milansfoto

En blogg som kanske inte kommer att uppdateras jätteofta, om jag inte finner att det är jättekul, men den kommer att innehålla bilder, text och tankar ur min vardag!

Vinter? Men det går att ta bilder i alla fall...

Jag är som vanligt nere i Kattarp och hälsar på goda vänner över jul och nyår. Hade kanske hoppats på lite mer snö och fint väder, men då det lyser med sin frånvaro får man göra det bästa av situationen i alla fall... Tog en sväng in till Helsingborg i fredags (27/12) för en liten promenad och lunch! Jag tog tåget in till Helsingborg, det var lite grått men Danmark syns fortfarande på horisonten...
 

I centrum fick Magnus Stenbock agera jultomte?

Jag fick inte med riktigt hela stadshuset då det stod en busshållplats ivägen... så toppen på tornet kom inte med!

Från sidan gick det dock bättre...
 


Och nu några bilder från Kärnan och gamla fästningen:
    

Vaktposter finns på vägen upp mot tornet!
 

Utsikten var något begränsad på grund av vädret, och vinden friskade på som vanligt här nere i Skåne... men man kan fortfarande se stora delar av Helsinborg breda ut sig framför en uppe på muren vid Kärnan.

Efter Kärnan var det nästan dags för lunch, så jag styrde stegen mot ett favoritställe, och på vägen dit stannade jag till i Mariakyrkan:

  

Hittade ett nytt trevligt ställe på Drottninggatan, det hade öppnat en lakritsbutik (något som jag är väldigt svag för...), inte det största utbudet, men väl värt ett besök!
 

Efter det var det hög tid för lunch, och den avnjöts på Ebbas Fik, som har bland de bästa hamburgarna jag har ätit i Sverige! Även om man inte gillar burgare är Ebbas väl värt ett besök (tyvärr inga bilder på insidan, men det finns någon bild i ett tidigare inlägg från i år...)
 

Det var allt för denna gång! Vi ses :)

//Milan

 

Postat 2013-12-29 20:56 | Läst 3298 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera