milansfoto

En blogg som kanske inte kommer att uppdateras jätteofta, om jag inte finner att det är jättekul, men den kommer att innehålla bilder, text och tankar ur min vardag!

En varm dag på Kolmården

Igår (söndag) åkte jag och en god vän, Gun, till Kolmården. Hon hade aldrig varit där, och det lät som ett utomordentligt bra förslag att åka dit! Vi gav oss av vid halv tio på morgonen, och efter nåt litet missöde i navigation dit anlände vi på Kolmården... det kändes direkt att det skulle bli en varm dag!

Kolmården är stort, och det tar en stund att gå runt hela, men det är det värt. Det känns som att djuren har det rätt bra där, men ganska gott om plats att röra sig och bete sig rätt naturligt. Idag kändes det dock som att samtliga djur (inklusive vi påklädda tvåbeningar) mest ville ta det lugnt och slappa... nu var det i och för sig svårt för oss att göra, eftersom vi skulle ta oss runt Kolmården... Nu lite fler bilder!

Vi började hos vargen, de var rätt väl gömda idag, alla förutom en som dock såg lite lagom slö ut...
 

Sedan fortsatte vi till savann-delen (gick förbi öken också, men jag behöll inga bilder därifrån). Väl där träffade vi en man som jobbade på Kolmården, och han berättade lite om deras dag, som i korthet ser ut enligt följande: sovmorgon, toalett, frukost, tupplur, tupplur, tupplur, kanske gå en bit, kanske äta en bit, sova lite mer... låter rätt soft!

 

Vi skulle till Safari-linbanan, och på vägen dit passerade vi Elefanterna, där man hade visning som var väldigt välbesökt och uppskattad!

Vi passerade även förbi aporna, där jag fick ett par bilder i alla fall... gillar speciellt den lilla vithandade Gibbonen!
 

 

Sedan kom vi till Safari-banan, och den var helt ok... det kändes inte som om man kom djuren så nära som jag kanske hade önskat, men jag kan förstå syftet med den, och man slipper ha bilar inne på området! Björnarna var det mest fart på, och en liten lejonfröken var ute på promenad (de andra slappade mest).

  

Vi gick sedan vidare mot Tigrarna, där även Dholen (Asiatisk Vildhund) finns... tyvärr var det så varmt att de inte var särskilt pigga på att röra sig en massa, vilket jag förstår! Men en OK tigerbild blev det i alla fall...
 

Sista bilden för dagen blir på en lagom trött Röd Panda... den såg ut att ha det väldigt bra högt upp i sitt träd, även om det var väldigt varmt!
 

 Det var allt för dagen... vi svängde även in på Trosa Sjökrog för middag på vägen hem, men där tog jag inga bilder... Idag fick min Canon 100-400 skjutzoom sin första riktiga omgång, och den funkar riktigt bra, men jag önskar att den var lite mer flexibel... kanske blir att kolla in Tamrons 150-600 istället, jag får fundera lite på det... :)

Hur som helst, tack för underbart sällskap Gun, detta var en jättebra idé!
//Milan 

Postat 2014-07-21 20:46 | Läst 1966 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

En lördag på Skansen bland bröllopspar och barn...

Igår var jag i Stockholm och träffade min kära syster med familj. Vi hade inte träffats på ett bra tag, så det var riktigt roligt! :)

Jag hade givetvis kameran med mig, och det blev några bilder tagna...

Först några bilder på ett somrigt Stockholm när jag var på väg till Skansen:
 

  

Avslutar med en bild ungefär mot Kaptensudden och Djurgårdsbrunnsviken med Kaknästornet i bakgrunden:
 

När vi träffades utanför bergbanan till Skansen tyckte min syster att det var ovanligt många som skulle in så tidigt på en lördag, det brukar vara en del folk men inte så mycket som idag... vi undrade varför tills vi kom upp för bergbanan, då vi såg en massa vita tält på en gräsmatta och en skylt som förkunnade att det var drop-in-bröllop på Skansen idag. Paren hade nästan perfekta förhållanden, lagom varmt och soligt men tyvärr blåsigt...
 

Det var även svensk folkmusik med dans på en dansbana i närheten. Tyvärr dränktes den bakgrundsmusiken av något förbaskat dunka-dunka som kom längre bort ifrån (modern popmusik) när vi satte oss vid en bänk för att äta en tidig lunch...

Det blev inte så mycket djurbilder tagna idag... vi försökte mest hinna med lille Lukas (min systerson) som for runt som ett jehu hela tiden... men jag hann med några miljöbilder i alla fall, och Skansen har en hel del vackra vyer med gamla byggnader:

Det är nästan som att man är i en liten by på landet och inte bara någon kilometer från centrala Stockholm... rätt skönt faktiskt!

Jag hade tänkt försöka få någon fin porträttbild på min syster och Lukas, men det gick inte så bra då Lukas hade andra planer... fick dock några bra bilder på honom när han njöt av några karuseller och på lekplatsen:

 

En glad liten krabat är det, men svår att få att sitta still!! :) :)

Tack till Nina, Peter, Moa och Lukas för en härlig dag och för att jag fick lägga upp bilderna här!
//Milan  

 

 

Postat 2014-06-15 19:54 | Läst 2098 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Påskafton på Muskö

Idag var en underbart vacker och solig vårdag, på tok för vacker för att sitta inne! Jag och en god vän hade därför bestämt att vi skulle ut och vandra en bit och ta med oss lite mat. Sagt och gjort möttes vi upp vid Älvsjö station och åkte sedan ut till Muskö. Väl där åkte vi längst ut på Brukevägen och hittade en plats att ställa bilen på för att sedan ge oss ut och utforska kusten.

Det var inte alltid helt enkelt att ta sig fram, inte om man går västerut i alla fall! Mycket klipport, stenar och kanter att ta sig över så vi fick upp lite puls också! :-)

Nog pratat, nu blir det bilder! Klicka gärna på dem för att se dem i större format...

Här sitter mitt sällskap för dagen och njuter av lite välförtjänt vila och utsikten när vi skulle äta lunch! Tack för att du såg till att släpa med mig ut idag Gun! :-D

Denna utsikt skulle jag kunna tänka mig ha varje dag när jag äter lunch...

Efter lunchen gick vi vidare på en sidoväg till Bruketvägen, och kom sedan till ett område med skyddsobjekt, där vi inte kunde gå längre, men vi lyckades utforska lite ändå...

Det var sista bilden för dagen! Tänk att det finns så mycket att utforska i min närhet, som jag inte hade en aning om att det fanns... :-)

Ha en fortsatt underbar påsk!
Mvh Milan 

Postat 2014-04-19 18:54 | Läst 2767 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Stendörren i vårsolen

Idag åkte jag och Gun (en före detta arbetskamrat på AstraZeneca) iväg till Stendörren, utanför Nyköping/Studsvik. Jag var där för första gången förra sommaren, och såg fram emot att åka dit igen! Vädret idag var underbart. Lagom varmt för att vandra runt i naturreservatet och solen fyllde oss med energi. Jag tänkte inte skriva så mycket mer, utan mer lägga in dagens bilder:

Det blev bara fem bilder, men det var oerhört skönt att vara ute och vandra, så det var mer fokus på att njuta av vädret! :) Klicka gärna på bilderna för att se dem i större format!

Mvh Milan

Postat 2014-03-30 21:24 | Läst 2748 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Vinter? Men det går att ta bilder i alla fall...

Jag är som vanligt nere i Kattarp och hälsar på goda vänner över jul och nyår. Hade kanske hoppats på lite mer snö och fint väder, men då det lyser med sin frånvaro får man göra det bästa av situationen i alla fall... Tog en sväng in till Helsingborg i fredags (27/12) för en liten promenad och lunch! Jag tog tåget in till Helsingborg, det var lite grått men Danmark syns fortfarande på horisonten...
 

I centrum fick Magnus Stenbock agera jultomte?

Jag fick inte med riktigt hela stadshuset då det stod en busshållplats ivägen... så toppen på tornet kom inte med!

Från sidan gick det dock bättre...
 


Och nu några bilder från Kärnan och gamla fästningen:
    

Vaktposter finns på vägen upp mot tornet!
 

Utsikten var något begränsad på grund av vädret, och vinden friskade på som vanligt här nere i Skåne... men man kan fortfarande se stora delar av Helsinborg breda ut sig framför en uppe på muren vid Kärnan.

Efter Kärnan var det nästan dags för lunch, så jag styrde stegen mot ett favoritställe, och på vägen dit stannade jag till i Mariakyrkan:

  

Hittade ett nytt trevligt ställe på Drottninggatan, det hade öppnat en lakritsbutik (något som jag är väldigt svag för...), inte det största utbudet, men väl värt ett besök!
 

Efter det var det hög tid för lunch, och den avnjöts på Ebbas Fik, som har bland de bästa hamburgarna jag har ätit i Sverige! Även om man inte gillar burgare är Ebbas väl värt ett besök (tyvärr inga bilder på insidan, men det finns någon bild i ett tidigare inlägg från i år...)
 

Det var allt för denna gång! Vi ses :)

//Milan

 

Postat 2013-12-29 20:56 | Läst 3299 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 7 Nästa