MOMENTS

By Elisabeth Landberger

Så började det Del 2

Jag jobbade ju heltid som keramiker tidigare. Och som jag skrivit i ett tidigare blogginlägg var det när jag började ta produktbilder som intresset för fotografering växte på allvar.

Oavsett vad man skapar hittar man efter ett tag sig själv i sina föremål och är trygg med det. Det är en härlig känsla, att kunna skapa ett föremål och sen kunna säga;

-Det här är verkligen jag!

Jag är inte där ännu med mitt fotograferande, inte alls, men jag nosar lite på områden och uttryck som jag känner extra starkt för. Fast just nu går jag bara runt och önskar att outtömlig inspiration ska skölja över mig. Mitt kunskapstörstande väsen och min konstnärssjäl vill framåt, uppåt, inåt, ja i någon slags riktning som för mig närmare mitt mål. Otålighetens klor håller mig i ett fast grepp och jag vet så väl att så länge de där klorna fängslar mig kommer jag stå stilla på samma ställe. Nåväl, nog om detta, kastar in lite bilder på saker som jag tidigare tillverkade.

Mina temuggar Äggskal, inspirerade av fågelägg.

H

Bo-amplar, även dessa har fågelinspiration från vissa fågelarters sätt att bygga hängande bon.

H

En av mina Huvudlösa Hovdansare, gillar homonymer och ordlekar, och under en period vad jag väldigt fascinerad av hovar.

H

Har alltid gillat trycktekniker av olika slag...

H

...och slitna jeans, och dessa skålar och tillbringare blev resultatet av det.

H

Det var allt för idag. Ha en härlig onsdag och tack för att du tittade förbi/ Elisabeth

Här finns en länk till min hemsida Ella Keramik

Postat 2012-05-23 08:02 | Läst 3201 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Så här började det...

Jag jobbade som keramiker och formgivare förut. Det var väl där det tog fart på allvar, fotograferandet. Till hemsida, affischer, flyers och annat krävdes bilder och de ville jag ta själv. När jag och min kollega fick ett uppdrag från ICA Förlaget att skriva en keramikbok började jag verkligen känna av mina tillkortakommanden gällande foto. Visst blev det fina bilder med min dåvarande D70, men jag hade ju i sanningens namn inte en aning om hur kameran egentligen fungerade. Jag fotade uteslutande på auto, och kände mig rätt skamsen över att kameran kunde så mycket mer än jag. Produktfotografering visade sig vara riktigt svårt. Här följer några gamla bilder:

H

Undersidor i fönsterljus

H

Hemsidans förstasida, jag hade bilden klar i huvudet redan under vintern. Hela våren väntade jag på att Siljan skulle bli tillräckligt varm för att bada i. Jag hade sett ut stenen långt tidigare. Och så gjorde jag ett första utkast.

H

Jag brände mycket raku på den tiden och fick  beställningar från skolor som ville ha äpplen till fröknar.

H

Att dreja tallrikar blev snabbt min stora passion.

H

Fast allra mest lönsam blev Ellakrukan.

H

Så småningom gick jag en fotokurs, och blev helt såld. Nu trampar jag fram på fotolärandets stig, en stig kantad av nya perspektiv, ljus och fantastiska ögonblick. Jag har lagt keramiken bakom mig, det var en dröm jag drömde som barn, och den blev sann. Nu har jag nya drömmar...

Tack för att du tittade förbi. Hälsningar Elisabeth

Här finns en länk till min hemsida Ella Keramik

Postat 2012-03-20 08:06 | Läst 4354 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Glasen i skåpet

Mitt huvud är fullt av inre bilder på vad jag skulle vilja fota. Men det finns inte alltid inom räckhåll. Ofta försöker jag då göra det bästa av det som bjuds. Men med jämna mellanrum dyker helt nya motiv upp, oväntat...mitt framför mig som jag inte haft en tanke på att fotografera tidigare. Ofta innebär det en utmaning av något slag eller ett tidigare outforskat område. Detta är ett sådan foto. Kristallglas inne i ett träskåp med bakgrundsbelysning i ett mörkt rum. Vet inte riktigt vad jag själv anser om det faktiskt men det får avsluta dagen.

På återseende / Elisabeth

Postat 2012-03-03 22:51 | Läst 2135 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera