MOMENTS

By Elisabeth Landberger

Stockholmsmorgon i rött och rosa

Söndag, klockan ringer 03.44. En stund senare har jag parkerat bilen bakom Grand Hotell. Det blåser en svag bris och jag behöver mer ljus för mitt slutgiltiga mål så jag börjar med att promenera ut på bron mot Skeppsholmen. Det är förvånansvärt många i rörelse den här tiden på dygnet.

Jag blickar bort mot gryningen i öster och ler, wow vilken himmel, vill bara fånga det blåa i väster först.

H

Så riktar jag kameran åt andra hållet, där är himlen alldeles röd.

H

Så styr jag kosan mot Kungsträdgården. Jag har en idé om hur jag tänkt mig fånga de blommande körsbärsträden. Men Kungsan är full av folk, och de sitter just på bänkarna under träden som jag tänkt fotografera. Dessutom är det otroligt skräpigt och 4 personer går runt och städar med stora fula städbilar. Fyllda svarta plastsäckar ligger utspridda överallt. Det är ingen vacker syn alls! Ok, plan B.

Jag går tillbaka till bilen och lämnar stativet och min ryggsäck. Nu är det bara jag och kameran.

H

Lite dovt och murrigt, det gillar jag!

H

På väg tillbaka passerar jag Café Opera...Café Opera förknippat med så många minnen... för så länge sen...Dessutom har jag alltid gillat loggan! :o)

Ha en riktigt trevlig Valborg! Elisabeth

Postat 2012-04-30 09:30 | Läst 5471 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Bland sippor och veronikor

Det blev ingen fotoutflykt igår utan blev hemma istället. Ena sonen var krasslig så jag passade på att vara ute i trädgården och fixa. Har en 35 meters pilhäck som jag klipper varje år och det arbetet påbörjade jag. Kameran hade jag förstås till hans hela tiden och mellan klippningarna passade jag på att fota lite sippor. Först NU slår vitsipporna ut hemma hos mig!

H

Det finns så mycket att göra i trädgården, i sluttningen där de växer har gräset redan hunnit växa sig alldeles för högt.

H

Och under mina promenader mellan häckklippningsinsaterna stötte jag på några av mina absoluta favoriter - Teveronikor, Veronica chamaedrys. De är så makalöst söta!

H

Denna är lite fixad i Pixrl-o-matic.

Önskar dig en härlig söndag! Elisabeth

Postat 2012-04-29 10:23 | Läst 5967 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Kusten eller Kungsan?

Så var det helg igen och ledigt i flera dagar :o) Och det bara kliar i fotofingrarna! Men vart ska jag åka denna gång. En del av mig vill ut till Nynäshamn till öppna vatten, kust och vilda vindar, en annan del vill in till Kungsträdgården, tidigt och vandra alldeles ensam bland körsbärsblommande träd. Jag skulle ju förstås kunna göra bägge...hm..vi får se vad det blir.

Kunde jag skulle jag ta bort det störande lilla molnet just i det ljusa partiet, men jag vet inte hur man gör ;o)

H

Mild kylig vinterskymning, det gillar jag!

Ha en fin helg! Elisabeth

Postat 2012-04-27 23:11 | Läst 3000 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Fjädrar till Ewa

Har haft lite snack om fjädrar med Ewa sedan påsk. Bilderna kom till i ren frustration egentligen.

Taggad till tusen åkte jag upp till Dalarna under påskhelgen för att fota, själv, ifred - jag, kameran och datorn. Fyra hela dagar väntade på att fyllas med fotograferande och bildarbete. Det första som hände var att jag insåg att jag glömt datorn hemma. Suck!

Ok, nytt utgångsläge, jag hade kameran och en lång lista med plaster jag tänkt besöka. Skogen till fots blev mitt första utflyktsmål. Upprymd av tranornas magi på myren, och varm  ända in i märgen återvände jag till stugan. Den ligger i en fäbod mitt ute i skogen. Där väntade bilen...med punktering! Arg, ledsen och med ett själv som utbytts mot alldeles ensam bröt jag ihop en stund. Med hängande huvud bar jag in packningen, stängde dörren och letade efter något att fördriva tiden med i väntan på att hjälp skulle dyka upp. Döda flugor och strutsfjädrar kom att bli representanter för min maktlöshet. Fjädrarna blev sedan som ett eget litet projekt, det var ju trots allt påsk. Nåväl, fjädrar alltså;

H

Målet var att få dem mjuka och abstrakta, och göra allt för att de inte skulle se ut som ludna spindelben.

H

Fotade inne, i fönsterljus och testade att lägga lite olika saker i bakgrunden.

H

Lite soul från Spotify passar till bilderna, jag rekommenderar Gwen Guthrie's, "Ain't nothing going on but the rent" ;o)

H

Våga är mitt nya motto, det passar väldigt bra med dagens inlägg...

Jah, lite lagom rubbade bilder - jag bjuder på det ;o). För mig representerar de framför allt ett minne, och efter att ha fått hjälp med att byta däck blev det några riktigt härliga dagar.

Önskar dig en fin fredag!

Postat 2012-04-27 08:07 | Läst 2838 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Tidig morgon i Stockholm

Det var länge sedan jag strosade omkring på Stadsgårdskajen klockan 04.30 på morgonen, men igår morse hände det igen, den här gången tillsammans med Anne-Sophie. Efter att ha parkerat bilen på Renstiernasgatan gick vi med raska steg ner mot Slussen. Ljuset kommer så snabbt nu, och det gäller att hinna med. Själv fick jag liksom inte till det tyckte jag där jag låg i min låga vinkel:

H

Det passade Anne-Sophie på att dokumentera :o)

H

Vi skyndade in bland gränderna för att undkomma det snabbt analkande ljuset. Jag använde mitt Tokina 11-16. Jag vill jobba med det ett tag nu så jag får lite kläm på det, men aj vad jag tycker att det är svårt med vinklar :-S

H

Ett besök på Baggensgatan väckte gamla minnen, här jobbade jag en gång i tiden. Gillar för övrigt skenet från gatlyktorna.

H

Baggensgatan igen, från andra hållet.

H

Stadsmiljö, ett område jag känner mig riktigt osäker på. Kom gärna med kritik. Tack för besöket! Mvh Elisabeth

Postat 2012-04-25 07:53 | Läst 6233 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera
1 2 3 ... 5 Nästa