MOMENTS

By Elisabeth Landberger

Makalöst Mumsiga Maränger

Vi brukar rösta om vad det ska bli för efterrätt i vår familj. Den här gången stod det mellan Påsktårta, Cappuccinomousse och Chokladmousse. Vann gjorde Cappuccinomoussen. Men jag kunde inte riktigt släppa tanken på det där nya receptet på Chokladmousse som jag hittat - jag är HELT TOKIG i choklad!

Så när maken och yngsta sonen for till Alperna i lördags eftermiddag skred jag och äldsta sonen till verket. Choklad hackades och smältes, äggulor vispades, och starkt kaffe bryggdes. Av äggvitorna beslöt vi göra maränger. Resultatet blev fantastiskt gott!

Fortsatt trevlig påsk!

Mvh Elisabeth

PS Förstora gärna bilden

Postat 2015-04-05 13:59 | Läst 3785 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Detaljer på Djurgården

Följer man Långa gatan, mitt emot Skansen kommer man in i ett gammalt bostadskvarter med vackra trähus från 1700-talet. En man som bor i ett av husen sedan 70 år tillbaka berättar om Bellman, om alla korgar som en gång fanns i området, och om den lilla affären där man köpte mjölk på flaska när han var barn. Han ler när han minns och med glimten i ögat hoppar upp på sin cykel och trampar iväg över de kullerstensbelagda gatorna.

Jag och min man traskar istället ner mot vattnet, mot Beckholmen. En gång i tiden hade jag funderingar på att köpa en husbåt som låg där. Undrar hur livet hade sett ut om jag hade gjort det?

I varvsmiljön hittar vi en massa spännande detaljer. En fackla utanför en restaurang...

H

...delar av en vagn...

H

...ett rep.

H

Från ett av varven hörs röster. Dörren står på glänt och jag kikar försiktigt in. Vackra träbåtar ligger sida vid sida.

H

Och så hittar vi en snygg vägg, idealisk för porträttfotografering enligt min smak.

H

Vi lämnar Djurgårdsstaden och fortsätter ut mot Blockhusudden. Här vittnar våren om sitt antågande...

H

...och i vattnet poserar en ståtlig svan.

Tack för att du följde med mig på promenaden. Idag är det söndag - hääärligt! Lapa sol, äta lunch med gammal kär vän, och se äldsta sonens innebandymatch står på agendan...vilken dag :-D

PS förstora gärna bilderna.

Postat 2014-03-16 08:04 | Läst 6035 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera