milansfoto

En blogg som kanske inte kommer att uppdateras jätteofta, om jag inte finner att det är jättekul, men den kommer att innehålla bilder, text och tankar ur min vardag!

Mexicoburgare i en "Pink Cadillac"?!

Idag var det mixat väder här över nordvästra Skåne... Tunga moln avlöste varandra med regn som följd, och stundtals varmt solsken. Det fick då bli en lugn dag idag, så jag begav mig in för en visit i centrala Helsingborg. Passade på att gå till tåget mellan ett par tunga regnmoln, och då passade himlen på att bjuda på följande:

Som synes ganska tunga moln som vandrade över mig idag! Hittade sedan följande gamla byggnad precis vid stationen i Kattarp.

Efter en kort tågresa var jag så inne i Helsingborg, där jag styrde stegen direkt mot den tilltänkta lunchen, som skulle avnjutas på Ebbas Fik. Om ni inte varit där kan jag verkligen(!) rekommendera ett besök när man är i Helsingborg!

Ebbas har verkligen hittat rätt med sin 50-tals design och hemlagat från köket. Här finns bland annat en gammal AMI-jukebox från 1959 som spelar 45-varvsskivor.

Bakom disken skymtar många av de härliga bakverken som kan åtnjutas på Ebbas. På väggen syns gamla filmaffischer och en klassisk neonskylt.

 Jag bestämde mig för en Mexicoburgare (det finns ett helt gäng olika burgare att välja på), och enligt mig kan man inte annat än gilla sättet burgarna serveras på!
 
Har inte en aning om ifall det är en Cadillac, men den är rosa i alla fall!

Som jag skrev tidigare, om du är i Helsingborg är Ebbas Fik absolut värt ett besök!
//Milan :) 

Postat 2013-07-31 21:36 | Läst 3679 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Ett par kvällsbilder från Fågelsång

Idag var en lugn dag med en hel del regn, vilket gjorde att mina planer för dagen ändrades lite... istället för en cykeltur på några timmar och någon form av fototur efter det blev det lite fixande i huset jag bor för stunden.

Till kvällen blev det dock lite uppehåll, och när Petra var ute och gick med vovvarna ringde hon och sa att jag skulle ut och ta ett par bilder, och här är de! Ljuset var härligt när solen bröt genom molnen en stund... BIlderna är tagna vid Fågelsång, strax utanför Kattarp!

Slutligen ett avbrott i solnedgången... när jag tagit sista bilden och var på väg tillbaka hörde jag något som kom farandes genom sädesfältet:

I vanliga fall är det en svart labrador vid namn Bea, men i denna form, med kameran inställd på f11 och slutartid på 1/13-dels sekund blev hon något helt annat!

//Milan :) 

Postat 2013-07-30 21:34 | Läst 4030 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Skånsk landsbygd en sommarkväll

Blev inte så många bilder tagna idag, vart cykling på dagen istället. Men vi besökte Evelina & Karl-Johan på kvällen för att leverera deras bröllopsbilder från tidigare i sommar, både elektroniskt och utskrivet... då passade jag på att ta några bilder i närheten av deras hus!

Här är två bilder på samma motiv, men med lite olika vinkel, vilken tycker du blir "bäst" (om man nu kan säga så)? Först en där väg och stolpar går från samma hörn:
 

 Och sen en där de börjar i varsitt hörn:

Det är kul hur man kan ändra perspektiv på linjer i en bild bara genom att flytta sig några steg... har aldrig provat detta tidigare, och gillar bägge bilderna!

Slutligen en bild i det varma solljuset som bröt igenom molnen denna kväll, ljuset bröt knappt igenom molnen, men det räckte. Regnet låg i luften, men det kom bara några droppar...

 Det var dagens bildskörd...
//Milan :) 

Postat 2013-07-29 22:55 | Läst 2421 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Hantverksmässa i Båstad och Italienska vägen

Idag åkte jag och Petra till Båstad för att kolla vad som erbjöds på hantverksmässan i år (vi har varit där ett par år i rad nu, väldigt trevligt). Det kändes redan när vi åkte att det skulle bli riktigt varmt idag, och det blev det också... både varmt, kvavt och fuktigt! Lyckades ta lite bilder i alla fall, först ut är bilderna från mässan.

Bjäre glass från Båstad var på plats vid ena entrén i vanlig ordning (ja, vi handlade där!).

Strax innanför glasskiosken var det smide på gång. Jag gillar verkligen den handvevade Bacho-fläkten som förde in luft underifrån till elden.

 

Vi hittade en kille som ursprungligen var från Estland, som gjorde möbler och statyer bland annat med motorsåg som huvudverktyg. Petra passade på att vila benen lite...

Det fanns också massor med gott att äta och dricka på mässan, och det var inte bara vi tvåbeningar som tyckte det...

Innan vi åkte hemåt igen hittade vi lite Fårträffliga presenter!
 

Vägen till och från Båstad söderifrån tog vi via det som kallas Italienska vägen, där utsikten är magnifik!

  

Det gällde dock att inte fasta med blicken mot havet, även om det var lätt gjort...

Det var allt för idag!
//Milan :) 

 

Postat 2013-07-28 21:36 | Läst 2453 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Gårdagens bilder idag... från Skäralid och Nackarpsdalen

Igår var jag och tre vänner i Skäralids och Nackarps naturreservat. Vi besökte Kopparhatten, sedan tog jag en kort promenad (men det var jobbigt ändå, främst på grund av värmen) ner till Skärdammen vid naturrummet i Skäralid. Efter en fika där åkte vi vidare till Nackars naturreservat, där vi gick till Odensjön. Rundan avslutades hos Lotta på Åsen, ett mycket trevligt café som ligger på vägen mot Stenestad om du åker från Ljungbyhed. Här är ett urval av bilderna, några större men de flesta som tumnaglar! Först ut är en bild från Kopparhatten ner mot Skäralid, utsikten är grym!

  

   

  

Denna bild är tagen en bit ner längs vägen från Kopparhatten mot naturrummet, en av mina favoriter från dagen!

Caféet nere vid Skärdammen ligger väldigt fint!
 
 Nu börjar bilderna från Nackarps naturreservat och Odensjön.
   

Kändes som riktig gammalskog här, tunga gröna färger med ormbunkar och mossa över fallna träd.

Ett par bilder på Camilla och lille Alvin, som fick chansen att bada ute för första gången i Odensjön! Verkade inte vara helt hemskt...
 
  

Efter Alvins bad åkte vi och åt lite hos "Lotta på Åsen", om ni är i närheten kan jag rekommendera ett besök!

 Jag gjorde klart bilderna igår, men det blev för sent på natten... därav att de kommer upp först idag!

//Milan :)

Postat 2013-07-27 21:23 | Läst 3229 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
1 2 3 Nästa