milansfoto

En blogg som kanske inte kommer att uppdateras jätteofta, om jag inte finner att det är jättekul, men den kommer att innehålla bilder, text och tankar ur min vardag!

En underbar sommarlördag i Stockholm och Motorlotteriets Grand Prix

Igår (lördagen den 15/6) drog jag och en kompis in till Stockholm med kameraväskorna på ryggen. Tanken var en ordentlig promenad med foto som huvudtema. Vi hoppade av på Stockholm Södra och började knata...

Först skulle utsikten över Riddarfjärden undersökas, här från gångvägarna över Söder Mälarstrand.

Promenaden gick vidare förbi Slussen och på en skylt hittade jag följande klistermärke som fick både mig och Benny att skratta gott, samtidigt som vi inte kunde annat än hålla med om att det är sant...

Sedan gick promenaden vidare mot Katarinavägen, där följande bild togs.

Även Fotografiska och Grönan njöt av vädret!

Planen var nu att under eftermiddagen och kvällen kolla in Motorlotteriets GP i Formula 2-båtar (eller hur man nu skriver det...), följande bilder togs där. Först var det dags för uppvärmning, och förhållandena var inte de bästa då vinden låg från fel håll och vågorna gjorde att förarna inte kunde trycka på ordentligt.

Undrar hur många lopp som går med så schysst utsikt, här uppvärmning med Stadshuset och Norr Mälarstrand i bakgrunden.

Här är startbryggan med Söder Mälarstrand, Liljeholmen och Västerbron i bakgrunden.

Nu en bildserie på svenske Erik Stark och hans båt, som verkade ha vunnit i stort sett allt man kunde vinna i mästerskapsväg 2012 (se märkena på sista bilden...), han var även försvarande mästare i detta lopp.

Dags för start!

Erik Stark i Pole Position.

Erik Stark gick ifrån ordentligt under loppets första hälft, här med Liljeholmen och Västerbron i bakgrunden.

Det är dock vanligt med vurpor i dessa lopp, antingen att båten slår runt på en raka eller att de rullar i en kurva, här är det gul flagg p.g.a. att en båt slagit runt.

Detta gjorde att fältet trycktes ihop, och när loppet flaggades på igen blev Erik hårt utmanad av Jonas Andersson från Team Azerbaijan.

Samtidigt som slaget om förstaplatsen pågick var det även strid om sista pallplatsen, där nummer 88, Pål Virik Nilsen från Norge utmanades hårt av Ola Pettersson.

 Mot slutet av loppet, jag tror att det var när ledarna var ute på varv 33, i sista svängen innan mål, rullade båt nummer 5 körd av Rupert Temper, vilket gjorde att målgången skedde under gul flagg. Innan dess hade Erik Stark dragit ifrån Jonas Andersson, samt att Pål Virik Nilsen befäste sin tredjeplats, och eftersom loppet avslutades under gul flagg  var det också så som prispallen kom att se ut.

Här segraren Erik Stark vid målgången.

Loppets tvåa, Jonas Andersson, vid målgång

Och slutligen loppets trea, Pål Virik Nilsen från Norge.

Segraren körde traditionsenligt ärevarv med mekaniker och lagledare på båten.

Och sedan var det dags för prisutdelning!

Mycket av bubblet spenderades över varandra och delar av publiken, men lite blev det kvar att smaka på!

Sedan var det dags att knata mot tåget, efter en heldag i Stockholm. Fötterna var lagom trötta, vi var lite solbrända, men stan hade visat bästa sidan framåt med underbart väder, roliga människor och en fotomöjlighet i något som jag aldrig fotat förut!

Avslutningsvis, en bild över Söder Mälarstrand i sommarkvällsskrud på vägen tillbaka till Södra Station.

Nu är det kväller igen, och dags att ladda för ännu en arbetsvecka! Tack för att du tittade in och orkade kolla, trots att inlägget blev långt!

Mvh Milan

Postat 2013-06-16 21:19 | Läst 5046 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera