milansfoto

En blogg som kanske inte kommer att uppdateras jätteofta, om jag inte finner att det är jättekul, men den kommer att innehålla bilder, text och tankar ur min vardag!

Lugn dag idag, men lite hundbilder blev det i alla fall!

Idag blev en lugn semesterdag, mest lite småplock med bilder från tidigare under dagen, då vädret var som sämst (regnade en del idag). Det sprack dock upp mot kvällen och då var det dags för mer hundträning... Denna gång var det åter lydnad som stod på dagordningen.

Först ut är Nina med sin Cane Corso vid namn Leola. Tanken är att Leola skulle gå fot perfekt vid Ninas sida, men det gick inte riktigt som det var tänkt, så då får man ta miljön till hjälp... (se sista bilden).
 

  

Nästa på tur är Petra med sin Bea (Jaktlabrador). På bilden ser det ut som om Bea bara har ett framben men hon har två...

  

Sen var det Viktorias tur med sin Bella (Golden Retriever).

 

Och som sista par var det Nina igen, denna gång med Lexi, även hon en Cane Corso. Lexi hade, som synes, full koll på alla belöningar ikväll... i första bilden ska hon till att fånga en munsbit och i sista är det en tennisboll som gäller!

 

Och slutligen, medans de andra fick jobba passade Leola på att slappa en stund i den enda lite högre gräsfläcken på träningsplanen...

"Hmm... nu är han där igen med den där konstiga svart-vita saken som klickar då och då... jag kanske kan gömma mig bakom gräset!"

Det var allt för ikväll, mer blir det nog imorgon, då ett besök i Skäralid/Söderåsens Nationalpark står på agendan! Jag har aldrig varit där, så det skall bli kul!

//Milan :)

 

 

Postat 2013-07-25 22:25 | Läst 2176 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Idag bar det av till Helsingör där jag köpte öl och tog en del bilder

Vi startade halvtidigt idag, men vi var inte de enda som hade den tanken... när vi kom till Knutpunkten i Helsingborg strax efter tio på förmiddagen ringlade sig köerna redan långa utanför Scandlines biljettboxar... men en kort stund senare gick vi ombord på Tycho Brahe och åkte över till Danmark.

Jag hade två mål med besöket: att försöka hitta Iron Maidens Trooper-öl med rätt etikett och utforska Helsingör för att ta lite bilder... mer om min öljakt senare, här kommer ett urval av bilder från Helsingör:

   

Sedan hittade vi till Helsingörs Domkyra, som jag ville besöka (jag är inte religiös, men tycker det kan vara häftigt att besöka kyrkor, då de ofta är maffiga byggnader). Jag gillade särskilt dopträdet de hade därinne, där man hänger upp det döpta barnets tyg-äpple direkt efter dopet, och som barnet sedan får tillbaka vid en samlingsgudstjänst ungefär ett år senare. Börjar med en större bild på själva domkyrkan, och sedan några tumnaglar från insidan.

   

Jag avslutar besöket i Domkyrkan med en bild på innertaket, där man valt att måla en del av en valvbåge och behålla alla andra vita... jag fråga varför och fick till svara att det var till minne av kompositör som jag tyvärr inte uppfattade namnet på.

Sedan skulle vi gå till Kronborgs slott, och på vägen dit hittade vi något som måste vara en sak som Danmark, eller till och med Helsingör, är ensamt om i hela världen: en väg dedikerad för byggnader att nyttja! Det måste ju vara så, då vägen längst till höger är för spårbuss, sedan kommer en uppmärkt bilväg, följt av en markerad cykelbana, sen en trottoar, och sedan detta... (eller så kan det vara en markering som leder oss till Kronborg... men Näääee, hur kul är det?!)
 

Kronborg var rätt maffigt, och ligger smart placerat i sundet så att Danskarna skulle kunna avkräva tull för infart i Östersjön. Börjar med en del av entrén, följt av några tumnaglar och avslutningsvis en större bild igen.

   

På kvällen, efter hemkomsten till Sverige igen, åkte vi till Svedberga skog nära Kattarp för en promenad med labradorerna, där dessa bilder togs, för en vidvinkelvy sett från parkeringen. En del reflexer blev det, men det kan jag leva med!
 

Sedan en bild inne i skogen, där jag tyckte att ljuset blev kanonbra. 

Och sista bilden från Svedberga, när vi kom tillbaka till bilen, som ni ser var det ännu en underbar sommardag här i Skåne.

En sak kvar att visa från dagen har jag ju dock... jag skrev i inledningen att jag hade två anledningar att åka över till Helsingör, och den första har jag redogjort för (bilderna...), men hur gick det då med den andra? Jag ville hitta Iron Maidens Trooper-öl med RÄTT etikett, och inte den fåniga som såldes här i Sverige, då originalet ansågs bryta mot svensk alkohollagstiftning (även om det kan vara något oklar om varför etiketten bröt mot lagen). Här kan ni se hur den svenska ser ut. Och som ni ser nedan gick det bra... på tredje stället vi frågade, efter att ha fått tips på vart jag kunde hitta ölen, fick jag tag på åtta flaskor med originaletiketten! Jag har ingen aning om hur den smakar, men dessa två står på kylning nu och skall avnjutas under semestern (det blir nog en grillkväll snart hoppas jag...)!
 

Det var allt för idag, men mer kommer!

//Milan :)

Postat 2013-07-24 22:10 | Läst 2038 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

En dag i hundens tecken - och en fågel!

Idag stod det hundträning på dagordningen. Jag själv har ingen hund, men flera av mina vänner har det, och jag brukar följa med ut och hjälpa till när jag kan eller ta lite bilder eller så... idag blev det en del bilder tagna, men först något annat än hund!

Jag såg denna Tornfalk (tror jag att det är, rätta mig gärna om jag har fel!) nära brukshundsklubben där vi skulle träna på förmiddagen. Det är i såna här tillfällen jag önskar att jag hade minst ett 400 eller 500mm-objektiv! Detta är ett utsnitt ur en bild tagen med ett 70-200 + 1,4x konverter på min 5DmkIII.

Sedan var det dags för hundar (och ett par ägare)! Vi började med en del lydnadsträning...

Framåt kvällen var det så dags för apporteringsträning...

Kvällen avslutades med apportering i vatten, det var nog höjdpunkten för hundarna! De behövde nog även svalkan det gav, för det var varmt idag...

Det var dagens bildskörd... mer kommer från semestern!

//Milan :)

Postat 2013-07-23 22:09 | Läst 1825 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Semestern har börjat - mjukstart med foto!

Nu har semestern äntligen börjat, och det har den gjort på bästa sätt! Har åkt ner till Kattarp i Skåne för att hälsa på goda vänner, och det blev en mjukstart med fotograferandet. Kom ner igår (söndag) och då fick kameran vila. Idag vart det också lugnt, men ett par landskapsbilder i solnedgången blev det på denna varma sommarkväll!

Här är tre olika varianter med i stort sett samma motiv, vilken gillar du bäst och varför?

Fler bilder skall det bli, men i den värme vi har här nere kändes det rätt skönt med en mjukstart! Planer finns på att besöka Skäralid, Kullaberg, Helsingör m.m.

//Milan

Postat 2013-07-22 22:36 | Läst 2981 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

MTB-sm 2013 i Södertälje

Andra blogginlägget för dagen (även om bilderna från det första är från igår), denna gång är det cykling på menyn, närmare bestämt SM i Mountainbike 2013 hemma i Södertälje. Tävlingen gick av stapeln mitt i stan, i Kusensbacke, där Södertälje CK anordnade loppet. På förmiddagen skulle herr och dam-junior samt pojk och flick-nybörjare avgöras, vilket jag tyvärr missade, och på eftermiddagen var det dags för herr och dam-seniortävlingarna att avgöras, här är en bildkavalkad från detta. Jag gör de flesta bilderna som tumnaglar, så klicka gärna på dem för att förstora!

Jag börjar med herrarnas lopp, där duktige MTB-cyklisten Emil Lindgren tyvärr hade fått dra sig ut loppet. Det skulle vart intressant och se vad han kunde ha gjort, han hade nog varit favorit om han var med!

Börjar med en stor bild från starten.

Följd av tumnaglar med #2 Matthias Wengelin som tog en tidig ledning, #22 Calle Friberg, som följde närmast efter och #7 Mattias Nilsson, som la sig som tredjeman i fältet. Här är de i banans svåraste parti, de ska över en stenhäll och droppa ner en bra bit. Det var många som valde att springa med cykeln här, vilket kommer att synas.

  

Här är en bildkavalkad från detta parti, som inleds med hemmaklubben SCKs Björn Fox och avslutas med en av svensk cyklings storstjärnor på landsvägssidan Gustav Larsson som valde att springa med cykeln:

  

  

Nästa hög med bilder är vid varvningen mot slutet av loppet, de börjar se lite slitna ut! Cyklisterna är #2 Matthias Wengelin, #22 Calle Friberg, #7 Mattias Nilsson som här låg etta, tvåa och trea. De tre sista bilderna är #5 Axel Lindh som låg fyra i loppet och ledde herrarnas u23-lopp, #42 Gustav Larsson och sist #25 Niclas Andersson, en 42-årig cyklist från Kolmårdens MTB som om jag förstod allt rätt har varit med i alla MTB-sm, vilket är väldigt imponerande!

    

   

Då var det dags för målgång, och här är herrarnas top 4! På fjärde plats kom den nya svenska u23-mästaren i XC med #5 på nummerlappen, Axel Lindh från Härnösands CK.

På tredjeplatsen kom #7 Mattias Nilsson från Föreningen Team Kalas Merida.

Silverplatsen i 2013 års svenska mästerskap knep #22 Calle Friberg från Team Nordic Cycling-Cannondale

Och guldet togs hem av #2 Matthias Wengelin från CK Natén Säter!

Prisutdelningen tar vi senare, först är det dags för damernas lopp! Startfältet var litet från början, bara tio anmälda, och tyvärr blev det ett par avhopp, där det största namnet var Alexandra Engen från Jönköpings CK, som innan årets SM hade sex raka SM-guld i XC och är regerande världsmästare i Sprint. Här är starten i damernas lopp.

Sedan följer ett par tumnaglar från det svåra partiet, först är #62 Jenny Rissveds och sedan följer #64 Kajsa Snihs.

 

Lyckades hitta ett nytt ställe att ta några bilder på under damernas lopp, gillar dessa om jag får säga det själv! Först ut är #62 Jenny Rissveds som tidigt tog ledningen i loppet, och ledde från start till mål.

Sedan kommer #64 Kajsa Snihs, som låg tvåa genom hela loppet.

Och sist #66 Angelica Edvardsson, som länge låg fyra i loppet men som tog sig upp till en tredjeplats under sista varvet. Detta är nog min favoritbild från dagen!

Här är damernas topp tre igen, nu vid målgång, först ut tar vi tredjeplatsen, #66 Angelica Edvardsson från Föreningen Cykloteket RT.

Sedan loppets tvåa #64 Kajsa Snihs från IK Jarl Rättvik, vars glädje och lättnad över att lyckas bra i loppet var påtaglig efter målgång!

Och så till förstaplatsen och guld i damer senior och även damer u23 #62 Jenny Rissveds från Falu CK! Jenny har haft en väldigt bra säsong så här långt även i världscupen, och det ser nog ut att kunna fortsätta!

Så avslutar jag med bilder från prisutdelningarna, först herrar och damer junior:

Medaljerna fördelades på följande sätt...
Guld i respektive klass: Max Wiklund-Hellstadius från Varbergs MTB och Caroline Fagerhill från Kopparbergs CK.
Silver i respektive klass: Martin Setterberg från IF Hallby SOK och  Frida Engström från Motala AIF CK.
Och bronsen gick till: David Eriksson från Göteborgs CK och Jessica Blomqvist från Alingsås SC.

Och så pallen i damernas seniorklass, där guldet togs av Jenny Rissveds från Falu CK, silvret av Kajsa Snihs från IK Jarl Rättvik och bronset gick till Angelica Edvardsson från Föreningen Cykloteket RT! Jenny Rissveds fick därmed ikläda sig både svenska mästartröjan för damer och för damer u23 (se tumnaglarna nedan, u23-tröjan är den vita av de två).

 

Slutligen var det herrarnas tur där medaljerna fördelades enligt följande: guldet gick till Matthias Wengelin från CK Natén Säter, silvret tog Calle Friberg från Team Nordic Cycling-Cannondale och bronset gick till Mattias Nilsson från Föreningen Team Kalas Merida. Den sista bilden är på vinnaren i herrarnas u23-klass, Axel Lindh från Härnösands CK.

Det blev en lång och rolig dag i Kusensbacke, ett stort tack till Södertälje CK som anordnade SM, och ett stort grattis till alla medaljörer och deltagare i årets SM-tävlingar!

//Milan

Postat 2013-07-20 21:24 | Läst 9228 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera