MOMENTS

By Elisabeth Landberger

Den andre fotografen...

Djurgården håller på att kväva mig! Det verkar som om alla samlats på Djurgården just  idag. Och jag som satt ensam på en klippa på Gålö tidigare i morse och njöt i solen. Allt var stilla, fridfullt med isen som brakade mäktigt framför mig. Och nu går jag omkring i ett gytter av människor. Hur kunde jag vara så dum att åka därifrån? Vad skulle jag in till stan och göra?

Jag söker ro på udden ute hos Jenny, Jenny Lind. Hennes volangkjol gör sig så fint i solljuset.

H

Jag måste hem! Men jag vill ju åtminstone ha med EN bild. Jag har ju tänkt mig lite gatufotografering, i kontrast till all natur jag så ofta fotograferar. En bild! Jag slår mig ner på en parkbänk. En strid ström av människor passerar. Det här är ett relativt obeprövat område, och jag tvekar, hopplöst obekväm i min roll, men tar till sist upp kameran.

H

Jag har svårt att fokusera på det jag gör, känner mig alltför exponerad. Jag måste hitta en ny plats tänker jag.

H

Lite längre fram finns ytterligare två lediga parkbänkar. Jag slår mig ner på en. Om jag skjuter lite från höften, så märks det inte så väl att jag sitter och fotar, tänker jag. Det går sådär! Nej, det går inte alls! Jag vänder mig om för att se hur ljuset faller från motsatt riktning. Där, på den andra parkbänken har en annan fotograf slagit sig ner, och han fotograferar MIG! Ha! Jag är avslöjad! Tagen på bar gärning!

Någonstans ifrån fylls jag med mod, och utan att tveka tar jag upp kameran och fotar rakt in i den andre fotografen. Jag blir själv alldeles överrumplad över min manöver.

H

Och tack vare det trevliga mötet sitter jag nu och lyssnar på Isabella Lundgren.

På T-centralen på väg hem får jag en idé.

H

Tänk vilket fiffigt arbetsredskap ett cafébord kan vara.

Sammanfattningsvis är jag riktigt nöjd med min fotodag!  Och tack Lorentzo för tipset om Isabella Lundgren, riktigt bra! Det var allt för den här gången, ha en trevlig kväll. Mvh Elisabeth

Postat 2013-02-03 18:00 | Läst 7207 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Provar gatufotografering i Lund

Det finns alltid en första gång, och detta var min! Upprymd av trevliga skånska fotoäventyr fick jag för mig att jag skulle tänja mina gränser en smula...och nu vill jag verkligen understryka en smula ;o). Har inte riktigt svaret på varför jag tycker att gatufotografering är skrämmande, men jag tror att det för min del handlar om att det känns obekvämt att fotografera personer som jag inte tillfrågat. Och jag kunde ju ha frågat! men jag tordes inte, så det landar i min egen feghet. Ja, det finns en hel del att jobba på...och le åt också för den delen som ni hör :o)

Jag ville hitta ett foto med koppling, och så här blev det:

Kopplingen hittar jag mellan kvinnan och statyn, de hängande kläderna, armarna, och någonting över axlarna. Statyn håller en bok i handen och kvinnan har en tidning i sin väska.

Och det var det enda motivet med koppling som jag hittade, så mitt intåg i gatufotograferingens värld gör jag med ETT foto :-D

Ha en härlig dag! Mvh Elisabeth

Postat 2012-06-09 08:49 | Läst 2199 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera