milansfoto

En blogg som kanske inte kommer att uppdateras jätteofta, om jag inte finner att det är jättekul, men den kommer att innehålla bilder, text och tankar ur min vardag!

Semester i Stockholm #3

Idag var jag rätt seg när jag vaknade, så jag tog det lugnt på morgonen. Jag hade inte heller några fasta planer, men jag bestämde mig till slut för att vara turist på riktigt i Stockholm.

Efter hotellfrukosten kollade jag därför upp lite alternativa Hop-on/Hop-off bussar, och fastnade till slut för Strömmas alternativ, där jag kunde få både buss och båt till ett ok pris, med vad som såg ut som rätt bra innehåll (alla var rätt lika, bara mindre prisskillnader...). 

Jag började med bussturen, och tog hela turen i en vända. Här är några riktigt turistiga bilder från den! Turen gick ungerfär som följer (där bilderna är tagna): Stadshuset-Sergels Torg-Nybrokajen-Djurgårdsbron-Riksdagen. Det fanns fler stopp, men där tog jag inga bra bilder...

  

Jag hoppade av vid bussens sista stopp, nedanför slottet, där det tydligen var vaktparad. Jag hann bara ta en bild innan jag skulle med sightseeing-båten:

Sedan var det dags för båtdelen av dagens sightseeing. Den startade nedanför slottet och gick sedan Nybrokajen-Skeppsholmen-Gröna Lund-Stadsgården-Fotografiska-Gamla Stan (där jag hoppade av). Här är de bilderna:

  

Sedan tog jag en promenad genom gamla stan... där jag passerade Mårten Trotzigs Gränd, Gamla Stans kanske mest populära (och trånga) gränd. Den var betydligt mer folkrik idag än igår morse (kl. 05:30), se bilderna nedan:

   

På kvällen drog jag till Hornsbergs Strand för att kolla in kvällen och äta middag. Jag hamnade på Lily's Burgers:
 

 

 Innan jag åkte tillbaka till hotellet tog jag en promenad längs Hornsbergs Strand, ljuset var riktigt bra ikväll:

  

De har verkligen lyckats med att skapa ett levande samhälle längs Hornsbergs Strand, det var så mycket folk som njöt av den varma sommarkvällen!

Så, det var sista bilden för ikväll... nu ska jag sova!
//Milan :) 

 

Postat 2014-07-29 23:18 | Läst 1603 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Semester i Stockholm #2

Idag klev jag upp tidigt, klockan ringde kl. 4... jag var rätt trött men kom upp till slut! Tanken var att fånga en Stockholmsmorgon och det lyckades jag med (till viss del i alla fall...). Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, men här är en del bilder från idag i alla fall!

Börjar på Drottninggatan, med vy mot riksdagen och Gamla Stan.
 
Helt folktomt som ni ser... det var det inte några timmar senare...
 

Sedan gick jag igenom Gamla Stan, där det också var väldigt lugnt. På en vägg, rätt högt upp, hade någon satt en ansiktsbild av en katt... jag undrar varför!
   

Sedan gjorde jag en liknande bild som den ovan från Drottninggatan, denna gång på Västerlånggatan:
 

Sedan gick jag vidare mot Slussen och Söder, kring Katarinavägen där jag tog en rad bilder. Solen var inte synlig från början på grund av en del moln, men den bröt igenom ganska snart, vilket också syns i bilderna:

Sista bilden från Slussen, över just Slussen som den ser ut idag... detta är ju tänkt att ändras på. I bakgrunden ses Riddarholmen och Stadshuset.

Jag hann även med att gå förbi Katarina Kyrka på Söder, som ligger väldigt bra till och där det var oerhört lugnt så tidigt på morgonen. Kyrkogården är en verklig oas på Söder!

Det var allt för denna gång... men det kommer nog mer redan imorgon!
//Milan :) 

 

Postat 2014-07-28 22:30 | Läst 1204 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Semester i Stockholm #1

Jag har semester nu, och har inga planer de första veckorna, så jag bestämde mig för att utnyttja ett erbjudande jag fått av SJ att bo på Scandic hotell, bo 3 nätter och betala för 2. Jag hittade rum på Scandic Grand Central på Kungsgatan i Stockholm (kom dit tidigare idag trots att vädret slagit ut stora delar av tågkommunikation in till Stockholm...). 

Efter att ha tagit det lugnt en stund och kollat avslutningen av Tour de France tog jag en kort promenad på kvällen, här är bilderna från den...

Först ut är en vy från Bleckholmsbron mot stadshuset.
 

Nästa är från promenaden nedanför Bleckholmsbron, när jag gått en bit mot stadshuset, jag vände mig om och såg två lågt flygande luftballonger.
 

Nu en bild från baksidan av stadshuset.

Sedan gick jag mot Klara Mälarstrand, och tog denna bild på vägen. Det verkar ha varit en bra kväll för att flyga luftballong.

Sedan gick jag över till Riddarholmen, och tog dessa bilder på vägen, först stadshuset igen, med Norr Mälarstrand och Västerbron i bakgrunden.

Sedan Riddarholmskyrkan.

Och sist en vy från Riddarholmen mot stadshuset, med något konstverk i förgrunden. Jag var inte den enda turisten som hittat ut hit på denna vackra sommarkväll!

Efter detta gick jag tillbaka till hotellet, här är entrén, vid korsningen Vasagatan/Kungsgatan.

Mer bilder kommer från Stockholm under kommande dagar...
//Milan :) 

 

Postat 2014-07-27 22:38 | Läst 2563 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

En varm dag på Kolmården

Igår (söndag) åkte jag och en god vän, Gun, till Kolmården. Hon hade aldrig varit där, och det lät som ett utomordentligt bra förslag att åka dit! Vi gav oss av vid halv tio på morgonen, och efter nåt litet missöde i navigation dit anlände vi på Kolmården... det kändes direkt att det skulle bli en varm dag!

Kolmården är stort, och det tar en stund att gå runt hela, men det är det värt. Det känns som att djuren har det rätt bra där, men ganska gott om plats att röra sig och bete sig rätt naturligt. Idag kändes det dock som att samtliga djur (inklusive vi påklädda tvåbeningar) mest ville ta det lugnt och slappa... nu var det i och för sig svårt för oss att göra, eftersom vi skulle ta oss runt Kolmården... Nu lite fler bilder!

Vi började hos vargen, de var rätt väl gömda idag, alla förutom en som dock såg lite lagom slö ut...
 

Sedan fortsatte vi till savann-delen (gick förbi öken också, men jag behöll inga bilder därifrån). Väl där träffade vi en man som jobbade på Kolmården, och han berättade lite om deras dag, som i korthet ser ut enligt följande: sovmorgon, toalett, frukost, tupplur, tupplur, tupplur, kanske gå en bit, kanske äta en bit, sova lite mer... låter rätt soft!

 

Vi skulle till Safari-linbanan, och på vägen dit passerade vi Elefanterna, där man hade visning som var väldigt välbesökt och uppskattad!

Vi passerade även förbi aporna, där jag fick ett par bilder i alla fall... gillar speciellt den lilla vithandade Gibbonen!
 

 

Sedan kom vi till Safari-banan, och den var helt ok... det kändes inte som om man kom djuren så nära som jag kanske hade önskat, men jag kan förstå syftet med den, och man slipper ha bilar inne på området! Björnarna var det mest fart på, och en liten lejonfröken var ute på promenad (de andra slappade mest).

  

Vi gick sedan vidare mot Tigrarna, där även Dholen (Asiatisk Vildhund) finns... tyvärr var det så varmt att de inte var särskilt pigga på att röra sig en massa, vilket jag förstår! Men en OK tigerbild blev det i alla fall...
 

Sista bilden för dagen blir på en lagom trött Röd Panda... den såg ut att ha det väldigt bra högt upp i sitt träd, även om det var väldigt varmt!
 

 Det var allt för dagen... vi svängde även in på Trosa Sjökrog för middag på vägen hem, men där tog jag inga bilder... Idag fick min Canon 100-400 skjutzoom sin första riktiga omgång, och den funkar riktigt bra, men jag önskar att den var lite mer flexibel... kanske blir att kolla in Tamrons 150-600 istället, jag får fundera lite på det... :)

Hur som helst, tack för underbart sällskap Gun, detta var en jättebra idé!
//Milan 

Postat 2014-07-21 20:46 | Läst 1971 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera