En blogg som kanske inte kommer att uppdateras jätteofta, om jag inte finner att det är jättekul, men den kommer att innehålla bilder, text och tankar ur min vardag!

Mexicoburgare i en "Pink Cadillac"?!

Idag var det mixat väder här över nordvästra Skåne... Tunga moln avlöste varandra med regn som följd, och stundtals varmt solsken. Det fick då bli en lugn dag idag, så jag begav mig in för en visit i centrala Helsingborg. Passade på att gå till tåget mellan ett par tunga regnmoln, och då passade himlen på att bjuda på följande:

Som synes ganska tunga moln som vandrade över mig idag! Hittade sedan följande gamla byggnad precis vid stationen i Kattarp.

Efter en kort tågresa var jag så inne i Helsingborg, där jag styrde stegen direkt mot den tilltänkta lunchen, som skulle avnjutas på Ebbas Fik. Om ni inte varit där kan jag verkligen(!) rekommendera ett besök när man är i Helsingborg!

Ebbas har verkligen hittat rätt med sin 50-tals design och hemlagat från köket. Här finns bland annat en gammal AMI-jukebox från 1959 som spelar 45-varvsskivor.

Bakom disken skymtar många av de härliga bakverken som kan åtnjutas på Ebbas. På väggen syns gamla filmaffischer och en klassisk neonskylt.

 Jag bestämde mig för en Mexicoburgare (det finns ett helt gäng olika burgare att välja på), och enligt mig kan man inte annat än gilla sättet burgarna serveras på!
 
Har inte en aning om ifall det är en Cadillac, men den är rosa i alla fall!

Som jag skrev tidigare, om du är i Helsingborg är Ebbas Fik absolut värt ett besök!
//Milan :) 

Inlagt 2013-07-31 21:36 | Läst 3730 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Fina bilder och jag ska komma ihåg Ebbas Fik :-)
Svar från milansfoto 2013-07-31 22:26
Tack Claes! Hoppas du får chansen att åka dit :-)
Trevliga bilder. Den tuffa hambugerlådan ser ut att vara en 1955 Ford Fairlane Sunliner!
Svar från milansfoto 2013-07-31 22:27
Tack och tack för informationen Per, de har några olika färger och modeller som man kan få hamburgaren i, men jag är inte så bra på gamla jänkare (inte på några bilar egentligen...)
Suveräna bilder och blogg men jag saknar mer av bilderna, de känns för av klippta, beskurna, mer av objekten i helhet.

Mvh
Weronica
Svar från milansfoto 2013-08-01 09:09
Tack för kritiken Weronica, ska försöka tänka på det i framtiden (att kanske variera mer) och även skaffa ett vidvinkligare objektiv (använde ett 24-70 till dessa ställt på 24mm på bilderna från Ebbas)!
/Milan :)