En blogg som kanske inte kommer att uppdateras jätteofta, om jag inte finner att det är jättekul, men den kommer att innehålla bilder, text och tankar ur min vardag!

Kringelfestivalen 2014

Denna helg var det dags för Kringelfestivalen här hemma i Södertälje. Jag hade bara en kort stund på stan i lördags, och åkte ner en stund idag (söndag) för att kolla vad den hade att erbjuda... mycket bilder och lite text! Bilderna är lite blandade från lördag och söndag.

Först en del översiktsbilder och Södertälje-vyer:

  

De hade tagit dit en liten ubåt som man kunde kolla in i:

På Lotsudden, där bland annat ubåten stod, finns även denna glasskiosk, som tyvärr var stängd... den borde kunna användas bättre med tanke på vilken plats den står på...

Där fanns en liten marknad med lokalt producerade livsmedel i första hand:

Detta var nog ett av mina favorittält på festivalen! TelgeNät hade ett tält på plats där man kunde hämta vatten, antingen för att fylla på en flaska eller ta en mugg (i återvinningsbart material) istället för att köpa vatten på flaska... mycket bra initiativ! Kanske inte en kanon-bild som sådan, men vill ändå slå ett slag för att Telge hade detta tält:

Axels tivoli fanns på plats, och så även det lilla Blå Tåget från Trosa:

 

Det var även en hel del musik på festivalen, jag kollade inte på något av dem, men hann få en bild på Doug Seegers som signerade skivor, affischer och tröjor efter att ha spelat några låtar. Det verkade vara en rätt jordnära och soft snubbe!

 Jag avrundade min söndag på festivalen med att kolla på Telge Glimas visning av vikinga- och medeltida lekar och spel. Här är en liten bildkavalkad från deras uppvisning. Först en presentation av de deltagande.
 

 Sedan var det dags för att stå på ett ben (sist stående vinner):

Nästa lek var det lag om två personer, som först bildade ett mänskligt hjul, sedan skulle bägge snurra runt en pinne. Det lag som först sprang tillbaka till startpunkten vann!
   

Sedan var det en till lag-lek, där ena laget skulle vara spindels kropp, och det andra laget hoppa över kroppen, greppa tag om en i andra laget och vara spindelns ben. Det sista steget var att kroppen skulle hoppa, och benen försöka hålla kvar sitt tag om kroppen. Det lag där flest höll kvar taget vann!

Jag avslutar med några till bilder från Telge Glima:
  

 

På det hela taget verkade det vara en trevlig och bra genomförd festival, men jag önskar att fler lokala restauranger och matställen ställde ut längs festivalgatan, istället för den rätt tråkiga "internationella" matmarknaden (visst, det finns en del bra saker där också, men den är rätt tråkig). Jag provade dock Langos i en matvagn som den ideella föreningen "Revansch till jobb" hade. Den var rätt bra (inte som den jag åt i Budapest, men kanske inte rättvist att jämföra...) och värd att prova tycker jag!
//Milan  

 

 

Inlagt 2014-08-24 20:51 | Läst 4765 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Verkar gå vilt till på den stadsfesten. Lite vådliga lekar men de flesta verkar ha klarat sig bra. ;)
Svar från milansfoto 2014-08-25 21:59
Det var rätt vilda lekar på den tiden, men det såg väldigt roligt ut! Inte alls vad vi är vana vid idag :)