milansfoto

En blogg som kanske inte kommer att uppdateras jätteofta, om jag inte finner att det är jättekul, men den kommer att innehålla bilder, text och tankar ur min vardag!

Vintermorgon - kallt men ack så skönt!

Kollade väderprognosen igår, och såg att det var riktigt lovande. Klart och kallt väder utlovades! Steg upp vid kvart i sju på morgonen och gjorde mig iordning, var lite seg så jag kom inte iväg förrän strax innan åtta på morgonen... Såg dock snart att det skulle bli en skön promenad i underbart vinterväder!

Fem minuter hemmifrån, började bli ljust ute, och var cirka 16 minusgrader.

Efter ett snabbt stopp på Coop Forum i Södertälje för att köpa lite tilltugg gav jag mig ut i skogen runt Måsnaren. Såg lite spår efter människor, hundar och diverse andra djur.

Valde att följa Måsnarenleden en del av sträckan med mindre utflykter ut på isen för att ta lite bilder.

Hittade några stugor som stod lite för sig själva och som jag var tvungen att gå ut på sjön för att komma till. Solen har inte riktigt orkat upp över horisonten och vinterdimman höll så sakteliga på att lyfta över sjön.

Såg en del grenar stick upp ur isen en bit in på Måsnarenleden, strax nedanför Eklundsnäs stugområde. Vågade inte gå för nära eftersom jag var ensam ute och inte ville ta onödiga risker på isen. Lång bort i bakgrunden skymtar stugorna jag var vid ovan.

När jag vände mig om från grenarna ovan såg jag ett ensamt vass-strå sticka upp ur isen nära skidspåren. Det var en del fotavtryck vid den, så jag är kanske inte ensam om att ha tagit bild på den... Rimfrosten och ljuset förmedlar kylan på ett bra sätt!

Fortsatte runt Måsnaren, och nu började solen bryta igenom molnslöjan och dimman.

Kanske min personliga favorit från morgonens promenad. Solen syntes mellan grenar och jag hittade ett ensamt vass-strå. Provade att ta bilder med olika skärpedjup, men gillade denna bäst (bländare 2.8 = minsta skärpedjup). Trots att inte hela strået är i fokus kändes denna bäst med den mjuka bakgrunden.

Vart ingen lång promenad vad det gäller sträcka, men var ute i lite mer än två timmar. Det kommer bli fler sådana turer i vinter om tillfälle ges! När jag kände mig klar gick jag och hälsade på min mor i Hovsjö, och nu är jag hemma igen för att fixa lite bilder...

Friska vinterhälsningar, Milan :)

Postat 2013-01-19 14:57 | Läst 3457 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera