MOMENTS

By Elisabeth Landberger

Villrådig i vårtider

Nu är den här med besked - våren! Det sjuder utav liv i varenda buske och växtdel. Fler och fler knoppar spricker ut i blom för varje dag, det är makalöst vackert. Jag stortrivs nu och gång på gång finner jag mig själv med fingrarna långt ner i jorden.

Äppelträden står i full blom...

H

...tulpanerna vaggar varsamt i vinden.

H

Min personliga favorit, Prakthäggmispeln är slående vacker med sina kopparfärgade blad och tillhörande vita blommor mot armeringsjärnet.

H

Men mitt "foto-jag" har en svår tid just nu. Min färgskala ligger i en annan årstid, den är dovare och lugnare. Jag har svårt att hitta en stämning om överensstämmer med det jag vill förmedla, med min själ. Jag beger mig till skogen, till en stilla sjö...

H

..men inte heller där hittar jag vad jag söker. Provar samma bild med IR för att göra något kreativt, men jag har fel kamera med mig och sensorn i den kamera funkar inget bra för IR, så konverteringen blir urusel! Här är den okonverterad.

H

Jag åker hem och byter kamera och åker till en annan sjö - och då glömmer jag stativet!!!

H

Väl hemma igen letar jag upp några opublicerade bilder från tidigare i år. Och här hittar jag mig själv...

H

...i den tidiga sepiafärgade aprilmorgonen. Utmaningen blir att hitta stämningen nu.

Ha en fin dag/ Elisabeth

Postat 2012-05-22 07:54 | Läst 3761 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Provar IR

Det råder ingen hejd på leklusten just nu, och för mig är fotografering som en stor buffé med massor av godsaker att avnjuta. Och jag vill smaka på allt! Vissa saker har jag redan fastnat för såsom fågelfotografering och landskap, men jag har så mycket kvar att prova.

När den gångna helgen inte riktigt blev det jag hade räknat med tog jag fram mitt nya IR-filter. Jag har sett många snygga svartvita bilder just med IR så det ville jag sätta tänderna i. Hals över huvud kastade jag mig iväg till närmaste sjö. Jag ville hinna få med lite bra moln innan de försvann. Själva motiven är inte så spännande, tog endast dessa två bilder, det var tekniken jag ville åt. Dessvärre blåste det som bara attan! Här är resultatet:

Så här såg bilden ut när jag importerat den till datorn.

H

Efter ett helt gäng med youtube-filmer på ämnet började jag labba på egen hand. Jag växlar kanaler och drar hit och dit i olika reglage.

H

Jag är urusel på Photoshop och det verkar ju finnas mängder av vägar att gå när det gäller denna teknik. Så här blev det första försöket i svartvitt.

H

Här kommer bild 2.

H

H

Som sagt, detta var ett första test, och det är framför allt de svartvita effekterna jag är intresserad av. Har du tips och råd och idéer tas dessa tacksamt emot. Kommer nog att plocka fram filtret igen när högsommaren anländer och träd och buskar är riktigt gröna, världen sprakar i alla färger , vinden är stilla och himlen är full av tussiga vita moln.

Trevlig fredag! Elisabeth

Postat 2012-03-30 08:17 | Läst 3483 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera