milansfoto

En blogg som kanske inte kommer att uppdateras jätteofta, om jag inte finner att det är jättekul, men den kommer att innehålla bilder, text och tankar ur min vardag!

Ett par kvällsbilder från Fågelsång

Idag var en lugn dag med en hel del regn, vilket gjorde att mina planer för dagen ändrades lite... istället för en cykeltur på några timmar och någon form av fototur efter det blev det lite fixande i huset jag bor för stunden.

Till kvällen blev det dock lite uppehåll, och när Petra var ute och gick med vovvarna ringde hon och sa att jag skulle ut och ta ett par bilder, och här är de! Ljuset var härligt när solen bröt genom molnen en stund... BIlderna är tagna vid Fågelsång, strax utanför Kattarp!

Slutligen ett avbrott i solnedgången... när jag tagit sista bilden och var på väg tillbaka hörde jag något som kom farandes genom sädesfältet:

I vanliga fall är det en svart labrador vid namn Bea, men i denna form, med kameran inställd på f11 och slutartid på 1/13-dels sekund blev hon något helt annat!

//Milan :) 

Postat 2013-07-30 21:34 | Läst 4019 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Lugn dag idag, men lite hundbilder blev det i alla fall!

Idag blev en lugn semesterdag, mest lite småplock med bilder från tidigare under dagen, då vädret var som sämst (regnade en del idag). Det sprack dock upp mot kvällen och då var det dags för mer hundträning... Denna gång var det åter lydnad som stod på dagordningen.

Först ut är Nina med sin Cane Corso vid namn Leola. Tanken är att Leola skulle gå fot perfekt vid Ninas sida, men det gick inte riktigt som det var tänkt, så då får man ta miljön till hjälp... (se sista bilden).
 

  

Nästa på tur är Petra med sin Bea (Jaktlabrador). På bilden ser det ut som om Bea bara har ett framben men hon har två...

  

Sen var det Viktorias tur med sin Bella (Golden Retriever).

 

Och som sista par var det Nina igen, denna gång med Lexi, även hon en Cane Corso. Lexi hade, som synes, full koll på alla belöningar ikväll... i första bilden ska hon till att fånga en munsbit och i sista är det en tennisboll som gäller!

 

Och slutligen, medans de andra fick jobba passade Leola på att slappa en stund i den enda lite högre gräsfläcken på träningsplanen...

"Hmm... nu är han där igen med den där konstiga svart-vita saken som klickar då och då... jag kanske kan gömma mig bakom gräset!"

Det var allt för ikväll, mer blir det nog imorgon, då ett besök i Skäralid/Söderåsens Nationalpark står på agendan! Jag har aldrig varit där, så det skall bli kul!

//Milan :)

 

 

Postat 2013-07-25 22:25 | Läst 2136 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

En dag i hundens tecken - och en fågel!

Idag stod det hundträning på dagordningen. Jag själv har ingen hund, men flera av mina vänner har det, och jag brukar följa med ut och hjälpa till när jag kan eller ta lite bilder eller så... idag blev det en del bilder tagna, men först något annat än hund!

Jag såg denna Tornfalk (tror jag att det är, rätta mig gärna om jag har fel!) nära brukshundsklubben där vi skulle träna på förmiddagen. Det är i såna här tillfällen jag önskar att jag hade minst ett 400 eller 500mm-objektiv! Detta är ett utsnitt ur en bild tagen med ett 70-200 + 1,4x konverter på min 5DmkIII.

Sedan var det dags för hundar (och ett par ägare)! Vi började med en del lydnadsträning...

Framåt kvällen var det så dags för apporteringsträning...

Kvällen avslutades med apportering i vatten, det var nog höjdpunkten för hundarna! De behövde nog även svalkan det gav, för det var varmt idag...

Det var dagens bildskörd... mer kommer från semestern!

//Milan :)

Postat 2013-07-23 22:09 | Läst 1784 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera