En blogg som kanske inte kommer att uppdateras jätteofta, om jag inte finner att det är jättekul, men den kommer att innehålla bilder, text och tankar ur min vardag!

MTB-sm 2013 i Södertälje

Andra blogginlägget för dagen (även om bilderna från det första är från igår), denna gång är det cykling på menyn, närmare bestämt SM i Mountainbike 2013 hemma i Södertälje. Tävlingen gick av stapeln mitt i stan, i Kusensbacke, där Södertälje CK anordnade loppet. På förmiddagen skulle herr och dam-junior samt pojk och flick-nybörjare avgöras, vilket jag tyvärr missade, och på eftermiddagen var det dags för herr och dam-seniortävlingarna att avgöras, här är en bildkavalkad från detta. Jag gör de flesta bilderna som tumnaglar, så klicka gärna på dem för att förstora!

Jag börjar med herrarnas lopp, där duktige MTB-cyklisten Emil Lindgren tyvärr hade fått dra sig ut loppet. Det skulle vart intressant och se vad han kunde ha gjort, han hade nog varit favorit om han var med!

Börjar med en stor bild från starten.

Följd av tumnaglar med #2 Matthias Wengelin som tog en tidig ledning, #22 Calle Friberg, som följde närmast efter och #7 Mattias Nilsson, som la sig som tredjeman i fältet. Här är de i banans svåraste parti, de ska över en stenhäll och droppa ner en bra bit. Det var många som valde att springa med cykeln här, vilket kommer att synas.

  

Här är en bildkavalkad från detta parti, som inleds med hemmaklubben SCKs Björn Fox och avslutas med en av svensk cyklings storstjärnor på landsvägssidan Gustav Larsson som valde att springa med cykeln:

  

  

Nästa hög med bilder är vid varvningen mot slutet av loppet, de börjar se lite slitna ut! Cyklisterna är #2 Matthias Wengelin, #22 Calle Friberg, #7 Mattias Nilsson som här låg etta, tvåa och trea. De tre sista bilderna är #5 Axel Lindh som låg fyra i loppet och ledde herrarnas u23-lopp, #42 Gustav Larsson och sist #25 Niclas Andersson, en 42-årig cyklist från Kolmårdens MTB som om jag förstod allt rätt har varit med i alla MTB-sm, vilket är väldigt imponerande!

    

   

Då var det dags för målgång, och här är herrarnas top 4! På fjärde plats kom den nya svenska u23-mästaren i XC med #5 på nummerlappen, Axel Lindh från Härnösands CK.

På tredjeplatsen kom #7 Mattias Nilsson från Föreningen Team Kalas Merida.

Silverplatsen i 2013 års svenska mästerskap knep #22 Calle Friberg från Team Nordic Cycling-Cannondale

Och guldet togs hem av #2 Matthias Wengelin från CK Natén Säter!

Prisutdelningen tar vi senare, först är det dags för damernas lopp! Startfältet var litet från början, bara tio anmälda, och tyvärr blev det ett par avhopp, där det största namnet var Alexandra Engen från Jönköpings CK, som innan årets SM hade sex raka SM-guld i XC och är regerande världsmästare i Sprint. Här är starten i damernas lopp.

Sedan följer ett par tumnaglar från det svåra partiet, först är #62 Jenny Rissveds och sedan följer #64 Kajsa Snihs.

 

Lyckades hitta ett nytt ställe att ta några bilder på under damernas lopp, gillar dessa om jag får säga det själv! Först ut är #62 Jenny Rissveds som tidigt tog ledningen i loppet, och ledde från start till mål.

Sedan kommer #64 Kajsa Snihs, som låg tvåa genom hela loppet.

Och sist #66 Angelica Edvardsson, som länge låg fyra i loppet men som tog sig upp till en tredjeplats under sista varvet. Detta är nog min favoritbild från dagen!

Här är damernas topp tre igen, nu vid målgång, först ut tar vi tredjeplatsen, #66 Angelica Edvardsson från Föreningen Cykloteket RT.

Sedan loppets tvåa #64 Kajsa Snihs från IK Jarl Rättvik, vars glädje och lättnad över att lyckas bra i loppet var påtaglig efter målgång!

Och så till förstaplatsen och guld i damer senior och även damer u23 #62 Jenny Rissveds från Falu CK! Jenny har haft en väldigt bra säsong så här långt även i världscupen, och det ser nog ut att kunna fortsätta!

Så avslutar jag med bilder från prisutdelningarna, först herrar och damer junior:

Medaljerna fördelades på följande sätt...
Guld i respektive klass: Max Wiklund-Hellstadius från Varbergs MTB och Caroline Fagerhill från Kopparbergs CK.
Silver i respektive klass: Martin Setterberg från IF Hallby SOK och  Frida Engström från Motala AIF CK.
Och bronsen gick till: David Eriksson från Göteborgs CK och Jessica Blomqvist från Alingsås SC.

Och så pallen i damernas seniorklass, där guldet togs av Jenny Rissveds från Falu CK, silvret av Kajsa Snihs från IK Jarl Rättvik och bronset gick till Angelica Edvardsson från Föreningen Cykloteket RT! Jenny Rissveds fick därmed ikläda sig både svenska mästartröjan för damer och för damer u23 (se tumnaglarna nedan, u23-tröjan är den vita av de två).

 

Slutligen var det herrarnas tur där medaljerna fördelades enligt följande: guldet gick till Matthias Wengelin från CK Natén Säter, silvret tog Calle Friberg från Team Nordic Cycling-Cannondale och bronset gick till Mattias Nilsson från Föreningen Team Kalas Merida. Den sista bilden är på vinnaren i herrarnas u23-klass, Axel Lindh från Härnösands CK.

Det blev en lång och rolig dag i Kusensbacke, ett stort tack till Södertälje CK som anordnade SM, och ett stort grattis till alla medaljörer och deltagare i årets SM-tävlingar!

//Milan

Inlagt 2013-07-20 21:24 | Läst 9214 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Jättefina cykelbilder från dagens lopp.
Jag har också bloggat om sm:et idag =)
Mvh Lena
Svar från milansfoto 2013-07-20 22:24
Jag var inne och kollade dina bilder nyss, gillar dem mycket! Du har ett helt annat öga för detaljer än vad jag har, önskar att jag hade detsamma!
/Milan :)