikväll!
  

Här hamnade både Petra och Thomas med på bild, tillsammans med Bea och Zally (deras två Labradorer):
 

Min promenad fortsatte när de gick in med vovvarna:

Det var allt för idag... mer kommer!
//Milan 

 

Postat 2014-08-11 23:21 | Läst 5728 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
1 2 3 ... 7 Nästa