milansfoto

En blogg som kanske inte kommer att uppdateras jätteofta, om jag inte finner att det är jättekul, men den kommer att innehålla bilder, text och tankar ur min vardag!

Promenad en frisk vintermorgon

I slutet av förra veckan var jag och hälsade på en god vän, då jag var ledig i fredags. Medan jag väntade på att min vän skulle kunna sluta jobbet tog jag en promenad i området runt Runö Folkhögskola utanför Åkersberga, norr om Stockholm.

Det var rätt friskt denna morgon, jag tror att temperaturen låg på cirka -14, men det var nästan vindstilla vilket gjorde det rätt skönt ändå!

Första bilden är tagen tidigare på morgonen, när solen var på väg upp över området. Jag begav mig inte ut riktigt ännu, då jag behövde fixa ett par saker först...
 
När jag väl begav mig ut möttes jag av denna vy utanför porten:
 
Gick vidare nerför vägen och kollade ut över ängen.
 
Ljuset gjorde att iskristallerna på träden blänkte vackert.
 
Jag gick vidare bakom Runö Folkhögskola, ut på Kristenholmen och Gästholmen, som ligger längst ut på Näsudden.
 
 
 
Utanför Gästholmen täcker isen delar av viken men längre ut i det som kallas Trälhavet verkar det vara öppet vatten, där dimman ligger.
 
Nu en bild över Palme Stenar, ett monument som restes 1998 av Runö Folkhögskola.
 
Nu börjar promenaden nå sitt slut, har gått ett varv runt udden.
 
Sista bilden för dagen, tagen från vägen runt Runö Folkhögskola ut mot udden.
 
Jag var ute i kanske en timme och tjugo minuter, en lagom promenad i underbart vinterväder! Jag använde min Fujifilm X-T1 med objektiven 18-135 och 10-24 till dessa bilder.

//Milan 

Postat 2016-01-20 10:26 | Läst 3511 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Cykel och foto - två hobbies som går bra ihop!

Nu var det väldigt länge sedan jag skrev ett inlägg här, kollade precis och såg att det var mer än ett år sedan... men nu är det dags igen. Jag bestämde mig i helgen för att försöka att utnyttja eventuellt fint väder under veckan då jag jobbar eftermiddag, så jag packade helt enkelt fotoväskan och gjorde i ordning cykeln och sen bar det av. Nu blev det ingen monstertur, men ändå ett friskt och skönt varv runt sjön Måsnaren i Södertälje. Här är några bilder från turen! Samtliga bilder är tagna med Fujifilms X-T1 och 10-24/f4.

Cykeln måste förstås få vara med på en bild... ljuset var riktigt härligt denna morgon!

 Det finns en del stugor runt sjön och på öar i sjön... vissa av dem ser ut att ligga jäkligt bra till!

 Samma stuga som i tidigare bild, fast från en helt annan vy... (testar även lite andra bildformat)

Sa jag att ljuset var riktigt härligt denna morgon?

Solen håller på att slå igenom dimman denna morgon och luften klarnar upp.

Och de två sista bilderna från gårdagen, tagna från en udde vid Eklundsnäs.
Den första med utsikt mot Tveta

Den andra med utsikt ut över sjön.

Jag har många bekanta som ojar sig över att det blir mörkare och kallare, och jag kan förstå det (och till viss del hålla med), men sådana här dagar är det lätt att glömma bort! Det var kallt och friskt i luften, men ack så skönt och solen värmde fortfarande en del när den väl orkade över träden. :) Tanken är att försöka göra detta fler gånger under hösten!
//Milan 

Postat 2015-10-13 09:24 | Läst 3371 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Påskafton på Muskö

Idag var en underbart vacker och solig vårdag, på tok för vacker för att sitta inne! Jag och en god vän hade därför bestämt att vi skulle ut och vandra en bit och ta med oss lite mat. Sagt och gjort möttes vi upp vid Älvsjö station och åkte sedan ut till Muskö. Väl där åkte vi längst ut på Brukevägen och hittade en plats att ställa bilen på för att sedan ge oss ut och utforska kusten.

Det var inte alltid helt enkelt att ta sig fram, inte om man går västerut i alla fall! Mycket klipport, stenar och kanter att ta sig över så vi fick upp lite puls också! :-)

Nog pratat, nu blir det bilder! Klicka gärna på dem för att se dem i större format...

Här sitter mitt sällskap för dagen och njuter av lite välförtjänt vila och utsikten när vi skulle äta lunch! Tack för att du såg till att släpa med mig ut idag Gun! :-D

Denna utsikt skulle jag kunna tänka mig ha varje dag när jag äter lunch...

Efter lunchen gick vi vidare på en sidoväg till Bruketvägen, och kom sedan till ett område med skyddsobjekt, där vi inte kunde gå längre, men vi lyckades utforska lite ändå...

Det var sista bilden för dagen! Tänk att det finns så mycket att utforska i min närhet, som jag inte hade en aning om att det fanns... :-)

Ha en fortsatt underbar påsk!
Mvh Milan 

Postat 2014-04-19 18:54 | Läst 2775 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Stendörren i vårsolen

Idag åkte jag och Gun (en före detta arbetskamrat på AstraZeneca) iväg till Stendörren, utanför Nyköping/Studsvik. Jag var där för första gången förra sommaren, och såg fram emot att åka dit igen! Vädret idag var underbart. Lagom varmt för att vandra runt i naturreservatet och solen fyllde oss med energi. Jag tänkte inte skriva så mycket mer, utan mer lägga in dagens bilder:

Det blev bara fem bilder, men det var oerhört skönt att vara ute och vandra, så det var mer fokus på att njuta av vädret! :) Klicka gärna på bilderna för att se dem i större format!

Mvh Milan

Postat 2014-03-30 21:24 | Läst 2755 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Höstmorgon vid Måsnaren

Jag har inte varit ute på en bra fototur sedan jag kom hem från Ungern för några veckor sedan (mer om detta i senare inlägg) då jag inte haft motivationen. Förra veckan bestämde jag mig för att ta mig själv i kragen och se till att komma ut. Jag bestämde mig också (efter att ha kollat vädret) för att ta en väldigt tidig morgon på lördagen, då prognosen lovade vackert väder! Senare fick jag även sällskap, då Benny bestämde sig för att hänga med (tack för sällskapet!).

Hur som helst, jag kom upp strax efter fem på morgonen, och vi begav oss iväg vid halv sju, vilket var lite senare än planerat men så kan det bli när batterier inte är laddade (eller hur Benny?).

Här är resultatet (inte så mycket text denna gång, men fler bilder...):

Nu lite text inför min favoritbild från denna gång. Hösten kretsar kring död före förnyelse för våra växter och träd, men jag lyckades hitta något som strävade mot det motsatta, årstiden till trots. I ett hav av gula och röda löv hittade jag följande:
 

Gillar även denna bild på grund av symmetrin i den:

Det var sista bilden för denna gång! Hösten är underbar, eller hur?

//Milan :)

Postat 2013-10-14 17:32 | Läst 2695 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
1 2 3 Nästa